Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν: Το χρονικό των τεσσάρων επισκέψεων στην Ελλάδα (Εικόνες)

Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, φαίνεται ότι επιλέγει να επισκεφθεί την χώρα μας περίπου κάθε επτά χρόνια..

Την τέταρτη κατά σειρά επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα θα πραγματοποιήσει αύριο (07/12) ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Μαζί με τον πρόεδρο της Τουρκίας, στην Αθήνα αναμένεται να φτάσει και ένα πολυπληθές επιτελείο με σκοπό την ενίσχυση των οικονομικών, εμπορικών, πολιτιστικών σχέσεων των δύο χωρών.

Όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, καθώς θα είναι ένα τετ α τετ «ορόσημο» στην πορεία των ελληνοτουρκικών σχέσεων που φαίνεται τους τελευταίους μήνες να έχουν μπει σε καλύτερη φάση. Τόσο ο πρωθυπουργός, όσο και ο πρόεδρος της Τουρκίας, σε πρόσφατες δηλώσεις τους, αν και έχουν αναφέρει ότι υπάρχουν διαφορές ανάμεσα στις δύο χώρες, έχουν υπογραμμίσει πως υπάρχει περιθώριο να βρεθεί κοινός τόπος στις μεταξύ τους σχέσεις.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεν θα βρεθεί αύριο (07/12) για πρώτη φορά στην χώρα μας. Και ως πρόεδρος, αλλά και ως πρωθυπουργός της Τουρκίας, έχει πραγματοποιήσει επίσημες επισκέψεις στην Ελλάδα το 2003, το 2010 και το 2017.

Το χρονικό των επισκέψεων του Ερντογάν στην Ελλάδα

Η πρώτη θεσμική επίσκεψη του στην Αθήνα ήταν το 2003, επί πρωθυπουργίας Κώστα Σημίτη. Τότε, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε έρθει στην χώρα μας ως πρωθυπουργός της Τουρκίας.

Για δεύτερη φορά στην Ελλάδα ήρθε το 2010 ως πρόεδρος της Τουρκίας, επί πρωθυπουργίας Γιώργου Παπανδρέου. Πρόκειται για μια ιδιαιτέρως σημαντική επίσκεψη καθώς τότε οι κ.κ. Παπανδρέου και Ερντογάν κήρυξαν την έναρξη της Ιδρυτικής Συνόδου του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδος – Τουρκίας.

Δείτε φωτογραφίες:

 

Το 2017 ήταν η τρίτη επίσκεψη του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Ελλάδα. Ο πρόεδρος της Τουρκίας ήταν ιδιαίτερα προκλητικός και μάλιστα μέσα στο Προεδρικό Μέγαρο, κατά τη διάρκεια των κοινών του δηλώσεων με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο. Είχε αναφέρει ότι στη Συνθήκη της Λωζάνης  χαρακτηρίζεται μουσουλμανική η μειονότητα στην Ελλάδα, είναι σωστό, αλλά στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο υπάρχει αναφορά στη λέξη τουρκική μειονότητα.

Δείτε φωτογραφίες:

 

Να σημειωθεί τέλος ότι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν φαίνεται ότι επιλέγει να επισκεφθεί την χώρα μας περίπου κάθε επτά χρόνια..

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΟΠΙΚΑ