Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Politico: Νέες αποκαλύψεις για την Εύα Καϊλή και το σκάνδαλο Qatargate

Τι αναφέρει το Politico, για το σκάνδαλο Qatargate, έναν χρόνο μετά την σύλληψη της Εύας Καϊλή για διαφθορά και ξέπλυμα μαύρου χρήματος

Το περιοδικό Politico σε θέμα του για το σκάνδαλο Qatargate
, γράφει πως μετά από έρευνα των Βελγικών αρχών στο WhatsApp της Εύα Καΐλή, φάνηκε πως η Εύα Καϊλή. ετοίμαζε καριέρα “διαμεσολαβητή” σε επικερδείς αγοραπωλησίες, για τον πρώην σύντροφό της.

Σύμφωνα με το Politico, ήθελε να γίνει ο ενδιάμεσος σε μια μεγάλη συμφωνία αξίας 17 εκατομμυρίων δολαρίων, που είχε περιθώρια κέρδους για τους ενδιάμεσους, όπως ξεκαθάρισε, και αφορούσε την πώληση εκρηκτικών στη Μαυριτανία, που θα τα χρησιμοποιούσε στα ορυχεία της.

Εύα Καϊλή: Ο  “σύμβουλος ξένων κυβερνήσεων σε θέματα εισαγωγών” και 30.000-40.000 ευρώ, για “το ενδεχόμενο πυρηνικού ολέθρου”

Η Εύα Καϊλή τον παρουσίασε ως “σύμβουλο ξένων κυβερνήσεων σε θέματα εισαγωγών” σε Έλληνα εξαγωγέα που δραστηριοποιείτο στη Γεωργία στον τομέα των ζυμαρικών. Τελικά η παχυλή συμφωνία απέβη άκαρπη.

Από τα έγγραφα που δημοσιεύονται προκύπτει ότι η Εύα Καϊλή δήλωσε στους εισαγγελείς κατά την πρώτη ανάκρισή της, πως είχε κρατήσει μια τσάντα με 30.000-40.000 ευρώ, για “το ενδεχόμενο πυρηνικού ολέθρου”, όπως χαρακτηριστικά υποστήριξε, με άλλα λόγια για ώρα μεγάλης ανάγκης.

Οι δικηγόροι της Εύας Καϊλή έχουν ασκήσει προσφυγή κατά της υπόθεσης του “Qatargate”, ισχυριζόμενοι ότι οι βελγικές αρχές χειρίστηκαν λανθασμένα τη διαδικασία συλλογής αποδεικτικών στοιχείων και προκάλεσαν εσωτερική έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ