Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Γιώργος Τσίπρας: Η Ομπρέλα είχε σχέδιο να φύγει, οι 6+6 έφυγαν χωρίς επίδικο

“Όλα είναι προσχήματα και η απόφασή τους για αποχώρηση έγινε όχι με βάση κάποιο επεισόδιο” τόνισε ο Γιώργος Τσίπρας

Για τις αποχωρήσεις του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε ο διευθυντής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Τσίπρας. Ο κ. Τσίπρας καταλόγισε σχεδιασμό στην τάση της «Ομπρέλας» για την αποχώρησή της από το ΣΥΡΙΖΑ, ενώ όσον αφορά την ομάδα 6+6, που τη Δευτέρα θα σχηματίσει τη νέα κοινοβουλευτική ομάδα μαζί με τους κ.κ. Τσακαλώτο και Πέρκα από την Ομπρέλα, υπογράμμισε ότι «όλα είναι προσχήματα και η απόφασή τους για αποχώρηση έγινε όχι με βάση κάποιο επεισόδιο ή κάποιο επίδικο».

Ο Γιώργος Τσίπρας είπε ακόμη ότι «αν ήθελαν θα μπορούσαν να πολεμήσουν την άποψή τους μέσα στο κόμμα» και ότι «οι επιθέσεις ξεκίνησαν από την πρώτη μέρα που εκλέχθηκε ο κ. Κασσελάκης από ορισμένους με τους οποίους σήμερα είναι όλοι μαζί. Δεν είναι ότι ορισμένοι πήγαν κάπου αλλού και η Έφη Αχτσιόγλου έκανε κάποια άλλο κόμμα».

Ερωτηθείς για τις δημοσκοπήσεις που εμφανίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τρίτο κόμμα, ο Γιώργος Τσίπρας ανέφερε πως θα πρέπει να περιμένουμε κάποιους μήνες καθώς τώρα ξεκινάει να ξεδιπλώνεται η πολιτική του με τη νέα ηγεσία.

 «Μέχρι τώρα είχαμε μια εξαιρετικά ανώμαλη κατάσταση που όχι μόνο δεν μας άφησε να ξεδιπλώσουμε τη νέα εικόνα και φωνή και πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, αλλά δημιουργούσε και μια πολύ αρνητική εικόνα στον κόσμο, δηλαδή αυτό προφανώς έχει και δημοσκοπικές συνέπειες», υπογράμμισε.

Ακολούθως πρόσθεσε ότι είναι εξαιρετικά επιφυλακτικός για αυτή την εμμονή, δηλαδή για το ποιο είναι δεύτερο και τρίτο κόμμα και υπενθύμισε ότι όταν εξελέγη ο κ. Ανδρουλάκης είχαν δοθεί στη δημοσιότητα έρευνες με πολύ υψηλά νούμερα του ΠΑΣΟΚ τότε, τα οποία δεν επιβεβαιώθηκαν στη συνέχεια.

Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι υπάρχει μια εμμονή για τα εσωκομματικά ζητήματα και την προβολή των αντιπάλων, οι οποίοι πολύ γρήγορα συγκρότησαν κοινοβουλευτική ομάδα, και όχι για την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πει πράγματα και για αυτό που συζητιέται αυτές τις μέρες, νομίζω ότι θα αποφασιστεί τελικά τη Δευτέρα με ονομαστική ψηφοφορία που αφορά τα «κόκκινα» δάνεια. Δεν ξέρω πόσο έχει προβληθεί η άποψη του ΣΥΡΙΖΑ και για το ζήτημα του Προϋπολογισμού και για το Ταμείο Ανάκαμψης».

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ