Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Παύλος Μαρινάκης για επεισόδια μεταξύ Βόλου και Ολυμπιακού: Κάθε ενέργεια ενός οργάνου του κράτους αξιολογείται

«Οτιδήποτε καταγγέλλεται, είναι στην αρμοδιότητα των Αρχών να το ελέγξουν», επισήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, σχολιάζοντας τα επεισόδια που έλαβαν χώρα χθες, Κυριακή 3/12, στο ματς μεταξύ Βόλου και Ολυμπιακού, στο Πανθεσσαλικό Στάδιο

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης
, κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, κλήθηκε να σχολιάσει τα επεισόδια που έλαβαν χώρα χθες, Κυριακή 3/12, στο ματς μεταξύ Βόλου και Ολυμπιακού, στο Πανθεσσαλικό Στάδιο.

«Εμείς δεν θέλουμε να μπούμε σε μία διαδικασία, να συμμετέχουμε στην αντιπαράθεση μεταξύ των ομάδων. Σίγουρα η κυβέρνηση αυτό που οφείλει να κάνει είναι να εφαρμόζει τον νόμο. Και χθες η Αστυνομία σε μία δύσκολη κατάσταση που δημιουργήθηκε, και τις προβλεπόμενες συλλήψεις έκανε και τις προβλεπόμενες προσαγωγές και προσπάθησε να προασπίσει την ασφάλεια των υπόλοιπων πολιτών που στην πλειοψηφία τους θέλουν να πάνε στο γήπεδο για να δουν έναν αγώνα. Αυτό είναι το καθήκον της κυβέρνησης, να προασπίζει τους συντριπτικά πολλούς, που ανήκουν σε όλες τις ομάδες και θέλουν να πάνε στο γήπεδο για να δουν ποδόσφαιρο, μπάσκετ κι ό,τι άλλο τους αρέσει. Και κυρίως τους κατοίκους των περιοχών, των πόλεων που παίζουν οι αγώνες», είπε αρχικά ο Παύλος Μαρινάκης.

*Διαβάστε εδώ: Παύλος Μαρινάκης: Η στήριξη στο ρεύμα θα ισχύει όσο οι αυξήσεις είναι περισσότερες από αυτές που μπορεί να αντέξει ο πολίτης

Παύλος Μαρινάκης: Οτιδήποτε καταγγέλλεται, είναι στην αρμοδιότητα των Αρχών να το ελέγξουν

«Από και πέρα είναι μία σειρά από πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η κυβέρνηση και για την ασφάλεια των γηπέδων και συνολικά για τον επαγγελματικό κι ερασιτεχνικό αθλητισμό. Θα συνεχίσουμε σε αυτή την κατεύθυνση χωρίς εκπτώσεις. Αν δει κανείς τα έχω παραθέσει αναλυτικά και τα στοιχεία των ελέγχων σε συνδέσμους και τα στοιχεία των ελέγχων σε θύρες. Σίγουρα δεν πρόκειται από τη μία εβδομάδα στην άλλη, από το ένα παιχνίδι στο άλλο να λυθεί ένα χρόνιο πρόβλημα. Έχουμε καθήκον να τρέχουμε συνεχώς όλο πιο γρήγορα, να αντιμετωπίζουμε φαινόμενα βίας. Από εκεί και πέρα οτιδήποτε υπάρχει, οτιδήποτε καταγγέλλεται, είναι στην αρμοδιότητα των Αρχών να το ελέγξουν», πρόσθεσε.

«Κάθε ενέργεια ενός οργάνου του κράτους αξιολογείται»

Στην ερώτηση δημοσιογράφου αν ήταν υπερβολική η χρήση των χημικών και των δακρυγόνων εκ μέρους της Αστυνομίας έξω από το Πανθεσσαλικό Στάδιο, ο Παύλος Μαρινάκης απάντησε: «Εγώ, δεν μπορώ αυτή τη στιγμή να κάνω επιχειρησιακή ανάλυση της Αστυνομίας, από τη στιγμή, που δεν ήμουνα στο πεδίο, ούτε μπορώ να γνωρίζω το οποιοδήποτε πρωτόκολλο ακολουθήθηκε.

Η Αστυνομία ακολούθησε ένα συγκεκριμένο πρωτόκολλο με βάση την επικινδυνότητα εκείνης της στιγμής, προσήγαγε και συνέλαβε κάποιους παρευρισκόμενους οπαδούς -οι οποίοι ήταν στον χώρο- και έκρινε ότι πρέπει να προχωρήσει στις συγκεκριμένες ενέργειες. Κι αυτό θα συνεχίσει να κάνει. Να εφαρμόζει το νόμο σε οποιοδήποτε γήπεδο, σε οποιοδήποτε δημόσιο χώρο, οποτεδήποτε λαμβάνει χώρα μια παράνομη πράξη. Αυτή είναι η δουλειά της Αστυνομίας.

Από εκεί και πέρα, προφανώς, κάθε ενέργεια ή παράλειψη ενός οργάνου του Κράτους, ενός αστυνομικού, ενός οποιουδήποτε οργάνου σε οποιοδήποτε Σώμα Ασφαλείας, αξιολογείται. Η εικόνα, λοιπόν, που έχουμε είναι αυτή. Η επίσημη ενημέρωση της Αστυνομίας έχει συγκεκριμένη περιγραφή και προσαγωγών και συλλήψεων και η βούλησή μας είναι να εφαρμόζουμε το νόμο για να προστατεύουμε την συντριπτική πλειοψηφία των φιλάθλων και προφανώς των πολιτών».

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ