Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Ελληνοτουρκικά: Ποια πρόταση έκανε ο Ερντογάν στον Μητσοτάκη για το Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδας – Τουρκίας (Βίντεο)

Η πρόταση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στον Κυριάκο Μητσοτάκη, για το Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδας – Τουρκίας, στο πλαίσιο της εξομάλυνσης των ελληνοτουρκικών σχέσεων.

Η δημοσιογράφος Χριστίνα Κοραή μετέφερε ρεπορτάζ για την συνάντηση που υπήρξε ανάμεσα στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη με τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Το ρεπορτάζ της δημοσιογράφου αναφέρει ότι ο υφυπουργός Εξωτερικών, ο κ. Φραγκογιάννης με 100 ‘Έλληνες επιχειρηματίες στις 2 Φεβρουαρίου θα βρεθούν στην Κωνσταντινούπολη, όπου θα έχουν συζητήσεις με ομολόγους τους.

Διαβάστε επίσης: Η συνάντηση του Παύλου Μαρινάκη με τη ”φωνή” του προέδρου Ταγίπ και το νέο.. εγχείρημα του κυβερνητικού εκπρόσωπου στα social media

Στο πλαίσιο αυτού του οικονομικού forum ο πρόεδρος της Τουρκίας έχει καλέσει τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να παρευρεθεί στην Κωνσταντινούπολη.

Στην συνέχεια – όπως αποκάλυψε ο Ερντογάν – υπάρχει πρόσκληση προς τον Έλληνα πρωθυπουργό να βρεθεί στην Άγκυρα και μέσα στον Απρίλιο στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψης. Περαιτέρω οι δυο ηγέτες θα συναντηθούν στην Σύνοδο του ΝΑΤΟ μέσα στον Ιούλιο.

Η πρόταση του Ερντογάν στον Μητσοτάκη για το Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας και οι επισκέψεις στο πλαίσιο της εξομάλυνσης των ελληνοτουρκικών σχέσεων

Επιπλέον υπήρξε πρόταση του Ερντογάν το Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας να συνεδριάζει μία φορά το χρόνο. Παράλληλα, θα προγραμματιστούν δύο σημαντικές επισκέψεις: του Χακάν Φιντάν στην Αθήνα και η επίσκεψη του υπουργού Άμυνας της Ελλάδας, Νίκου Δένδια στην Τουρκία.

Ενώ η άφιξη του προέδρου της Τουρκίας στην Αθήνα ήταν προγραμματισμένη για τις 11 η ώρα το πρωί, τελικά αφίχθη λίγο μετά της 10. Αυτό το «παράθυρο» επιπλέον χρόνου που δημιουργήθηκε ερωτηθείς ο κ. Ερντογάν πώς προτιμάει να το αξιοποιήσει απάντησε ότι επιθυμεί να συναντηθεί στην αίθουσα VIP του αεροδρομίου του «Ελ. Βενιζέλου» με τον υπουργό Εξωτερικών, Γιώργο Γεραπετρίτη.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΟΠΙΚΑ