Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Ολοκληρώθηκαν τα γυρίσματα του πρώτου μέρους της ταινίας «Καποδίστριας»

Ολοκληρώθηκαν με μεγάλη επιτυχία τα γυρίσματα του πρώτου μέρους της πολυαναμενόμενης ταινίας Καποδίστριας του καταξιωμένου σκηνοθέτη Γιάννη Σμαραγδή. Τα γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν στο Μοναστήρι της Καισαριανής και σε ελληνικά τοπία.

Η ταινία ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ είναι η αληθινή ιστορία του μεγαλύτερου Έλληνα οραματιστή- πολιτικού και πρώτου Κυβερνήτη της Ελλάδος μετά την απελευθέρωση της από τους Οθωμανούς.  Η ζωή του Ιωάννη Καποδίστρια είναι μια ιστορία αγάπης, πίστης και αγώνα ενός οραματιστή δημοκράτη σε συντηρητικούς καιρούς, πληρώνοντας με τη ζωή του την αγάπη του για την πατρίδα. 

Η συγκεκριμένη ταινία ήταν ένα όνειρο ζωής για τον Γιάννη Σμαραγδή και τώρα που τα γυρίσματα έχουν μπει σε μια ροή, μετά από πολλές περιπέτειες, αναβολές, δυσκολίες λόγω COVID,  δήλωσε περιχαρής: «Η Ελλάδα ευλογήθηκε με τη γέννηση του Κερκυραίου Ιωάννη Καποδίστρια με μητέρα από την Ακριτική Κύπρο. Όλη του η ζωή ήταν ένα στρατήγημα. Ένα στρατήγημα του Θεού για να μπορέσει η Ελλάδα να σταθεί όρθια και γι’ αυτό ο Καποδίστριας εξετέλεσε την εντολή, έριξε το σπόρο, μετά ανέβηκε το Γολγοθά του, και ακέραιος, άσπιλος και λευκοφόρος επέστρεψε στην κεντρική πηγή στο Θείο. Γι’ αυτό και όσο ζούσε, όταν έλαβε την εντολή να κυβερνήσει την πάσχουσα Πατρίδα επιτέλεσε την αποστολή του με ανιδιοτέλεια και δοτικότητα, υπηρετώντας με τιμή την ανώτερη αξία των Ελλήνων που είναι η προάσπιση της Ελλάδος και του Ελληνισμού και μας άφησε την ευθύνη να μην χαθεί ο ευλογημένος σπόρος που έριξε… Αυτόν τον μεγάλο Έλληνα- πρότυπο επιθυμώ βαθιά να αναδείξει η ταινία»

Μέχρι στιγμής έχουν γυριστεί 20 λεπτά από τα συνολικά 120 λεπτά του έργου. Ο προϋπολογισμός της ταινίας ξεπερνά τα 7 εκατ. ευρώ και τα κυρίως γυρίσματα έχουν προγραμματιστεί στην Αθήνα, στο Ναύπλιο, στην Κέρκυρα, Αίγινα και Πόρο. Επίσης, θα γίνουν γυρίσματα στην Αυστρία, στην Ελβετία και στη Ρουμανία.

Κέρκυρα: Ολοκληρώθηκαν τα γυρίσματα του πρώτου μέρους της ταινίας «Καποδίστριας»
Γιάννης Σμαραγδής και Αντώνης Μυριαγκός στην ταινία ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ – Φωτό Ανδρέας Σμαραγδής

Στην ταινία συμπαραγωγοί είναι η ΕΡΤ, η NOVA και έχει την στήριξη από το ΕΚΟΜΕ, και χορηγοί είναι το Ίδρυμα ΚΙΚΠΕ, ο Όμιλος ΚΑΡΑΤΖΗ Α.Ε., ο Όμιλος ΛΕΜΠΙΔΑΚΗ, ο Όμιλος ΣΑΪΤΗ κ.α. Η διανομή της ταινίας στην Ελλάδα και την Κύπρο έχει αναλάβει η AVE S.A.

Μετά την ολοκλήρωση του έργου έχει ήδη προγραμματιστεί για το φθινόπωρο του 2024 να γίνει πρεμιέρα στο ΜΟΜΙ (Museum of the Moving Image) στη Νέα Υόρκη.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ