Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Κασσελάκης: “Είμαστε δίπλα στους αγρότες, πρέπει να καταργηθεί ο ειδικός φόρος στα καύσιμα για το πετρέλαιο”

Τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ, παρουσίασε ο Στέφανος Κασσελάκης για τους αγρότες, ο οποίος μέσα από δύο άξονες ξεκαθάρισε τη θέση του κόμματος της αξιωματικής αντιπόλιτευσης. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι ο ειδικός φόρος στα καύσιμα για το αγροτικό πετρέλαιο πρέπει να καταργηθεί και ότι πρέπει να μπει πλαφόν στην τιμή του αγροτικού ηλεκτρικού ρεύματος.

Μάλιστα, ο κ. Κασσελάκης σε σχέση με τις πλημμύρες στη Θεσσαλία ανέφερε ότι “πρέπει να γίνουν τα αντιπλημμυρικά και τα αρδευτικά έργα και εννοείται ότι χρειάζεται να λογοδοτήσει ο κύριος Αγοραστός και ο κύριος Μητσοτάκης για τα ευρώ τα οποία χάθηκαν. Εννοείται ότι πρέπει να επανασχεδιάσουμε τη νέα ΚΑΠ”.

Στο βίντεο που ανήρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δηλώνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται δίπλα στους αγρότες και ότι αφουγκράζεται τις ανησυχίες και τις ανασφάλειες των συμπολιτών του, οι οποίες είναι “απολύτως δικαιολογημένες”.

Η ανάρτηση του Στέφανου Κασσελάκη για τους αγρότες

“Έχω επισκεφτεί πολλές αγροτικές περιοχές στις τελευταίες μήνες και έχω συζητήσει και έχω αφουγκραστεί τις ανησυχίες των συμπολιτών μας, αγροτών, οι οποίοι βιώνουν μια μεγάλη ανασφάλεια αυτή στιγμή στη ζωή τους.

Η ανασφάλεια που βιώνουν είναι απολύτως δικαιολογημένη, όπως είναι και ο αναβρασμός ο οποίος εκφράζεται αυτή τη στιγμή. Αντιμετωπίζουν ένα τεράστιο κόστος παραγωγής, όχι λόγω της εισαγώμενης ακρίβειας, όπως έλεγε ο κ. Μητσοτάκης, αλλά λόγω της αισχροκέρδειας. Αυτό που σήμερα ο ίδιος αποκαλεί μπανανία.

Ο δεύτερος λόγος, φυσικά, είναι τα αντιπλημμυρικά έργα, τα οποία ουδέποτε έγιναν. Σας παρουσιάζω, λοιπόν, σήμερα τις λύσεις του ΣΥΡΙΖΑ, τις θέσεις μας για τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους. Είμαστε δίπλα τους και πρέπει να ξέρουν πώς.

Ο ειδικός φόρος στα καύσιμα για το αγροτικό πετρέλαιο πρέπει να καταργηθεί και ο ΦΠΑ πρέπει να κατέβει στο υπερμειωμένο συντελεστή από το 24% στο 6%.

Δεύτερον, αγροτικό ρεύμα. Έπρεπε να είχε μπει ένα πλαφόν στα 7 σέντς την κιλοβατώρα, το οποίο είναι και η θέση μας. Θέλουμε να επιδοτήσουμε ζωοτροφές και λιπάσματα, έτσι ώστε να μπορούν να καλυφθούν οι αυξήσεις που έχουν παρουσιαστεί. Για τα φάρμακα, τα λιπάσματα, τους σπόρους, τις εταιρείες εισαγωγής Θέλουμε να υπάρχει ένα πλαφόν στην κερδοφορία τους, έτσι ώστε να μπορεί επιτέλους να παταχθεί η αισχροκέρδεια εκεί που επηρεάζει το κόστος παραγωγής του αγρότη.

ΕΛΓΑ. Αποζημιώσεις στο 100% σε καλλιέργειες και ζωικό κεφάλαιο. Επίσης, αποζημιώσεις για εξοπλισμούς, εγκαταστάσεις και έγγειο κεφάλαιο, το οποίο έχει φυσικά επηρεαστεί από πυρκαγιές και πλημμύρες τους περασμένους μήνες. Επίσης, ο ΕΛΓΑ θα παραμείνει δημόσιος.

Για τη Θεσσαλία πρέπει επιτέλους να γίνουν τα αντιπλημμυρικά και τα αρδευτικά έργα. Και εννοείται ότι χρειάζεται να λογοδοτήσει ο κύριος Αγοραστός και ο κύριος Μητσοτάκης  για τα ευρώ τα οποία χάθηκαν. Εννοείται ότι πρέπει να επανασχεδιάσουμε τη νέα ΚΑΠ.

Δεν είναι δυνατόν η νέα Δημοκρατία να έχει αφαιρέσει 240 εκατομμύρια ευρώ από τη βασική ενίσχυση, δημιουργώντας διακρίσεις μεταξύ μεγάλων και μικρών παραγωγών. Εμείς θα επαναφέρουμε αυτή την ενίσχυση. Τέλος, πρέπει να δοθεί ένα πλαίσιο έτσι ώστε οι αγρότες να μην απειλούνται από κόκκινα δάνεια. Πρέπει να υπάρχει μία αρίθμηση των οφειλών τους, ώστε η αγροτική υγεία να μην απειλείται από αναγκαστική ρευστοποίηση. Αυτές είναι οι θέσεις μας. Είναι ξεκάθαρες και οι αγρότες πρέπει να ξέρουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εδώ δίπλα τους”.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ