Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Επίσημη πρώτη Χαρίτση στη Βουλή: “Η Νέα Αριστερά θα επιδιώξει προγραμματική συνεννόηση των προοδευτικών δυνάμεων”

Την επίσημη πρώτη του ως επικεφαλής κοινοβουλευτικής ομάδας Νέα Αριστερά, έκανε πριν από λίγο ο Αλέξης Χαρίτσης

O Αλέξης Χαρίτσης
 έκανε πριν από λίγο την επίσημη πρώτη του ως επικεφαλής κοινοβουλευτικής ομάδας “Νέα Αριστεράς”.

Ο κ. Χαρίτσης αναφερόμενος στο φορολογικό νομοσχέδιο, στηλίτευσε τις προωθούμενες διατάξεις και έκανε άνοιγμα στις λεγόμενες προοδευτικές δυνάμεις. «Θα επιδιώξουμε την προγραμματική συνεννόηση των προοδευτικών δυνάμεων για μια δίκαιη φορολογική μεταρρύθμιση», είπε χαρακτηριστικά και σημείωσε πως « Η Νέα Αριστερά θα είναι εδώ παρούσα μέσα στη Βουλή, αλλά κυρίως στην κοινωνία, για τη δημιουργία μιας νέας προοδευτικής πλειοψηφίας».

Χαρίτσης: “Να αντιμετωπίσουμε με δίκαιο τρόπο όλη την πυραμίδα και όχι να λεηλατούμε το κάτω μέρος”

Αναφορικά με το προφίλ του νέου κόμματος, σημείωσε με νόημα πως η Νέα Αριστερά, πιστεύει στην ανάγκη μιας ανοιχτής δημόσιας συζήτησης για τη διαμόρφωση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου, καθώς όπως είπε, πρέπει «να αντιμετωπίσουμε με δίκαιο τρόπο όλη την πυραμίδα και όχι να λεηλατούμε το κάτω μέρος όπως κάνει η ΝΔ».

«Άκουσα με προσοχή το πρωί την ομιλία του πρωθυπουργού. Ανέφερε ότι η πρόταση της κυβέρνησης απαντά σε διαστρεβλώσεις του παρελθόντος. Είναι εμπνευσμένο και μας επιστρέφει στο παρελθόν. Τα τεκμήρια είναι έμπνευσης από το 1986», είπε, ενώ αναφέρθηκε στην δολοφονία Γρηγορόπουλου: «Συζητάμε ένα νομοσχέδιο που αφορά το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας. Αφορά όμως ιδιαίτερα, τη γενιά της κρίσης. Τους ανθρώπους που σαν σήμερα, 6 Δεκεμβρίου, είδαν την ενηλικίωσή τους να σφραγίζεται από την κρατική δολοφονία ενός 15χρονου παιδιού, του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, που το μόνο του έγκλημα ήταν ότι έκανε παρέα με τους φίλους του. 15 χρόνια μετά, οι νέοι και οι νέες που εκείνες τις μέρες του Δεκέμβρη πλημμύρισαν τους δρόμους ζητώντας δικαιοσύνη, είναι η γενιά των νέων εργαζόμενων που ζουν την πραγματικότητα της επισφάλειας, της καθημερινότητας με το μπλοκάκι, των σκληρών -συχνά εξοντωτικών- ωραρίων. Και το αίτημα παραμένει ίδιο: Δικαιοσύνη».

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ