Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Κωνσταντοπούλου: Εκδικητικό κατά των ελεύθερων επαγγελματιών το φορολογικό νομοσχέδιο

Για νοοτροπία του καταδοτισμού και του δοσιλογισμού έκανε λόγο η Ζωή Κωνσταντοπούλου, επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας, μιλώντας στην Βουλή σχετικά με το φορολογικό νομοσχέδιο.

Εκδικητικό κατά των ελευθέρων επαγγελματιών χαρακτήρισε το νομοσχέδιο με τίτλο «Μέτρα για τον περιορισμό της φοροδιαφυγής» η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου, μιλώντας σήμερα (06/12) στην Ολομέλεια της Βουλής.

Η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου, είπε ότι το φορολογικό νομοσχέδιο διαπνέεται από τη νοοτροπία του καταδοτισμού και του δοσιλογισμού, καθώς επιβραβεύει την καταγγελία φοροδιαφυγής με έκπτωση φόρου. «Τι ντροπή! Τι κοινωνική συνείδηση χτίζετε έτσι; Του ενός που δείχνει τον άλλο; Με κουκούλα ή χωρίς κουκούλα; Τι κοινωνική συνύπαρξη ονειρεύεστε με αυτές τις πρωτοβουλίες;» ρώτησε.

Κωνσταντοπούλου για φορολογικό νομοσχέδιο: Στην πλειοψηφία τους οι αυτοαπασχολούμενοι πασχίζουν

Υπογράμμισε μάλιστα ότι το νομοσχέδιο είναι εκδικητικό, καθώς επιβάλλει αναδρομικό φόρο για το 2023, κάτι που «δεν είναι, καν, fair play. Μπορεί να επιτρέπεται θεωρητικά, ηθικά και πολιτικά όμως είναι ανεπίτρεπτο». Αναφερόμενη στην προηγηθείσα ομιλία του πρωθυπουργού στην Βουλή, ότι δεν μπορεί οι αυτοαπασχολούμενοι να δηλώνουν ζημιές επί πέντε χρόνια, αναρωτήθηκε εάν έπρεπε να δηλώνουν κέρδη το 2020, το ’21 και το ’22, όταν οι επιχειρήσεις δεν λειτουργούσαν για μεγάλα διαστήματα λόγω κορονοϊού. Όσο για τα τεκμήρια, και ότι ο μέσος αυτοαπασχολούμενος έχει καθαρά εισοδήματα 50.000 ευρώ, είπε, απευθυνόμενη προς τα υπουργικά έδρανα: «Σοβαρά; Που ζείτε; [..] Έχετε πάρει είδηση ότι στην πλειοψηφία τους οι αυτοαπασχολούμενοι πασχίζουν, και αυτό το αντιμετωπίζετε με τη λογική που εξέφρασε ο πρωθυπουργός, η οποία είναι άκρως νεοφιλελεύθερη, άκρως αντικοινωνική, ότι πρέπει να εξετάσουν εάν συντρέχουν λόγοι να παραμείνουν στο επάγγελμα, δηλαδή, συνομολογείτε ότι τους εξαναγκάζετε σε έξοδο από το επάγγελμα της επιλογής τους, με τεχνητούς τρόπους, και με την επιβολή τεκμηρίων;».

Τέλος, και μιλώντας ως «μάχιμη δικηγόρος» είπε ότι «κάποιοι δικηγόροι, που δεν έβαλαν κυβερνητική γραβάτα και κουστούμι, και δεν στρογγυλοκάθισαν στα κυβερνητικά έδρανα, [..] είναι εκείνοι οι οποίοι θα ρίξουν αυτό το νομοσχέδιο, και δικαστικά και κοινωνικά, και καλό είναι [..] να φροντίσετε να το αποσύρετε».

Δείτε βίντεο: 

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ