Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Νίκη Κεραμέως: Φοιτητές, σπουδαστές, ηλικιωμένοι, ασθενείς, ΑμεΑ, έχουν την επιλογή πλέον να ψηφίσουν επιστολικά

«Είμαστε ανοικτοί στον διάλογο στο πλαίσιο του Διεθνούς Δικαίου», τόνισε η υπουργός Εσωτερικών σχετικά με την επικείμενη επίσκεψη του Τούρκου πρόεδρου στην Αθήνα

Διευκρινίσεις για τη διαδικασία της επιστολικής ψήφου
έδωσε η υπουργός Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως.

Όπως είπε η υπουργός Εσωτερικών, Νίκη Κεραμέως, στον ΣΚΑΪ «αυτό το μέτρο αλλάζει το τοπίο και για τους απόδημους και για Έλληνες εκλογείς που βρίσκονται εντός επικρατείας. Φοιτητές, σπουδαστές, ηλικιωμένοι, ασθενείς, ΑμεΑ, έχουν την επιλογή πλέον να ψηφίσουν επιστολικά».

«Είναι ένα μέτρο το οποίο βαθαίνει τη Δημοκρατία. Η Ευρώπη έχει θέσει 8 προϋποθέσεις για την αξιοπιστία της επιστολικής ψήφου και εμείς έχουμε συμπεριλάβει και τις 8. Η διαδικασία θέλει προσοχή και σε λίγα λεπτά ψηφίζεις από το σπίτι σου», πρόσθεσε.

Η κ. Κεραμέως επισήμανε ότι «ξεκινάμε επαφές με τα κόμματα για να συζητήσουμε την πρότασή μας. Δεν θα ανέβει το νομοσχέδιο σε διαβούλευση μέχρι να γίνουν οι επαφές με τα κόμματα. Είμαστε απολύτως ανοικτοί σε προτάσεις, σε βελτιώσεις. Ο στόχος είναι να κάνουμε όλοι μαζί ως πολιτικό σύστημα ένα μεγάλο βήμα. Πώς θα βαθύνουμε τη Δημοκρατία και πως όλοι μαζί θα δώσουμε περισσότερα κίνητρα για αύξηση της συμμετοχής».

Αναφορικά με την επικείμενη επίσκεψη Ερντογάν στην Αθήνα, η υπουργός Εσωτερικών τόνισε: «Είμαστε ανοικτοί στο διάλογο στο πλαίσιο του Διεθνούς Δικαίου. Σε αυτό το πνεύμα θα γίνει η συνάντηση την επόμενη εβδομάδα».

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ