Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Στέφανος Κασσελάκης: Βγάζει µπροστά νέα στελέχη – Ο τρόπος λειτουργίας των think tanks – Ποιοι θα “τρέξουν” τους τοµείς και τις καµπάνιες (Ονόματα)

Μετά την επιστροφή του Στέφανου Κασσελάκη από την Αµερική, αναµένεται να ξεκινήσουν τα προσυνεδριακά συνέδρια, παράλληλα µε την επεξεργασία των θέσεων του κόµµατος της αξιωµατικής αντιπολίτευσης

Στη δεύτερη πατρίδα του, την Αµερική
, θα βρίσκεται από σήµερα και για δέκα ηµέρες ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, προκειµένου να περάσει τις γιορτές των Χριστουγέννων µε την οικογένειά του.

Με την επιστροφή του, ωστόσο, ο αρχηγός της αξιωµατικής αντιπολίτευσης θα πέσει στα βαθιά, αφού ξεκινάει και τυπικά η προσυνεδριακή περίοδος του ΣΥΡΙΖΑ, όπου ο Στέφανος Κασσελάκης θα πρέπει να βάλει τα δυνατά του, ώστε το κόµµα του να βγει από αυτήν τη διαδικασία πολύ πιο ισχυρό. Παράλληλα, θα πρέπει να πάρει και µια σειρά από πρωτοβουλίες, προκειµένου να αντιστρέψει την κακή δηµοσκοπική εικόνα που έχει σήµερα ο ΣΥΡΙΖΑ.

Τα νούµερα των δηµοσκοπήσεων που βλέπουν το φως της δηµοσιότητας βρίσκονται σε πλήρη αντίθεση µε την αισιοδοξία που βγάζει ο Στέφανος Κασσελάκης µιλώντας για νίκη στις ευρωεκλογές, και προφανώς ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να αλλάξει την εικόνα του κόµµατος και, κυρίως, των στελεχών που το εκπροσωπούν, κάνοντας παράλληλα άνοιγµα σε ένα νέο, πιο τεχνοκρατικό και επιστηµονικό κοινό. Eτσι, αµέσως µετά την επιστροφή από την Αµερική αναµένεται να ξεκινήσουν τα προσυνεδριακά συνέδρια, παράλληλα µε την επεξεργασία των θέσεων του κόµµατος της αξιωµατικής αντιπολίτευσης.

Όλα τα στελέχη της νέας ηγετικής οµάδας του ΣΥΡΙΖΑ θα πέσουν στη µάχη, προκειµένου να αναδειχθούν νέα στελέχη, τα οποία θα παίξουν ρόλο στη διαδικασία αναγέννησης του κόµµατος της αξιωµατικής αντιπολίτευσης. Σε αυτήν τη διαδικασία θα παίξουν ιδιαίτερο ρόλο τα think tanks του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., τα οποία αναµένεται να αποτελέσουν σηµαντικό κρίκο στην αλυσίδα της δηµιουργίας σύγχρονης πολιτικής που θα στοχεύει στην ανασυγκρότηση της χώρας.

*Διαβάστε εδώ: ΣΥΡΙΖΑ: Έλληνες επιστήμονες από όλο τον κόσμο μπαίνουν στα think tanks του κόμματος – Το όραμα του Κασσελάκη

Μάλιστα, την εβδοµάδα που µας πέρασε, µια υβριδική συνάντηση µεταξύ των συντονιστών και αναπληρωτών συντονιστών των τµηµάτων, των τοµεαρχών και της συντονίστριας των think tanks του ΣΥΡΙΖΑΠ.Σ., ∆ιάνας Βουτυράκου, έδωσε το έναυσµα για τη σύσταση των νέων think tanks του κόµµατος, ενώ ο πρόεδρος, Στέφανος Κασσελάκης, παρουσίασε το όραµά του πίσω από τον σχεδιασµό τους και τον τρόπο λειτουργίας τους.

Η αξιολόγηση

Η ∆ιάνα Βουτυράκου -που είναι υπεύθυνη γι’ αυτήν τη διαδικασία- από την πλευρά της αναφέρθηκε στην αξιολόγηση των αιτήσεων και έθεσε χρονοδιαγράµµατα για τα επόµενα βήµατα. Από τις αιτήσεις που έφτασαν στον ΣΥΡΙΖΑ, περίπου 200 νέα πρόσωπα µε πολύ καλά βιογραφικά θα στελεχώσουν τους 27 θεµατικούς τοµείς. Στην Κουµουνδούρου θεωρούν ιδιαίτερα σηµαντικό το γεγονός πως κατατέθηκαν βιογραφικά νέων ανθρώπων, καταξιωµένων επιστηµόνων από όλο τον κόσµο, οι οποίοι εξέφρασαν την αγωνία τους για την πορεία της χώρας και την πρόθεσή τους να βοηθήσουν στην κατάρτιση ενός σχεδίου µε στόχο την ανάταση της κοινωνίας.

Σε ό,τι αφορά τις δηµοσκοπήσεις που βλέπουν το φως της δηµοσιότητας και παρουσιάζουν τον ΣΥΡΙΖΑ τρίτο στη σειρά προτίµησης των ψηφοφόρων, τα στελέχη της αξιωµατικής αντιπολίτευσης λένε ότι δεν τους ανησυχούν, καθώς τα στοιχεία δείχνουν µόνο την κατάσταση στην οποία βρισκόταν µέχρι πρότινος το κόµµα τους. Επισηµαίνουν, ακόµα, ότι η αλλαγή θέσης µε το ΠΑΣΟΚ δεν σηµατοδοτεί τίποτα απολύτως, καθώς το κόµµα του Νίκου Ανδρουλάκη δεν εµφανίζει κάποια θεαµατική άνοδο, παρά το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε µετά τη διάσπαση σχεδόν 8 ποσοστιαίες µονάδες.

Ανήμπορα τα κόμματα της Κεντροαριστεράς

Οι συνεργάτες του αρχηγού της αξιωµατικής αντιπολίτευσης επισηµαίνουν, πάντως, ότι το συµπέρασµα που βγαίνει από όλες τις µετρήσεις είναι ότι συνολικά τα κόµµατα της Κεντροαριστεράς εµφανίζονται στο σύνολό τους ανήµπορα στο να αντιπαρατεθούν µε την κυβερνητική παράταξη. Είναι ενδεικτικό ότι στην τελευταία δηµοσκόπηση της Opinion Poll, που έγινε για λογαριασµό του Action24, οι «πέντε» του χώρου (ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, Πλεύση Ελευθερίας, Νέα Αριστερά, ΜέΡΑ25) δείχνουν να µην µπορούν να εκµεταλλευτούν την πίεση που δέχεται η κυβέρνηση από τα θέµατα της ακρίβειας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ρίχνει, ωστόσο, το βάρος του και στην καθηµερινότητα των πολιτών, αναδεικνύοντας τα προβλήµατα που υπάρχουν στην κοινωνία. Ετσι, θεωρήθηκε αναγκαίο, µέχρι το συνέδριο όπου θα εκλεγεί η νέα Πολιτική Γραµµατεία -άγνωστο µε ποια διαδικασία-, τα στελέχη που έχουν αποµείνει σε αυτό το κορυφαίο όργανο να χρεωθούν διάφορους τοµείς και να «τρέξουν» τα θέµατά τους.

Μεταξύ άλλων αναλαµβάνουν: Νίκος Παππάς (Οικονοµία), Κώστας Ζαχαριάδης (Αυτοδιοίκηση – Νεολαία), Παύλος Πολάκης (Υγεία), Ρένα ∆ούρου (Εξωτερική πολιτική – Ενέργεια – Περιβάλλον), Θανάσης Θεοχαρόπουλος (Πρόγραµµα), Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου (Εργασία – Πολιτικός Σχεδιασµός), ∆ιονύσης Τεµπονέρας (Ασφαλιστικό – Επιστηµονικοί Φορείς), Αλέκος Φλαµπουράρης (Χρηµατοπιστωτικά – Πολιτισµός), Θεοδώρα Τζάκρη (Οµογένεια), Πάνος Ρήγας (Αµυνα – Παιδεία) και Κατερίνα Νοτοπούλου (Τουρισµός – Στεγαστική πολιτική). Ακόµα, συγκροτήθηκαν οµάδες εργασίας οι οποίες θα αναλάβουν δύο µεγάλες καµπάνιες που θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ, για την ακρίβεια και τη στέγαση, αλλά και µια σειρά από αναπτυξιακά συνέδρια, και θα ανατεθούν ως εξής:

Καµπάνια ακρίβειας Θεοδώρα Τζάκρη, Νίκος Σκορίνης, Σέργιος Καλπάκης, Λεωνίδας Μπεχράκης, Γιάννης Παυλιδάκης και Οδυσσέας Τζανετής.

Καµπάνια στέγασης Κατερίνα Νοτοπούλου, Κωνσταντίνος Παναγιωτόπουλος, Θέµης Μπάκας και Ελενα Κονοµόδη.

Αναπτυξιακά συνέδρια Αγγελος Τόλκας, Νίκος Σκορίνης, Τρύφων Αλεξιάδης, Θάνος Μωραΐτης, Μάρκος Χατζησάββας, Τάνια Ελευθεριάδου και Κώστας Παυλίδης.

Επίσης, συγκροτήθηκε η Συµβουλευτική Επιτροπή Think Tanks -η στενή οµάδα συνεργατών δίπλα στον Στέφανο Κασσελάκη-, η οποία αποτελείται από τους ∆ιάνα Βουτυράκου, Μενέλαο Γκίβαλο, Οθωνα Ηλιόπουλο, Ευάγγελο Αποστολάκη, Λευτέρη Κρέτσο, Σπύρο Κασάπη και Μανώλη Καπνισάκη.

*Δημοσιεύθηκε στην Απογευματινή της Κυριακής

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ