Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

ΣΥΡΙΖΑ: “Η κυβέρνηση μεριμνά για τους servicers, όχι για τους δανειολήπτες”

Τι αναφέρει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ για το νομοσχέδιο του υπουργείο Οικονομικών που ψηφίστηκε στην Βουλή

«Η κυβέρνηση της ΝΔ μεριμνά για τους servicers, αλλά όχι για τους δανειολήπτες» αναφέρει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, σε ανακοίνωσή της για το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών.

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι η κυβέρνηση «Αρνήθηκε να ενσωματώσει στο νομοσχέδιο για τα κόκκινα δάνεια την προστασία της α’ κατοικίας και των δανειοληπτών σε ελβετικό φράγκο, όπως ζητά η ευρωπαϊκή οδηγία», προσθέτοντας ότι:

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη αρνήθηκε να ενσωματώσει στο νομοσχέδιο για τα κόκκινα δάνεια την προστασία της α’ κατοικίας και των δανειοληπτών σε ελβετικό φράγκο, όπως ζητά η ευρωπαϊκή οδηγία.

Μερίμνησε, όμως, υπέρ των servicers.

Τους έδωσε τον ακατάσχετο λογαριασμό και παρέτεινε τις άδειες λειτουργίας τους χωρίς νέα δικαιολογητικά».

Διαβάστε ακόμα: “Κόκκινα δάνεια”: Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο στη Βουλή – Πέρασε με 158 “ναι”

Και συνεχίζουν: «Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία δεν καταψήφισε απλά το νομοσχέδιο. Αντιτάχθηκε στη δίδυμη λύση της Ν.Δ., που περιλαμβάνει τον νέο πτωχευτικό και τον Ηρακλή, “λύση” που φέρνει έκρηξη πλειστηριασμών.

Με την ονομαστική ψηφοφορία, που ζητήσαμε επί κρίσιμων άρθρων, αποκαλύφθηκαν οι προθέσεις όλων των δυνάμεων».

«Η δική μας πρόταση παραμένει σαφής και περιλαμβάνει:

  • Την προστασία της α’ κατοικίας μέχρι την αξία αντικειμενική των 300.000 ευρώ για τετραμελή οικογένεια και αφού λαμβάνονται υπόψη οι εύλογες δαπάνες διαβίωσης προσαυξημένες κατά 70%.
  • Την ενεργοποίηση της Αναπτυξιακής Τράπεζας για την αγορά από τα funds πακέτων κόκκινων δανείων μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων και νοικοκυριών και τη διαγραφή μεγάλου μέρους αυτών των δανείων» καταλήγουν.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ