Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Πλακιωτάκης για Μπελέρη: Η συμπεριφορά της Αλβανίας σε πλήρη αντίθεση με τις ευρωπαϊκές αξίες

«Η έκθεση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την ενταξιακή πορεία της Αλβανίας αναφέρει ρητά πως η παρεμπόδιση – άρνηση της ορκωμοσίας του Φρέντι Μπελέρη αντικατοπτρίζει την περιφρόνηση για τις θεμελιώδεις αρχές του Κράτους Δικαίου» είπε ο Γιάννης Πλακιωτάκης

«Η συμπεριφορά της Αλβανίας έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις ευρωπαϊκές αξίες, με τα κριτήρια ένταξης στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το ευρωπαϊκό κεκτημένο τα οποία είναι αδιαπραγμάτευτα» σημείωσε ο Α’ Αντιπρόεδρος της Βουλής, Γιάννης Πλακιωτάκης μιλώντας για τον Φρέντι Μπελέρη κατά την παρέμβασή του στη συνάντηση που είχε αντιπροσωπεία της επιτροπής ευρωπαϊκών υποθέσεων του ελληνικού κοινοβουλίου με τον επικεφαλής του γραφείου του Ύπατου Εκπροσώπου της ΕΕ, Ζοζέπ Μπορέλ, Καμίλο Βιλαρίνο στις Βρυξέλλες.

Όπως αναφέρει σχετικό δελτίο Τύπου, ο Α’ Αντιπρόεδρος της Βουλής, Γιάννης Πλακιωτάκης, υπενθύμισε ότι ο Φρέντι Μπελέρης είναι ο εκλεγμένος δήμαρχος της Χειμάρρας αλλά συνεχίζει να βρίσκεται στη φυλακή από τις 12 Μαΐου. «Κατά παράβαση του τεκμηρίου αθωότητας, παραμένει 7 μήνες προφυλακισμένος, με την αλβανική κυβέρνηση να του απαγορεύει να ορκισθεί δήμαρχος όπως αποφάσισαν οι δημότες της Χειμάρρας», επισήμανε.

Υπογράμμισε επίσης ότι «η έκθεση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την ενταξιακή πορεία της Αλβανίας αναφέρει ρητά πως η παρεμπόδιση – άρνηση της ορκωμοσίας του Φρέντι Μπελέρη αντικατοπτρίζει την περιφρόνηση για τις θεμελιώδεις αρχές του Κράτους Δικαίου. Η συμπεριφορά της Αλβανίας έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις ευρωπαϊκές αξίες, με τα κριτήρια ένταξης στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το ευρωπαϊκό κεκτημένο τα οποία είναι αδιαπραγμάτευτα».

Τέλος, ο Α’ Αντιπρόεδρος της Βουλής, ζήτησε από τον κ. Βιλαρίνο, την αύξηση της πίεσης για εντονότερες πρωτοβουλίες αναφορικά με την υπεράσπιση των δικαιωμάτων της ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία και κυρίως, την απελευθέρωση του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας, ενώ ο επικεφαλής του γραφείου του κ. Μπορέλ όπως επισημαίνεται στο δελτίο τύπου διαβεβαίωσε τον κ. Πλακιωτάκη ότι το θέμα παρακολουθείται πολύ στενά από την ΕΕ η οποία θα προβεί σε πρωτοβουλίες αν κριθεί απαραίτητο.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ