Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Γιάννης Μώραλης: Άκρως θετική εξέλιξη η οριστική διακοπή της λειτουργίας του ΟΚΑΝΑ στον Πειραιά

Την ικανοποίησή του εξέφρασε ο δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης, για κλείσιμο του ΟΚΑΝΑ στον Πειραιά, που λειτουργούσε παράνομα

Την ικανοποίησή του για την οριστική διακοπή της λειτουργίας του ΟΚΑΝΑ στον Πειραιά εξέφρασε μέσω ανακοίνωσής του, ο δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης.

Το χαρακτήρισε θετική εξέλιξη, τονίζοντας  ο ΟΚΑΝΑ στην Ε΄ Δημοτική Κοινότητα λειτουργούσε παράνομα, τονίζοντας πως η παρανομία εστιάζεται στο γεγονός ότι δεν πληρούνταν οι τρεις βασικές προϋποθέσεις λειτουργίας της δομή.

Αναφερόμενος στην ανακοίνωση των εργαζομένων του ΟΚΑΝΑ, τονίζει πως βρίθει ανακριβειών, ανυπόστατων συμπερασμάτων και επιφανειακών καταγγελιών που ουδεμία σχέση έχουν με τα πραγματικά γεγονότα.

H ανακοίνωση του δημάρχου Πειραιά Γιάννη Μώραλη

Θα ήθελα να εκφράσω την ικανοποίησή μου για την οριστική διακοπή της λειτουργίας του ΟΚΑΝΑ στον Πειραιά. Είναι μια άκρως θετική εξέλιξη, η οποία πρώτα από όλα δικαιώνει τους κατοίκους για την «μάχη» που έδωσαν τους τελευταίους 9 μήνες, δικαιώνει την Δημοτική Αρχή που από την πρώτη στιγμή στάθηκε δίπλα τους κι έδωσε τον δικό της αγώνα για την παύση λειτουργίας της δομής, δικαιώνει την πόλη του Πειραιά.

Είναι μια σωστή απόφαση, καθώς από την αρχή ήταν ξεκάθαρο πως ο ΟΚΑΝΑ στην Ε΄ Δημοτική Κοινότητα λειτουργούσε παράνομα. Η παρανομία εστιάζεται στο γεγονός ότι δεν πληρούνταν οι τρεις βασικές προϋποθέσεις λειτουργίας της δομής: υπάρχουν έξι με επτά σχολεία πολύ κοντά στο παράρτημα του ΟΚΑΝΑ, η Αιτωλικού είναι ο δεύτερος εμπορικότερος δρόμος της Ε΄ Δημοτικής Κοινότητας και ουδέποτε υπήρχε στην περιοχή «πιάτσα» εξαρτημένων ατόμων. Επιπλέον δεν διέθετε άδεια λειτουργίας και δεν είχε καν πιστοποιητικό πυροπροστασίας.

Με έκπληξη ενημερώθηκα για την ανακοίνωση Συλλόγου Εργαζομένων του ΟΚΑΝΑ σχετικά με την παύση λειτουργίας της δομής στον Πειραιά, η οποία βρίθει ανακριβειών, ανυπόστατων συμπερασμάτων και επιφανειακών καταγγελιών που ουδεμία σχέση έχουν με τα πραγματικά γεγονότα και κυρίως με τις προθέσεις των ενεργειών μας και που μόνο στόχο έχει τη δημιουργία εντυπώσεων. Καταγγέλλουν την Κυβέρνηση, τους Υπουργούς, προσχηματικά και τη διοίκηση του ΟΚΑΝΑ και τελικά με προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς απευθύνονται σε εμένα προσβάλλοντας όμως μια ολόκληρη πόλη, καθώς η «μάχη» και το αποτέλεσμα αυτής δεν ήταν προσωπική υπόθεση αλλά ολοκλήρου του Πειραιά.

Τους θυμίζω δε ότι στο Δημοτικό Συμβούλιο, όπως και στο Περιφερειακό Συμβούλιο, όπου είχαμε ομόφωνες αποφάσεις για διακοπή λειτουργίας της δομής και μεταφορά της αλλού, εκπροσωπούνται ΟΛΑ τα κόμματα του ελληνικού κοινοβουλίου καθώς και μικρότεροι κομματικοί σχηματισμοί, κινήματα και ανεξάρτητοι συνδυασμοί.

Τονίζω λοιπόν για ακόμα μια φορά και προς πάσα κατεύθυνση πως δεν θα εμένα ποτέ απαθής επιτρέποντας τη λειτουργία στην πόλη μας μιας τέτοιας δομής παράνομα, παράτυπα και με εξόφθαλμες παραβάσεις. Επιπλέον δεν δέχομαι να επιβάλλεται μια τέτοια λειτουργία στην πόλη, χωρίς καμία απολύτως προηγούμενη διαβούλευση και θεσμική ενημέρωση.

Ως Δήμαρχος Πειραιά αποτελεί για εμένα υποχρέωση και ηθικό καθήκον να υπερασπιστώ το δίκαιο και το καλό των δημοτών και της πόλης του Πειραιά. Και αυτό θα εξακολουθήσω να πράττω με καθαρή συνείδηση και με μόνο γνώμονα το όφελος της πόλης και των Πειραιωτών.

Επισημαίνω για ακόμα μια φορά πως όλοι όσοι ήμασταν από την πρώτη στιγμή αντίθετοι με τη λειτουργία του ΟΚΑΝΑ επί της Αιτωλικού, θεωρούμε αναγκαία μια τέτοια δομή στην ευρύτερη Περιφέρεια του Πειραιά, αλλά με την προϋπόθεση ότι θα ανοίξει και θα λειτουργεί σύννομα, με κανόνες και με συνεργασία και όχι αυθαίρετα, όπως έγινε στη συγκεκριμένη περίπτωση.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους κατοίκους για τη μάχη που έδωσαν, την Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά Σταυρούλα Αντωνάκου και τη Διαχειριστική Αρχή, τις δημοτικές παρατάξεις, τους φορείς της πόλης που στάθηκαν δίπλα μας όλο αυτό το διάστημα και βέβαια τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ κ. Γιάννη Μπρατάκο και τον Υφυπουργό Υγείας κ. Δημήτρη Βαρτζόπουλο, οι οποίοι μόλις ενημερώθηκαν αναλυτικά και κατανόησαν πλήρως το θέμα και βλέποντας τα πολλαπλά προβλήματα που δημιουργούσε η παράνομη λειτουργία της δομής σε σχολεία, επιχειρήσεις και κατοίκους της περιοχής ανέλαβαν πρωτοβουλίες δίνοντας την κατάλληλη λύση.

Για τη Δημοτική Αρχή η διακοπή λειτουργίας του ΟΚΑΝΑ στον Πειραιά αποτελούσε μονόδρομο και χαίρομαι που ένα μείζον θέμα για την πόλη μας επιλύεται οριστικά και με την επιθυμητή έκβαση.

Θα ήθελα να εκφράσω την ικανοποίησή μου για την οριστική διακοπή της λειτουργίας του ΟΚΑΝΑ στον Πειραιά. Είναι μια άκρως…

Δημοσιεύτηκε από Γιάννης Μώραλης στις Τρίτη, 5 Δεκεμβρίου 2023

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΟΠΙΚΑ