Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

ΣΥΡΙΖΑ: “Η κυβέρνηση νομοθετεί σκανδαλωδώς ασυλία για τα στελέχη του ΤΑΙΠΕΔ”

Ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για τροπολογία της κυβέρνησης σχετικά με τα στελέχη του ΤΑΙΠΕΔ

Σφοδρή επίθεση εξαπολύει ο ΣΥΡΙΖΑ προς την κυβέρνηση με ανακοίνωσή του σχετικά με την τροπολογία που αφορά στα στελέχη του ΤΑΙΠΕΔ.  «Με τροπολογία σε άσχετο νομοσχέδιο, η κυβέρνηση εισάγει νέα ασυλία, αυτή τη φορά για τα στελέχη του ΤΑΙΠΕΔ” αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ παράλληλα συμπληρώνει: «Επιπλέον, οι συμβάσεις του ΤΑΙΠΕΔ δεν θα υπόκεινται πλέον στον προσυμβατικό έλεγχο του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Για άλλη μια φορά, το κράτος Δικαίου, η νομιμότητα, η διαφάνεια, πάνε περίπατο από την «μεταρρυθμιστική», «ευρωπαϊκή» κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Η κυβέρνηση έχει σπάσει κάθε ρεκόρ στη μεταπολίτευση στον αριθμό των ασυλιών που παρέχει απλόχερα. Την ίδια στιγμή που αυστηροποιεί τον ποινικό κώδικα για την υπόλοιπη κοινωνία, εξασφαλίζει το ακαταδίωκτο για τα δικά της golden boys.

-Ασυλία με τον ν. 4639/2019 για τους τραπεζίτες που  διαχειρίστηκαν και διέγραψαν δάνεια δεκάδων δισ. στα χρόνια των μνημονίων,  την ίδια στιγμή που το Δημόσιο ήταν αιμοδότης τριών ανακεφαλαιοποιήσεων.

-Ασυλία για τα μέλη του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, ενώ το Δημόσιο θα έχει απώλειες 40 δισ. ευρώ μετά την εσπευσμένη αποεπένδυση.

-Ασυλία για τα μέλη του Ταμείου Επικουρικής Κεφαλαιοποιητικής Ασφάλισης για το σκάνδαλο των δομημένων ομολόγων με τις «επενδύσεις» ασφαλιστικών ταμείων.

-Ασυλία για τα μέλη της επιτροπής λοιμωξιολόγων για την πανδημία με τους 35.000 νεκρούς, τους περισσότερους σε όλη τη Δυτική Ευρώπη αναλογικά με τον πληθυσμό.

-Ασυλία και για τα μέλη της επιτροπής Γεραπετρίτη για το δυστύχημα των Τεμπών.

-Και τώρα ασυλία για το ΤΑΙΠΕΔ και όσους αναλαμβάνουν να εκποιήσουν την περιουσία του Δημοσίου με προβλεπόμενα έσοδα 5 δισ. ευρώ από  αποκρατικοποιήσεις για το 2024.

Η νέα αυτή σκανδαλώδης ασυλία έρχεται λίγες μόλις μέρες μετά το επικοινωνιακό πυροτέχνημα άρσης της ασυλίας των τραπεζιτών που η ίδια η κυβέρνηση Μητσοτάκη είχε εισάγει το 2019 με το ν. 4637/2019, από τις πρώτες ενέργειες της νέας κυβέρνησης. Εννοείται πως η κατόπιν εορτής άρση της ασυλίας των τραπεζιτών δεν θα έχει βέβαια αναδρομικό χαρακτήρα. Συνεπώς, όσοι γλύτωσαν, γλύτωσαν. Αντίθετα, επιβεβαιώνεται πως το ακαταδίωκτο που παρείχε το Μαξίμου στους τραπεζίτες, ήταν ένα έγκλημα συγκάλυψης οικονομικών εγκλημάτων του παρελθόντος. Διαφορετικά, αν η ρύθμιση του 2019 ήταν ορθή από άποψη Δικαίου, γιατί την καταργούν τώρα;

Η νέα ασυλία που παρέχουν τώρα στο ΤΑΙΠΕΔ, σε τι ακριβώς χρειάζεται; Μήπως σκοπεύουν να την καταργήσουν κι αυτή αργότερα, αφού πρώτα κάνουν τις «δουλειές» τους;

Για ακόμη μια φορά αποδεικνύεται ότι η  κυβέρνηση Μητσοτάκη το μόνο που ξέρει να κάνει καλά είναι να εξασφαλίζει με ασυλίες τα golden boys, τα τραπεζικά στελέχη και τους φίλους του Μαξίμου που διαχειρίζονται δισεκατομμύρια ευρώ του ελληνικού Δημοσίου».

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ