Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Κερκυραϊκή Πινακοθήκη: Αναδρομική έκθεση του ζωγράφου Ιωάννη Καρδιόπουλου

Η Κερκυραϊκή Πινακοθήκη στην προσπάθεια της να αναδείξει σημαντικούς καλλιτέχνες προσκαλεί στην αναδρομική έκθεση του ζωγράφου Ιωάννη Καρδιόπουλου (1949-1996) , την Τετάρτη 31 Γενάρη και ώρα 19:00 στην αίθουσα περιοδικών εκθέσεων της Κερκυραϊκής Πινακοθήκης.

Ο Ιωάννης Καρδιόπουλος γεννήθηκε το 1949 σε ένα  προάστιο των Αθηνών.

Τα νεανικά του χρόνια ήταν δύσκολα οικονομικά και για να βγάζει τα προς το ζην έκανε πολλές και διαφορετικές δουλειές.

Στην δεκαετία του 1970 γνωρίζει την Κερκυραία Αγγελική Μέριανου την  οποία  και νυμφεύεται , έτσι ξεκινάει η πρώτη του επαφή με την Κέρκυρα.

Ερχόμενος στο νησί κατά καιρούς και γοητευμένος από την καλλιτεχνική της ατμόσφαιρα αποφασίζει  να ασχοληθεί περισσότερο με την  ζωγραφική.

Ήταν αυτοδίδακτος ζωγράφος και διατηρούσε γκαλερί στην Καλλιθέα Αττικής για επτά χρόνια. Στα έργα του αποτυπώνονται κυρίως σκηνές από την ελληνική μυθολογία , την παλαιά διαθήκη , προσωπογραφίες και νεκρές φύσεις. Ζωγράφιζε κυρίως με λάδι σε καμβάδες μεγάλων διαστάσεων. Επίσης καταπιάστηκε και με την τεχνική της χαλκογραφίας.

Στην Κέρκυρα εγκαταστάθηκε μόνιμα το 1986 και διατηρούσε εργαστήριο ζωγραφικής στον Άγιο Ιωάννη μέχρι  το τέλος της ζωής του. Επίσης είχε διακοσμήσει καταστήματα σε πολλές περιοχές του νησιού.

Έργα του βρίσκονται στην Κερκυραϊκή Πινακοθήκη και σε ιδιωτικές συλλογές.

Διάρκεια έκθεσης : 31 Γενάρη έως 8 Μαρτίου

Ώρες επίσκεψης: 09.00 – 16.00 από Δευτέρα έως Παρασκευή

Κερκυραϊκή Πινακοθήκη, Ιωάννου Θεοτόκη 77

Τηλ.: 26610 41085, e-mail: info@corfuartgallery.com

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ