Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Συνάντηση Οικονόμου με Χαρδαλιά – Στο επίκεντρο η διαχείριση του κυκλοφοριακού στον Κηφισό και η παραβατικότητα ανηλίκων

Το κυκλοφοριακό και η παραβατικότητα ανηλίκων ήταν στην ατζέντας της συνάντησης του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου με τον Περιφερειάρχη Αττικής, Νίκο Χαρδαλιά

Η διαχείριση του κυκλοφοριακού στον Κηφισό αλλά και θέματα που σχετίζονται με την παραβατικότητα ανηλίκων
, ήταν τα κυριότερα ζητήματα που συζήτησαν νωρίτερα σήμερα ο ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου με τον νέο Περιφερειάρχη Αττικής Νίκο Χαρδαλιά.

Το κυκλοφοριακό στην Αττική και ειδικά στον Κηφισό, που κάθε ημέρα «στενάζουν» χιλιάδες οδηγοί, αποτέλεσε το κύριο θέμα συζήτησης των δύο ανδρών. Ένα ζήτημα που σχετίζεται άμεσα με την ποιότητα ζωής των κατοίκων και πρέπει να βρεθούν λύσεις προκειμένου να εκτονωθεί η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί τα τελευταία χρόνια.

Αυτό που ζήτησε ο υπουργός, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, ήταν να υπάρξουν συγκεκριμένες βελτιώσεις και τεχνικές παρεμβάσεις, οι οποίες άπτονται των αρμοδιοτήτων της περιφέρειας. Χρειάζεται συνολική λύση σε παράδρομους, παράπλευρες οδούς και ενεργοποίηση άλλων οδικών αρτηριών που θα αμβλύνουν το κυκλοφοριακό, ανέφεραν μεταξύ άλλων οι δύο άνδρες.

Ο νέος περιφερειάρχης, ζήτησε από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη την ενίσχυση της εμφανούς αστυνόμευσης στην Αττική, ειδικά στις περιοχές όπου καταγράφεται κατακόρυφη αύξηση των κρουσμάτων παραβατικότητας ανηλίκων, ενώ συμφώνησαν πως η τοποθέτηση των 700 και πλέον καμερών σε διάφορα σημεία του λεκανοπεδίου, θα δώσει λύσεις σε καίρια ζητήματα και προβλήματα καθημερινότητας.

Οικονόμου:  Ζητήσαμε τη συνεργασία και τη συνδρομή της Περιφέρειας σε βελτιώσεις – Ο Περιφερειάρχης έχει κάνει ήδη την προετοιμασία και τον προγραμματισμό

«Είχα τη χαρά να υποδεχτώ σήμερα τον καλό μου φίλο και εκλεγμένο Περιφερειάρχη Αττικής, κ. Χαρδαλιά. Είχαμε μία εξαιρετική συζήτηση, στην οποία διαπιστώσαμε απόλυτη συναντίληψη στους τομείς που πρέπει να συνεργαστούμε, στο πεδίο των αρμοδιοτήτων μας, και για τα εργαλεία τα οποία πρέπει να δώσουμε συνολικά ως Κυβέρνηση -και να συνδράμουμε κι εμείς ως Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη- ώστε η Περιφέρεια να διαδραματίσει το μητροπολιτικό της χαρακτήρα στα θέματα ασφάλειας του πολίτη, αλλά και της καθημερινότητας του πολίτη. Εξήγησα στον εκλεγμένο Περιφερειάρχη το σχέδιο και τις προτεραιότητές μας για την ενίσχυση της εμφανούς αστυνόμευσης στην Αττική, την αξιοποίηση της τεχνολογίας, τις κάμερες που θέλουμε το επόμενο χρονικό διάστημα να έχουμε έτσι ώστε να συνδράμουν στην αστυνόμευση».

Ειδική αναφορά στο κυκλοφοριακό και τον Κηφισό, έκανε ο κ. Οικονόμου: «Συζητήσαμε βεβαίως και για το ζήτημα της κυκλοφορίας, της ταλαιπωρίας που αντιμετωπίζουν οι συμπολίτες μας στις κεντρικές οδικές αρτηρίες και ειδικότερα, στον Κηφισό. Ζητήσαμε τη συνεργασία και τη συνδρομή της Περιφέρειας σε βελτιώσεις, σε τεχνικές παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν έτσι ώστε ο καθένας από το δικό του μετερίζι, να συμβάλλει έτσι ώστε να αμβλυνθεί το πρόβλημα αυτό και διαπίστωσα με πολύ μεγάλη χαρά ότι από την πρώτη ημέρα που θα αναλάβει τα καθήκοντά της η καινούρια περιφερειακή Αρχή, ο Περιφερειάρχης έχει κάνει ήδη την προετοιμασία και τον προγραμματισμό έτσι ώστε πολύ σύντομα να ανταποκριθούμε στις προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε».

Χαρδαλιάς: Βήμα –βήμα δομούμε εκείνες τις διαδικασίες που δίνουν τέλος στην ταλαιπωρία και στην ανασφάλεια των κατοίκων του Λεκανοπεδίου

Από την πλευρά του, ο Περιφερειάρχης Ν.Χαρδαλιάς, ανέφερε πως «υπάρχουν τομείς πολύ σημαντικοί και τεράστιες δυνατότητες συνεργασίας. Η βούληση και η θέλησή μας είναι να συνδράμουμε στην προσπάθεια που κάνει η Ελληνική Αστυνομία. Τα θέματα ασφάλειας είναι ζητήματα άμεσης προτεραιότητας για την Περιφέρεια Αττικής και για την νέα Περιφερειακή Αρχή. Όταν μιλάω για ασφάλεια δεν εννοώ μόνο την εγκληματικότητα αλλά και τα ζητήματα που αφορούν ασφάλεια από φυσικές καταστροφές, ασφάλεια από υγειονομικούς κινδύνους όπως είναι τα σκουπίδια και ασφάλεια στους δρόμους μας.

Το κυκλοφοριακό είναι ένα μεγάλο ζήτημα, και ήδη έχουμε ξεκινήσει μια πρώτη συνεργασία για ένα κομμάτι του που αφορά στον Κηφισό και όχι μόνο.

Με την καινούργια αρχιτεκτονική και τα νέα εργαλεία που θέλουμε να έχουμε ως Περιφέρεια και με την κυβέρνηση να αντιλαμβάνεται την σημαντικότητα να προχωρήσουμε στις αναγκαίες νομοθετικές ρυθμίσεις, θα είμαστε έτοιμοι. Θα είμαστε αποτελεσματικοί και βήμα –βήμα δομούμε εκείνες τις διαδικασίες που δίνουν τέλος στην ταλαιπωρία και στην ανασφάλεια των κατοίκων του Λεκανοπεδίου».

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ