Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

ΣΥΡΙΖΑ: Θέμα ημερών η αποχώρηση των στελεχών που στηρίζουν την Έφη Αχτσιόγλου – Το παρασκήνιο με τους 10 βουλευτές

Ποιοι θα αποχωρήσουν – Ποιος θα είναι ο δέκατος βουλευτής για να συγκροτηθεί νέα Κοινοβουλευτική Ομάδα – Οι πιέσεις από το στρατόπεδο Κασσελάκη

Το χρονοδιάγραμμα της εξόδου τους από τον ΣΥΡΙΖΑ
μελετούν τα στελέχη που στηρίζουν την Εφη Αχτσιόγλου μετά την προχθεσινή πανελλαδική συνδιάσκεψη.

Οι πληροφορίες λένε ότι μέσα στις επόμενες δέκα ημέρες -στο τέλος αυτής της εβδομάδας ή στις αρχές της επόμενης- αναμένεται η αποχώρηση τους από τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ όπως προσθέτουν στελέχη αυτής της τάσης «το σίγουρο είναι ότι δεν θα φτάσουμε στην ΚΕ του Δεκεμβρίου που θα γίνει στις 10 του ερχόμενου μήνα».

Πώς θα αποχωρήσουν ααπό τον ΣΥΡΙΖΑ τα στελέχη που στηρίζουν την Έφη Αχτσιόγλου

Χθες το πρωί έγινε η πρώτη συνεδρίαση της ηγετικής ομάδας η οποία συζήτησε το πώως θα πρέπει να γίνει η έξοδος τους από το κόμμα. Κάποιοι υποστηρίζουν – και αυτή μοιάζει να είναι η κυρίαρχη άποψη – ότι θα πρέπει να φύγουν όλοι μαζί.

Δηλαδή την ίδια στιγμή που θα ανακοινωθεί η αποχώρηση των βουλευτών από την κοινοβουλευτική ομάδα να δηλώσουν τις παραιτήσεις τους από το κόμμα και μέλη της ΚΕ, Νομαρχικές αλλά και τα μέλη που θα ακολουθήσουν την Εφη Αχτσιόγλου και τους “6+6”.

Ποιοι αποχωρούν – Οι δυνατότητες σχηματισμού Κοινοβουλευτικής Ομάδας

Παράλληλα μεγάλη συζήτηση γίνεται για το εάν έχει βρεθεί και ο δέκατος βουλευτής, ο οποίος θα δώσει την δυνατότητα στα στελέχη της τάσης Αχτσιόγλου και στην Ομπρέλα να συγκροτήσουν μία νέα κοινοβουλευτική ομάδα.

Μέχρι στιγμής οι σίγουροι που θα αποχωρήσουν από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ είναι η Εφη Αχτσιόγλου, ο Αλέξης Χαρίτσης, ο Νάσος Ηλιόπουλος και ο Δημήτρης Τζανακόπουλος. Πολύ κοντά στο να τους ακολουθήσουν είναι η Σία Αναγωστοπούλου, η Θεανώ Φωτίου, η Μερόπη Τζούφη, και ο Χουσειν Ζειμπεκ.

Το στρατόπεδο του Στέφανου Κασσελάκη

Πηγές, ωστόσο, υποστηρίζουν ότι αυτά τα πρόσωπα δέχονται πιέσεις και από την πλευρά του Στέφανου Κασσελάκη να μην φύγουν. Η αλήθεια είναι ότι πριν την πανελλαδική συνδιάσκεψη αρκετά από αυτά τα στελέχη ήταν έντονα προβληματισμένα για το πως πρέπει να αντιδράσουν. Η πίεση ωστόσο της βάσης που τους στηρίζει τους οδήγησε στο να επανεξετάσουν την τελική απόφαση τους, που δείχνει ότι είναι πολύ κοντά στην έξοδο από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Μία κατηγορία μόνη της είναι η Σία Αναγνωστόπουλου, η οποία εμφανιζόταν να σκέπτεται πολύ το τι πρέπει να κάνει αφήνοντας μάλιστα να εννοηθεί ότι μπορεί και να μην έφευγε. Η επίθεση ωστόσο του Παύλου Πολάκη εναντίον της με προσωπικές αναφορές λέγεται οτι την έχει κάνει να μην θέλει να παραμείνει στην Κουμουνδούρου.

Την ίδια στιγμή στο στρατόπεδο του προέδρου οι συνεργάτες του μετρούν τις απώλειες που θα έχουν στο κόμμα και στην Βουλή, από την αποχώρηση της Εφης Αχτσιόγλου. Παράλληλα θεωρούν ότι από την στιγμή που αυτά τα στελέχη έχουν αποφασίσει να φύγουν, η οποία παράταση δίνεται για την έξοδο τους από το κόμμα δημιουργεί ακόμα μεγαλύτερο θέμα στον ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος όλο το τελευταίο διάστημα ταλανίζεται από την εσωκομματική κρίση.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Στέφανος Κασσελάκης στην συνέντευξη που έδωσε στο Κόκκινο εμφανίστηκε να προτρέπει τα στελέχη που στηρίξουν την Εφη Αχτσιόγλου να πάρουν τις τελικές τους αποφάσεις. Απαντώντας σε σχόλιο για την ενδεχόμενη αποχώρηση της ομάδας «6+6» σημείωσε πως κάνεις δεν έχει δικαίωμα να παίζει με την υπομονή και την αγωνία του κόσμου του ΣΥΡΙΖΑ, «ό,τι είναι να αποφασίσουν να το αποφασίσουν τώρα».
Ο Στέφανος Κασσελάκης -όπως και οι συνεργάτες του- θεωρεί ότι θα πρέπει να δωθεί ένα τέλος στην όλη ιστορία το συντομότερο δυνατόν ώστε να σταματήσει η ενασχόληση του κόσμου με τα εσωκομματικά προβλήματα του ΣΥΡΙΖΑ και το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να περάσει στην φάση της σκληρής αντιπολίτευσης προς την κυβέρνηση.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΟΠΙΚΑ