Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Ένταση μεταξύ Κωνσταντοπούλου και Μαρκόπουλου στην εξεταστική: “Αφήστε το μπούλινγκ και τις χειρονομίες”, “εδώ υπάρχουν κανόνες”

Η ένταση υπήρξε γιατί η πλειοψηφία της επιτροπής έθεσε ζήτημα παρουσίας της κ. Κωνσταντοπούλου ως μέλος της επιτροπής, καθώς είναι συνήγορος υποστήριξης της κατηγορίας

Με εντάσεις ξεκίνησε πριν από λίγο η πρώτη επί της ουσίας συνεδρίαση της εξεταστικής επιτροπής για την τραγωδία των Τεμπών
, με αφορμή την παρουσία της προέδρου της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωής Κωνσταντοπούλουστις εργασίες της.

Η ένταση υπήρξε γιατί η πλειοψηφία της επιτροπής έθεσε ζήτημα παρουσίας της κ. Κωνσταντοπούλου ως μέλος της επιτροπής, καθώς είναι συνήγορος υποστήριξης της κατηγορίας ( δικηγόρος οικογενειών θυμάτων).

Έτσι, ο εισηγητής της ΝΔ Θάνος Πλεύρης, πρότεινε στα μέλη να απευθύνουν ερώτημα στο επιστημονικό συμβούλιο για το αν και κατά πόσο υπάρχει κόλλημα, θέση με την οποία συμφώνησαν επί της αρχής τα περισσότερα κόμματα.

*Διαβάστε εδώ: Τραγωδία στα Τέμπη: Ο Δημήτρης Μαρκόπουλος εξελέγη πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Αφήστε το μπούλινγκ και τις χειρονομίες

Ωστόσο, όπως είναι λογικό η εξέλιξη αυτή δεν άρεσε στην κ. Κωνσταντοπούλου που πήρε το λόγο και αφού υπερασπίστηκε τον εαυτό της, ζήτησε να εξαιρεθούν ο κ. Πλεύρης (ως τότε υπουργός Υγείας και βασικός μάρτυρας) και πολλά από τα μέλη της ΝΔ λόγω των θέσεων που έχουν πάρει για το ζήτημα.

«Αφήστε το μπούλινγκ και τις χειρονομίες», φώναξε η Ζωή Κωνσταντοπούλου αντιδρώντας στις πιέσεις του Δημήτρη Μαρκόπoυλου να ολοκληρώσει την τοποθέτησή της με τον πρόεδρο της επιτροπής να απαντά: «Πού νομίζετε ότι βρίσκεστε; Θα σέβεστε».

«Αυτό που κάνετε, είναι το συστηματικό μπούλινγκ όλο αυτό το διάστημα, δεν το κάνατε σε κανέναν άλλο βουλευτή και σε κανέναν άντρα βουλευτή ή αρχηγό κόμματος. Αυτό χαρακτηρίζει εσάς και όχι εμένα. Η επιτροπή μας είναι εξεταστική των πραγμάτων και έχει να κάνει με διερεύνηση αιτιών του εγκλήματος Τεμπών. Η δική μου ιδιότητα του συνηγόρου υποστήριξη της κατηγορίας. Η δική μου παρουσία δίπλα τους αφιλοκερδώς δεν υπάρχει κόλλημα. Ουδεμία σύγκρουση συμφερόντων. Θα θέσω το ζήτημα στις οικογένειες, ότι δηλαδή η συμπαράσταση τις οικογένειές αφιλοκερδώς συνιστά λόγο εξοβελισμού βουλευτή από την επιτροπή», είπε η κ. Κωνσταντοπούλου με τον κ. Μαρκόπουλο να επιμένει: «Ευχαριστούμε…».

Κωνσταντοπούλου: «Δεν τελείωσα, εκτίθεστε»

Μαρκόπουλος: «Εδώ υπάρχουν κανόνες , ως πρώην πρόεδρος δεν ξέρετε τον κανονισμό;»

Κωνσταντοπούλου: «Δεν ξέρω τον κανονισμό; Δεν μπορείτε να συγκρατηθείτε για να μη δείξετε ότι έχετε στήσει τη διαδικασία;»

Μαρκόπουλος: «Μπορεί να θέλετε να μιλάτε μια ώρα δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν κανόνες»

Κωνσταντοπούλου:«Δεν τους βάζετε μονομερώς τους κανόνες επειδή τα συζητήσατε κάνατε προσυγκέντρωση στη ΝΔ. δεν ντρέπεστε με 57 νεκρούς να κάνετε τέτοια;».

Η κατάσταση πήγε να ξεφύγει, καθώς κάποια στιγμή σηκώθηκε όρθιος διαμαρτυρόμενος ο κ. Υψηλάντης της ΝΔ, με τον κ. Μαρκόπουλο να προσπαθεί να ηρεμήσει τα πνεύματα.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ