Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Νίκος Ρωμανός: Αν ο κ. Σούνακ είχε εμπιστοσύνη στα επιχειρήματά του, δεν θα ακύρωνε τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό

Ο Νίκος Ρωμανός αναφέρθηκε στην ακύρωση του ραντεβού Μητσοτάκη – Σούνακ

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις μετά την ακύρωση της συνάντησης Μητσοτάκη – Σούνακ και την αγένεια που επέδειξε ο Βρετανός Πρωθυπουργός. Ο Νίκος Ρωμανός σχολιάζει την στάση του Βρετανού Πρωθυπουργού, Ρίσι Σούνακ. «Ο πρωθυπουργός δεν έκανε τίποτα παραπάνω από το να επαναλάβει τις εθνικά διατυπωμένες και τις πάγιες θέσεις μας για το συγκεκριμένο ζήτημα, τις διεκδικήσεις για τα γλυπτά του Παρθενώνα» τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Νίκος Ρωμανός μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Επίσης, ο κ. Ρωμανός  σημείωσε πως θεωρεί δεδομένο ότι «όλοι συμφωνούμε ότι ήταν ένα ατομικό, πολιτικό και διπλωματικό φάουλ του κ. Σούνακ» και πρόσθεσε: «Αν δείτε τις αντιδράσεις στο εσωτερικό και της κοινής γνώμης του Ηνωμένου Βασιλείου αλλά και των μέσων ενημέρωσης στο Ηνωμένο Βασίλειο, θα επιβεβαιώσετε αυτό που είναι η δική μου αίσθηση, ότι δηλαδή, πλέον, έχει αλλάξει το κοινό αίσθημα εκεί, είναι υπέρ μας περισσότερο από ποτέ στο συγκεκριμένο ζήτημα, και νομίζω ότι αυτό βοηθάει συνολικά στις πάγιες και δίκαιες διεκδικήσεις μας. Όλοι συμφωνούμε και με την αντίδραση του Πρωθυπουργού αλλά και με τις κινήσεις του». 

Διαβάστε επίσης: Σούνακ για Μητσοτάκη: Δεν τήρησε τις δεσμεύσεις του για τα Γλυπτά του Παρθενώνα

Νίκος Ρωμανός για Κασσελάκη

Όσον αφορά τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ ανέφερε: «H χθεσινή ανακοίνωση/ανάρτηση του κ. Κασσελάκη (και του ΠΑΣΟΚ πράγματι) ήταν θεωρώ ακριβώς στο σωστό πνεύμα. Από την άλλη, επιτρέψτε μου να πω ήταν 180 μοίρες διαφορετική από την πρώτη τοποθέτηση του κ. Κασσελάκη προχτές αλλά και από την Τομεάρχη του ΣΥΡΙΖΑ για θέματα πολιτισμού λίγες ώρες πριν».

Τέλος, επισήμανε πως η διαπραγμάτευση γίνεται με το Βρετανικό Μουσείο και η διαπραγμάτευση συνεχίζεται και υπογράμμισε: «Επειδή άκουσα και την κριτική για το αν ή όχι έγινε κάτι με τη σωστή σειρά, δεν νομίζω ότι η ελληνική διπλωματία έκανε κάτι διαφορετικό απ’ ό,τι κάνει κάθε φορά. Αν ο Βρετανός Πρωθυπουργός είχε εμπιστοσύνη στα επιχειρήματά του, δεν θα φοβόταν να τα επαναλάβει και στον κ. Μητσοτάκη

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ