Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Φρ. Μπελέρης στα Παραπολιτικά: Η επίσκεψη του Στ. Παπασταύρου μου δίνει δύναμη να συνεχίσω τον αγώνα μέχρι την τελική δικαίωση

«Ενώ μέρα με τη μέρα η σκευωρία καταρρέει, η Εισαγγελία προσπαθεί με κατάφωρες παραβιάσεις του νόμου να δικαιολογήσει τη μέχρι τώρα κράτησή μου».

Ενα δριμύ «κατηγορώ» κατά της αλβανικής Δικαιοσύνης απευθύνει μέσω αποκλειστικών δηλώσεών του στα «Παραπολιτικά», από τη Φυλακή Δυρραχίου, όπου εξακολουθεί να κρατείται, ο Φρέντης Μπελέρης
, ο οποίος μίλησε επίσης για τη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Επικρατείας Σταύρο Παπασταύρου, που τον επισκέφθηκε την περασμένη Τρίτη.

Την επόμενη ημέρα, Τετάρτη, επρόκειτο να συνεχιστεί η δίκη, με κατάθεση του Αβντίλ Ράμα, αδερφού του βασικού μάρτυρα κατηγορίας, ο οποίος ωστόσο για δεύτερη συνεχόμενη φορά δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο και η δίκη αναβλήθηκε για τις 5 Δεκεμβρίου. «Η αναβολή της δίκης έχει να κάνει με τη μη προσέλευση του τελευταίου μάρτυρα κατηγορίας, ο οποίος είναι ο αδερφός του βασικού μάρτυρα κατηγορίας, και φαίνεται ξεκάθαρα η προσπάθεια της Εισαγγελίας να μην έρθει στο ακροατήριο. Το δικαστήριο είχε διατάξει τη βίαιη προσαγωγή του, αλλά δυστυχώς η Αστυνομία δεν τον βρήκε», τόνισε ο εκλεγμένος δήμαρχος Χειμάρρας και συνέχισε: «Ενώ είναι πασίγνωστο ότι είναι εντός της χώρας, η εισαγγελέας της έδρας, αν και δεν έχει την αρμοδιότητα να τον ψάξει, προσκόμισε έγγραφο από το σύστημα Tims ότι βρίσκεται εκτός της χώρας. Η Αστυνομία προσκόμισε έγγραφο από την ίδια υπηρεσία ότι είναι εντός της χώρας. Μετά τα όσα τραγελαφικά συνέβησαν στην προηγούμενη συνεδρίαση, όπου φάνηκαν ξεκάθαρα η καθοδήγηση των μαρτύρων και οι αντικρουόμενες καταθέσεις, είναι εμφανής η αγωνία της εισαγγελέως να μην εμφανιστεί ο μάρτυρας στο δικαστήριο και αναγκαστεί να εξεταστεί από τους συνηγόρους μου. Θέλει με κάθε κόστος να αποφύγει ένα δεύτερο φιάσκο».

“Μέρα με τη μέρα η σκευωρία καταρρέει”

«Ενώ μέρα με τη μέρα η σκευωρία καταρρέει, η Εισαγγελία προσπαθεί με κατάφωρες παραβιάσεις του νόμου να δικαιολογήσει τη μέχρι τώρα κράτησή μου. Οι μοναδικοί μάρτυρες κατηγορίας είναι τα αδέρφια Ράμα, συνεργάτες της Αστυνομίας και καταδικασμένοι για κλοπές, απάτες και παραβιάσεις του νόμου περί ναρκωτικών», επισήμανε στη δήλωσή του στην εφημερίδα μας.

Ο κ. Παπασταύρου μετέφερε, μιλώντας στα ΜΜΕ, και το μήνυμα της ελληνικής κυβέρνησης -προς τα Τίρανα, αλλά και προς τις Βρυξέλλες- ότι «η Χειμάρρα είναι ο μόνος δήμος σε όλη την Ευρώπη όπου ο καταψηφισμένος δήμαρχος συνεχίζει να ασκεί εξουσία, ενώ ο εκλεγμένος δήμαρχος στερείται το δημοκρατικό του δικαίωμα να ορκιστεί». Ρωτήσαμε τον κ. Μπελέρη για τη συνάντηση αυτή και για το τι συζήτησαν κατ’ ιδίαν.

«Η επίσκεψη του υπουργού Επικρατείας κ. Σταύρου Παπασταύρου είναι για εμένα μεγάλη τιμή», μας είπε. «Ο κ. Παπασταύρου είναι φίλος και διαχρονικός υποστηρικτής των δικαιωμάτων του Ελληνισμού της Αλβανίας από όποια θέση και να υπηρέτησε. Μου μετέφερε την υποστήριξη του πρωθυπουργού και την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να στηρίξει μέχρι τέλους το δικαίωμά μου να ορκιστώ, έτσι ώστε να αναλάβω τα καθήκοντα που μου ανέθεσε ο λαός της Χειμάρρας και να έχω μια δίκαιη δίκη. Η επίσκεψη του κ. Παπασταύρου, όπως και όλες οι επισκέψεις των άλλων επισήμων που είχα από την ελληνική πλευρά όσο καιρό είμαι κρατούμενος, μου δίνουν δύναμη και κουράγιο να συνεχίσω τον αγώνα μέχρι την τελική δικαίωση», καταλήγει ο Φρέντης Μπελέρης.

Η πίεση της Αθήνας προς την κυβέρνηση Ράμα και την Κομισιόν για το ζήτημα Μπελέρη αναμένεται να συνεχιστεί το επόμενο διάστημα. Οπως εξάλλου είχε πει πρόσφατα ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Σύνοδο Κορυφής της Διαδικασίας του Βερολίνου στα Τίρανα, «η επίλυση αυτού του θέματος είναι αναγκαία προϋπόθεση προκειμένου η Ελλάδα να κάνει κι αυτή το επόμενο βήμα και να συμφωνήσει στην εκκίνηση της διαδικασίας των διαπραγματεύσεων της Αλβανίας με την Ευρωπαϊκή Ενωση».

Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Παραπολιτικά»

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ