Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Χάρης Δούκας – COP28: Η Αθήνα επιστρέφει στο προσκήνιο, όσον αφορά την προώθηση των μέτρων πρόληψης

“Όπως και σε άλλες μεγαλουπόλεις, έτσι και στην Αθήνα προσπαθούμε να βρούμε τρόπους για να μειώσουμε την ατμοσφαιρική ρύπανση και την κυκλοφοριακή συμφόρηση” υποστηρίζει ο Χάρης Δούκας στο κινεζικό δίκτυο CGTN

O Χάρης Δούκας μιλώντας στο κινεζικό δίκτυο CGTN
, στο περιθώριο τηςCOP28 που φιλοξενείται στο Ντουμπάι, περιέγραψε τις πρώτες παρεμβάσεις που θα επιχειρήσει ως Δήμαρχος Αθηναίων για το την κλιματική αλλαγή.

«Θέλουμε να μειώσουμε την αισθητή θερμοκρασία κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού έως και 5 βαθμούς Κελσίου. Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη τον Ιούλιο και τον Αύγουστο στην Αθήνα. Το θερμόμετρο ξεπερνά τους 40 βαθμούς Κελσίου. Κάνει πολύ ζέστη. Με φύτευση δέντρων και υπέρψυχρα υλικά στοχεύουμε στη μείωση της θερμοκρασίας», τόνισε ο κ. Δούκας επιμένοντας ότι οι προεκλογικές του δεσμεύσεις παραπέμπουν σε ρεαλιστικές λύσεις και θα αρχίσουν να εφαρμόζονται από το 2024.

Δούκας: Θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα πιο “ζωντανό” και βιώσιμο περιβάλλον για τους ανθρώπους, όχι για τα αυτοκίνητα

«Όπως και σε άλλες μεγαλουπόλεις, έτσι και στην Αθήνα προσπαθούμε να βρούμε τρόπους για να μειώσουμε την ατμοσφαιρική ρύπανση και την κυκλοφοριακή συμφόρηση. Θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα πιο “ζωντανό” και βιώσιμο περιβάλλον για τους ανθρώπους, όχι για τα αυτοκίνητα», υπογράμμισε ο κ. Δούκας που αναλαμβάνει καθήκοντα Δημάρχου Αθηναίων την πρώτη μέρα του νέου έτους.

Κατά τη συνέντευξή του πάντως στο κινεζικό δίκτυο μίλησε γενικότερα για την κλιματική κρίση και την ανάγκη γρήγορων και αποτελεσματικών αποφάσεων. «Αυτή η Σύνοδος είναι πολύ κρίσιμη σε επίπεδο δράσεων. Χρειαζόμαστε ισχυρές αποφάσεις. Παρατηρούμε ήδη αύξηση της θερμοκρασίας κατά 2 βαθμούς Κελσίου. Είχαμε ένα πολύ ζεστό καλοκαίρι. Καταγράψαμε τον πιο θερμό Ιούλιο και τον πιο θερμό Αύγουστο. Οι προσδοκίες είναι υψηλές, αλλά το παράθυρο ευκαιρίας πολύ μικρό. Πρέπει να προχωρήσουμε από τη θεωρία στην πράξη».

Ο Χάρης Δούκας επισήμανε επίσης ότι είναι ιδιαίτερα σημαντικές οι αποφάσεις που θα ληφθούν σε τοπικό επίπεδο, με τις πόλεις να διαδραματίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο στην αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης και υπογράμμισε: «Η Αθήνα επιστρέφει στο προσκήνιο, όσον αφορά την προώθηση των μέτρων πρόληψης και των δράσεων προσαρμογής. Είμαστε ένας τουριστικός προορισμός και χρειαζόμαστε ανθεκτικές υποδομές και έναν βιώσιμο τουρισμό για να μπορέσουμε να προωθήσουμε “πράσινες” πολιτικές».

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ