Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

ΔΑΣ: Συμμετέχουμε στην απεργιακή συγκέντρωση στο Νοσοκομείο την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου στις 12.00

Η Δ.Α.Σ. στο Ν.Τ. Κέρκυρας της ΑΔΕΔΥ, εκφράζει στήριξη και αλληλεγγύη στην 48ωρη Πανελλαδική Απεργία που έχει προκηρύξει η ΟΕΝΓΕ για τις 29 και 30 Νοέμβρη.

Είμαστε δίπλα στους συναδέλφους μας, γιατρούς στο δημόσιο σύστημα Υγείας, που παλεύουν ενάντια στην εδώ και 15 χρόνια καθήλωση των μισθών τους, ενάντια στις απλήρωτες εφημερίες και άλλες περικοπές, που η κυβέρνηση προσπαθεί να «διασκεδάσει» με ψίχουλα.


-Ενάντια στις ελαστικές εργασιακές σχέσεις και τη διαιώνιση της εργασιακής ομηρίας, τις συνεχείς μετακινήσεις, την υπερεφημέρευση, την υποστελέχωση τμημάτων και κλινικών, που θέτουν σε κίνδυνο την υγεία και την ασφάλεια γιατρών και ασθενών.


-Ενάντια στα λουκέτα σε τμήματα και κλινικές προς όφελος της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων στην Υγεία, μέσω των αναθέσεων, των εργολαβιών, των ΣΔΙΤ.


-Ενάντια στη δραματική υποβάθμιση των υπηρεσιών Υγείας και την οικονομική αφαίμαξη των εργαζόμενων και των λαϊκών στρωμάτων, που «χρυσοπληρώνουν» τους επιχειρηματίες αλλά και το εμπορευματοποιημένο δημόσιο σύστημα Υγείας.

Η υποχρηματοδότηση, η υποστελέχωση και η εμπορευματοποίησης της Υγείας, που επιβαρύνει ακόμα περισσότερο το τσακισμένο εισόδημα του λαού, αποτελεί έκφραση της ίδιας πολιτικής που εξαθλιώνει τους εργαζόμενους και τους βιοπαλαιστές με μειώσεις μισθών, φορολογική αφαίμαξη με άμεσους και έμμεσους φόρους, αύξηση στις τιμές της ενέργειας, της στέγης, των τροφίμων και άλλων ειδών πρώτης ανάγκης. Αποτελεί έκφραση της ίδιας πολιτικής που δε βρίσκει χρήματα για την υγεία και τις άλλες ανάγκες του λαού, αλλά πληρώνει αδρά για τη βαθύτερη εμπλοκή στα πολεμικά δολοφονικά σχέδια του ΝΑΤΟ, της ΕΕ, των ιμπεριαλιστών που τώρα σφαγιάζουν το λαό της Παλαιστίνης, στηρίζοντας το κατοχικό κράτος – δολοφόνο του Ισραήλ.

Αυτή την πολιτική εφαρμόζουν, η μια μετά την άλλη, όλες οι κυβερνήσεις του μεγάλου κεφαλαίου, ανεξαρτήτως προσήμου και τοποθέτησης, και ασφαλώς, η σημερινή της ΝΔ.
Αυτή την πολιτική εκφράζει και ο φετινός προϋπολογισμός που συνεχίζει στο δρόμο της υποχρηματοδότησης και υποστελέχωσης της δημόσιας υγείας, του ξεπουλήματός της στους επιχειρηματικούς ομίλους, της παραπέρα εμπορευματοποίησης, ενώ ταυτόχρονα ενισχύει την επιβάρυνση εργαζόμενων, βιοπαλαιστών, συνταξιούχων με αύξηση της φορολογίας και των εισφορών τους για την Υγεία.

Δε συμβιβαζόμαστε με τη φτώχεια και την υποβάθμιση της ζωής μας!

Είμαστε στον 21 ο αιώνα και υπάρχουν οι υλικές προϋποθέσεις, για να απολαμβάνουμε εμείς και τα παιδιά μας όλα τα απαραίτητα για τη ζωή μας αγαθά, σύγχρονες και απολύτως δωρεάν υπηρεσίες δημόσιας Υγείας.

Ο αγώνας των γιατρών και όλων των υγειονομικών,
είναι και υπόθεση όλων των εργαζομένων!

Καλούμε όλα τα Συνδικάτα, τους εργαζόμενους να στηρίξουν τον δίκαιο αγώνα των υγειονομικών, γιατί είναι και δικός μας αγώνας. Να πάρουν τις δικές τους πρωτοβουλίες για τη διεκδίκηση δημόσιας και δωρεάν Υγείας για όλους, να συμμετέχουν στην απεργιακή συγκέντρωση στις 30 Νοέμβρη στις 12:00 μ.μ. στο Γ.Ν. ΚΕΡΚΥΡΑΣ, την ίδια ακριβώς ώρα που θα γίνεται και η μεγάλη κεντρική συγκέντρωση στο Υπουργείο Υγείας στην Αθήνα.
Μόνο η πάλη των εργαζόμενων και του λαού μπορεί να φρενάρει τα εγκληματικά σχέδια κυβέρνησης και επιχειρηματικών ομίλων και να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για τη συνολική ανατροπή των αντιλαϊκών πολιτικών.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ – ΠΡΟΝΟΙΑ
ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ, με αποκλειστική χρηματοδότηση και ευθύνη του κράτους.

-Σύγχρονη Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (Π.Φ.Υ.) – ΚΕΝΤΡΑ ΥΓΕΙΑΣ και ΕΚΑΒ (με επαρκή ασθενοφόρα και μέσα) που να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες του λαού μας.


-ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ αποκλειστικά ΜΟΝΙΜΟΥ ΙΑΤΡΟΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΌΥ και όλων των ειδικοτήτων σε όλες τις δομές υγείας. ΟΧΙ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΜΟΡΦΕΣ ΕΛΑΣΤΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ.

ΤΩΡΑ γενναία αύξηση της κρατικής δαπάνης για τη δημόσια υγεία.

-Διπλασιασμός μισθών – αποζημίωσης των εφημεριών. Διπλασιασμός του προσωπικού. Ταυτόχρονη προκήρυξη του συνόλου των κενών οργανικών θέσεων ανά ειδικότητα.


-ΕΝΤΑΞΗ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΑ ΒΑΡΕΑ ΚΑΙ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ. Χορήγηση του ανθυγιεινού επιδόματος σε όλους τους εργαζόμενους στο ΕΣΥ και στην Πρόνοια.


-ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ. Καμία απόλυση συμβασιούχου ή παρατασιούχου ειδικευόμενου.


-ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ & ΤΩΝ ΔΟΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ – ΕΞΩ ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΙ ΟΜΙΛΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ