Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Έβρος: Οι πρώτες εικόνες από την επέκταση του φράχτη

Ο φράκτης επεκτείνεται και αυξάνεται η αποτελεσματικότητα στην αποτροπή παράνομων μεταναστών

Συνεχίζονται οι εργασίες κατασκευής των επεκτάσεων του φράχτη στον Έβρο, για την αποτροπή της παράνομης μετανάστευσης, ενώ μέχρι την άνοιξη του 2024 το έργο θα έχει ολοκληρωθεί.

Στις εικόνες που μετέδωσε το OPEN, φαίνεται η επέκταση στην περιοχή Ψαθάδες, καθώς σε μήκος ενός χιλιομέτρου, έχουν ολοκληρωθεί οι χωματουργικές εργασίες και τοποθετούνται οι χαλύβδινες πλάκες. 

Διαβάστε επίσης: Γιάννης Οικονόμου: Άμεση αναβάθμιση της ασφάλειας στα σύνορα και τους δρόμους

Μέχρι τις αρχές του νέου χρόνου θα έχουν ολοκληρωθεί τα 10 χιλιόμετρα της επέκτασης, και μέχρι την άνοιξη του 2024 και τα 35 χιλιόμετρα που προβλέπονται στο σχέδιο.

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Γιάννης Οικονόμου, είχε την Τρίτη (19/09) σύσκεψη με Αξιωματικούς της Ελληνικής Αστυνομίας και στελέχη των εταιρειών που κατασκευάζουν την επέκταση του Φράχτη, στον Έβρο.

Η επέκταση του Φράχτη, μήκους 35 χλμ., είναι προτεραιότητα για την Κυβέρνηση και θα ολοκληρωθεί βάσει του χρονοδιαγράμματος που έχει τεθεί, καθώς αποτελεί σημαντικό εργαλείο που συμβάλλει ουσιαστικά στη φύλαξη των συνόρων μας και στην προσπάθεια αντιμετώπισης της παράνομης μετανάστευσης και των δικτύων των λαθροδιακινητών.

 Γιάννης Οικονόμου για επέκταση του φράχτη στον Έβρο

Ο κ. Γιάννης Οικονόμου δήλωσε σχετικά με το φράχτη στον Έβρο:

 «Ο Φράχτης και η επέκτασή του αποτελούν προτεραιότητα για την Ελληνική Κυβέρνηση, η οποία εφαρμόζει μια αυστηρή, αλλά απολύτως δίκαιη μεταναστευτική πολιτική. Στη σύσκεψη με Αξιωματικούς της Ελληνικής Αστυνομίας, καθώς και με στελέχη των κατασκευαστριών εταιριών έλαβα την ενημέρωση ότι η κατασκευή κυλά βάσει του χρονοδιαγράμματος που έχει τεθεί. Ο Φράχτης αποτελεί σημαντικό εργαλείο που συμβάλλει ουσιαστικά στη φύλαξη των συνόρων μας και στην προσπάθεια αντιμετώπισης της παράνομης μετανάστευσης και των δικτύων των λαθροδιακινητών».

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ