Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Αλαλούμ με την επίσκεψη Κασσελάκη και Τάιλερ στο Άγιο Όρος – Διέψευσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

O Κασσελάκης έχει πάει στο Άγιο Όρος μαζί με τον πατέρα του πριν από πέντε-έξι χρόνια, οπότε και είχε επισκεφτεί την Ιερά Μονή Βατοπεδίου.

Αναταραχή σε πολιτικούς και θρησκευτικούς φορείς προκάλεσε, χθες, η είδηση ότι ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης έχει εκδηλώσει επιθυμία να βρεθεί στο Άγιο Όρος μαζί με το σύντροφό του Τάιλερ Μακμπέθ. Συγκεκριμένα, εκκλησιαστικό σάιτ έκανε λόγο για ανεπίσημη επίσκεψη του Στέφανου Κασσελάκη στο Άγιο Όρος το πρώτο δεκαήμερο του Φεβρουαρίου 2024, «είδηση» που στη συνέχεια μετέδωσαν και τηλεοπτικοί σταθμοί. Ειδικότερα, την πληροφορία αυτή μετέδωσε το ekklisiaonline.gr, επισημαίνοντας, μάλιστα, ότι ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα συνοδεύεται από ιερείς από την Κρήτη και το Οικουμενικό Πατριαρχείο. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Κασσελάκης επιθυμεί να καταλύσει στην Ιερά Μονή Ξενοφώντος, ενώ θα επισκεφθεί την Ιερά Μονή Βατοπεδίου, καθώς και την Ιερά Μονή Φιλοθέου, ενώ θέλει να ενημερωθεί και για το χρόνιο ζήτημα της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου με τους καταληψίες.

Ωστόσο, λίγο μετά την δημοσιοποίηση αυτών των πληροφοριών, το γραφείο του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ διέψευσε κατηγορηματικά τις εν λόγω πληροφορίες.

Νωρίτερα, μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή, ο Ανδρέας Καραγιάννης, που μετέδωσε τη συγκεκριμένη πληροφορία στο ekklisiaonline.gr, ανέφερε ότι ο κ. Κασσελάκης έχει ξαναπάει στο Άγιο Όρος μαζί με τον πατέρα του πριν από πέντε-έξι χρόνια, οπότε και είχε επισκεφτεί την Ιερά Μονή Βατοπεδίου. Δήλωσε ότι άνθρωποι από το επιτελείο του κ. Κασσελάκη ήρθαν σε επαφή με ανθρώπους από την Ιερά Μονή Ξενοφώντος, στους οποίους μετέφεραν την πρόθεση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ να μεταβεί στο μοναστήρι τον Φεβρουάριο. Ο ίδιος ανέφερε, όμως, ότι υπάρχει πρόβλημα για την επίσκεψη αυτή, καθώς υπάρχουν συγκεκριμένοι κανόνες στο Άγιο Όρος. Στο πλαίσιο αυτό εξέφρασε την άποψη πως «δύο άνθρωποι που είναι δηλωμένοι ως ζευγάρι δεν είναι ηθικό να είναι κάτω από την ίδια στέγη». Τόνισε, μάλιστα, πως πιστεύει ότι θα υπάρξει μέριμνα από την ιερά κοινότητα να μείνουν οι δυο τους ξεχωριστά. Η είδηση, πάντως, διαψεύστηκε από πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, με την Κουμουνδούρου να υποστηρίζει ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δέχεται καθημερινά πολλές προσκλήσεις, αλλά ποτέ δεν προγραμμάτισαν αυτή την επίσκεψη.

Με πληροφορίες από την Ontime

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ