Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Η βουλευτής της ΝΔ, κα Ντόρα Μπακογιάννη, μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά & LIFE NEWS 102,9 στην εκπομπή «Γιατί με ξύπνησες πρωί» με τους δημοσιογράφους Βασίλη Σκουρή και Σωτήρη Ξενάκη.

Η βουλευτής της ΝΔ, κα Ντόρα Μπακογιάννη, μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 fm στην εκπομπή «Γιατί με ξύπνησες πρωί» με τους δημοσιογράφους Βασίλη Σκουρή και Σωτήρη Ξενάκη.

Μεταξύ άλλων, επεσήμανε:

Αναφορικά με το αγροτικό ζήτημα

Ν.ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: Η ΕΕ πρέπει να ξαναδεί από την αρχή όλο το θέμα της διατροφικής αλυσίδας. Περνάμε μια κρίση πάνω στην άλλη, τα θέματα της διατροφικής αλυσίδας έχουν πάρει μεγάλες διαστάσεις. Το θέμα των αγροτικών προϊόντων πρέπει να εξεταστεί απ’ όλη την Ευρώπη τελείως διαφορετικά. Η Ευρώπη θα πρέπει να δει ξανά το θέμα και ενδεχομένως να αλλάξει την ιεράρχησή της, να αλλάξει την Κοινή Αγροτική Πολιτική.

ΔΗΜ: Είναι σημαντικό αυτό δεν το κουβεντιάζουμε γιατί ήταν τα όσια των οσίων  μέχρι τώρα να κάνεις κριτική στην ΚΑΠ

Ν.ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: Ναι τα όσια των οσίων αλλά όποτε κινηθήκαμε με τα όσια των οσίων φάγαμε τα μούτρα μας.  

Για το κλείσιμο των δρόμων από τους αγρότες

Ν.ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: Έχει συμφωνήσει το ελληνικό πολιτικό σύστημα από την εποχή του ΣΥΡΙΖΑ ότι το κλείσιμο των δρόμων δηλαδή η ζημιά συνολικά  στην οικονομία είναι κάτι που δεν συμφέρει κανέναν, δεν συμφέρει βεβαίως και τους αγρότες. Επί της ουσίας ότι μπορεί η κυβέρνηση να δώσει στους αγρότες  ήδη από τη χθεσινή συνέντευξη του Κυρ. Μητσοτάκη φάνηκε ότι θα το δώσει.

Ερωτηθείσα που είναι ο πήχης για τη ΝΔ στις ευρωεκλογές

Ν.ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: Ο πήχης για τις ευρωεκλογές είναι ένα αξιοπρεπές αποτέλεσμα. Όπως βλέπουμε από τις δημοσκοπήσεις η ΝΔ έχει μια σαφή δημοσκοπική υπεροχή, δεν σημαίνει αυτό ότι πρέπει να εφησυχάζει αλλά αυτή τη στιγμή είναι double score από τον δεύτερο. Ξέρουμε ότι οι ευρωεκλογές είναι μια ψήφος με διαφορετικά χαρακτηριστικά αλλά αυτή τη στιγμή έτσι όπως παρουσιάζονται τα πράγματα η ΝΔ έχει την υπεροχή και την μεγαλύτερη ευθύνη.

Αναφορικά με τις δηλώσεις του κ. Κακλαμάνη για το κέντρο  

Ν.ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: Αγαπώ πολύ τον φίλο μου τον Νικήτα αλλά δεν συμφωνώ μαζί του.  Η ΝΔ είναι ένα κόμμα κεντροδεξιό δηλαδή έχει μέσα στης και τη Δεξιά έχει μέσα της και το Κέντρο από την εποχή του Κων/νου Καραμανλή. Όποτε οι αρχηγοί της ΝΔ κάνανε ανοίγματα προς το κέντρο αρχής γενομένης από τον Καραμανλή κατηγορούντο από κομμάτι της ΝΔ για σοσιαλμανία, αριστερές στροφές κ.ο.κ Η διαφορά είναι ότι αυτοί οι ηγέτες της ΝΔ που κάνανε αυτά κερδίζανε εκλογές.  Αυτή είναι η ΝΔ από ιδρύσεώς της, υπάρχουν κομμάτια της ΝΔ που αυτό το βλέπουν κάθε φορά με επιφύλαξη, έχουν αντιρρήσεις, δεν συμφωνούν το δέχομαι ειναι απολύτως σεβαστό, σε ένα μεγάλο κόμμα ο δημοκρατικός διάλογος είναι επιβεβλημένος το αποτέλεσμα όμως σήμερα δεν υπάρχει ούτε μια φορά που η ΝΔ να έκανε στροφή προς τη μια μεριά δηλαδή προς  τα δεξιά μόνο και να είχε εκλογικά αποτελέσματα σημαντικά. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Όταν η ΝΔ κλείνεται σε ένα μικρό κομμάτι το αποτέλεσμα το εκλογικό δεν ειναι καλό για παράδειγμα όταν πήραμε 18,5%

ΔΗΜ: Επειδή δημιουργείται ένα πρόβλημα σήμερα με τον κ. Σαμαρά στην αντιπαράθεση με τον πρωθυπουργού μπορεί να έχουμε μια επανάληψη του ’93 στο εσωτερικό της ΝΔ;

Ν.ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: Η ιστορία επαναλαμβάνεται μόνο ως φάρσα, το οποίο σημαίνει ότι δεν επαναλαμβάνεται.

Αναφορικά με τις φοιτητικές κινητοποιήσεις

Ν.ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: Πιστεύω ότι στο τέλος θα επικρατήσει η λογική δηλαδή το συμφέρον των φοιτητών όπου το συμφέρον των φοιτητών είναι αναβαθμισμένα δημόσια πανεπιστήμια. Αναβαθμισμένα δημόσια πανεπιστήμια θα υπάρξουν με αυξημένη χρηματοδότηση η οποία δίνεται στα πανεπιστήμια, την ένταξη στα προγράμματα ανάκαμψης, τις καινούργιες φοιτητικές εστίες, τις ποιοτικές φοιτητικές εστίες. Στην Κρήτη θα προχωρήσουμε σε ένα πρόγραμμα στο οποίο θα υπάρχουν οι δωρεάν, θα υπάρχουν με χαμηλά ενοίκια για καθηγητές και φοιτητές άλλου είδους διαμερίσματα αλλά οι δωρεάν φοιτητικές εστίες  σήμερα αυξάνονται σε όλη την Ελλάδα αυτό σημαίνει αναβαθμισμένο δημόσιο πανεπιστήμιο.

Ν.ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: Αναβαθμισμένα δημόσια πανεπιστήμια αυτό είναι το ζητούμενο και η ευθύνη της κυβέρνησης και του κράτους, το ότι θα επιτραπούν και μη κρατικά μη κερδοσκοπικά πανεπιστήμια θα βοηθήσει τον υγιή ανταγωνισμό των πανεπιστημίων. Θα φέρει φοιτητές απ’ όλο τον κόσμο στην Ελλάδα και από εκεί και πέρα θα έχει τη δυνατότητα ο Έλληνας γονιός αντί να πληρώσει τα λεφτά τα οποία πληρώνει στην Αγγλία ή στη Βουλγαρία να μπορεί ένα παιδί που δεν πέτυχε στο ελληνικό δημόσιο πανεπιστήμιο να σπουδάσει κοντά στο σπίτι του.

Για το Συμβούλιο της ΕυρώπηςΝ.ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: Στο συμβούλιο της Ευρώπης η ελληνική αντιπροσωπεία έχει πάει εξαιρετικά καλά στο σύνολό της σε όλα τα κόμματα γιατί είναι πάρα πολύ δραστήρια, είναι πάρα πολύ παρούσα.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ