Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Γιώργος Γεραπετρίτης: “Υποδεχόμαστε με θέρμη την παράταση της ανθρωπιστικής παύσης στη Μέση Ανατολή”

Στη Σύνοδο ΥΠΕΞ του ΝΑΤΟ ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης

Στις Βρυξέλλες βρίσκεται ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης, καθώς συμμετάσχει στη διήμερη Σύνοδο υπουργών Εξωτερικών των κρατών μελών του ΝΑΤΟ. «Οι τελευταίες εικόνες από τη Μέση Ανατολή μάς κάνουν λίγο πιο αισιόδοξους», υπογράμμισε σήμερα (28/11) ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας, προσερχόμενος για τη συνεδρίαση.

Ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης, σημείωσε πως «το ΝΑΤΟ συνεχίζει την πορεία του με σθένος», ενώ, επανέλαβε ότι «η Ελλάδα ήταν πάντοτε στην “αιχμή” της συζήτησης για την ένταξη των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων στη Συμμαχία και την Ευρωπαϊκή Ένωση».

Γιώργος Γεραπετρίτης: Η δήλωση του ΥΠΕΞ

«Πρώτα απ’ όλα θα ήθελα να υποδεχτώ με θέρμη την παράταση της ανθρωπιστικής παύσης στη Μέση Ανατολή. Οι εικόνες που μας φθάνουν από την απελευθέρωση των ομήρων, από τη διοχέτευση της ανθρωπιστικής βοήθειας και από τις προσπάθειες που γίνονται στο πεδίο, μας κάνουν λίγο πιο αισιόδοξους ότι θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε αυτή τη μεγάλη ανθρωπιστική κρίση.

Και βεβαίως μας δίνουν και ένα μικρό περιθώριο για να μπορέσουμε να εργαστούμε για μία μόνιμη ειρήνευση στην περιοχή.

Εν μέσω της κρίσης στην Μέση Ανατολή, αλλά και της κρίσης που συνεχίζεται επί μακρόν στην Ουκρανία, η Βορειοατλαντική Συμμαχία συνεχίζει την πορεία της με σθένος, με ενότητα, με αλληλεγγύη προς τα κράτη τα οποία δοκιμάζονται. Θα συνεχίσουμε σε αυτή την πορεία.

Ελπίζουμε σύντομα να υποδεχθούμε και επίσημα τη Σουηδία, ως νέο μέλος της Συμμαχίας. Θα συζητήσουμε και για την Ουκρανία, όπως επίσης και για τα Δυτικά Βαλκάνια. Η Ελλάδα ήταν πάντοτε στην αιχμή της συζήτησης για την ένταξη των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων στη Συμμαχία και στην Ευρωπαϊκή Ένωση. 

Και όλα αυτά με το βλέμμα στην 75η επέτειο από την ίδρυση της Συμμαχίας, η οποία έχει συμβάλλει καθοριστικά στην παγκόσμια αρχιτεκτονική ασφάλειας και θα συνεχίσει να το πράττει με σθένος»

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ