Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Αλέξης Χαρίτσης: Προσβλητική η στάση Σούνακ – Λανθασμένοι χειρισμοί Μητσοτάκη

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εδώ και μήνες έχει μετατρέψει το ζήτημα των Γλυπτών του Παρθενώνα σε υπόθεση εσωτερικής κατανάλωσης» σημείωσε ο Αλέξης Χαρίτσης

Δήλωση με αφορμή την ακύρωση της συνάντησης Μητσοτάκη Σούνακ έκανε ο ανεξάρτητος βουλευτής Μεσσηνίας, Αλέξης Χαρίτσης.

Ειδικότερα, ο Αλέξης Χαρίτσης σημείωσε πως: «Όταν μετατρέπεις ένα τόσο σοβαρό ζήτημα σε παιχνίδι εντυπωσιασμών, κινδυνεύεις να βρεθείς αντιμέτωπος με την ίδια συνταγή. Και αυτό πρέπει να γίνει μάθημα». 

Διαβάστε ακόμα: Μητσοτάκης – Σούνακ: Πώς έφτασε στο διπλωματικό φάουλ ο Βρετανός πρωθυπουργός – Οι επόμενες κινήσεις για την επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα

Παράλληλα, ο Αλέξης Χαρίτσης έκανε λόγο για «προσβλητική συμπεριφορά του Βρετανού Πρωθυπουργού έναντι της ελληνικής κυβέρνησης».

Αναλυτικά η δήλωση του Αλέξη Χαρίτση:
 

«Η προσβλητική συμπεριφορά του Βρετανού Πρωθυπουργού Ρίσι Σούνακ έναντι της ελληνικής κυβέρνησης συνιστά πολιτικό και διπλωματικό ατόπημα. Φανερώνει πως αντιμετωπίζουν οι συντηρητικές δυνάμεις της Ευρώπης την πολιτική: ως υπόθεση συμβολικών κινήσεων που υπονομεύουν τον διάλογο και τη σύγκλιση μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών. 

Δυστυχώς, ο κύριος Μητσοτάκης έχει το δικό του μερίδιο ευθύνης στην κατεύθυνση αυτή. Εδώ και μήνες έχει μετατρέψει το ζήτημα των Γλυπτών του Παρθενώνα σε υπόθεση εσωτερικής κατανάλωσης προαναγγέλοντας μια «λύση» δίχως να υπάρχουν οι προϋποθέσεις ούτε καν για αυτήν και μπαίνοντας σε επικίνδυνες ατραπούς όσον αφορά την κυριότητα. 

Όταν μετατρέπεις ένα τόσο σοβαρό ζήτημα σε παιχνίδι εντυπωσιασμών, κινδυνεύεις να βρεθείς αντιμέτωπος με την ίδια συνταγή. Και αυτό πρέπει να γίνει μάθημα. Το ζήτημα των Γλυπτών του Παρθενώνα εγγράφεται σε μια ευρύτερη αντιπαράθεση ενάντια στις κληρονομιές της αποικιοκρατίας και στην ανάγκη θεραπείας των τραυμάτων της σε όλα τα επίπεδα. Και για αυτό, η ελληνική κυβέρνηση οφείλει να πορεύεται με σοβαρότητα, σταθερό σχέδιο και διεθνείς συμμαχίες. Όχι με διαρροές και επικοινωνιακές κινήσεις».

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ