Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Ο Ιερός Κλήρος της Κέρκυρας απεφάνθη: Ο “γάμος των ομόφυλων ζευγαριών” συνιστά βαρύ αμάρτημα κατά την διδαχή της Αγίας Γραφής

Το πρωί της Πέμπτης 1 Φεβρουαρίου 2024, στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως, έγινε γενική ιερατική σύναξη των κληρικών της τοπικής Εκκλησίας υπό την προεδρία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκταρίου με θέμα το νομοσχέδιο για τον «γάμο» των ομόφυλων ζευγαριών.

Ο Σεβασμιώτατος ενημέρωσε τους κληρικούς για τα διαμειφθέντα κατά την πρόσφατη σύνοδο της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, ενώ στη συνέχεια ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεως Πρωτ. Θεμιστοκλής Μουρτζανός παρουσίασε εισήγηση με θέμα: «Τα αυτονόητα που ξεχάσαμε». Ο ομιλητής ανέπτυξε πτυχές του θέματος, επισημαίνοντας την ανάγκη να αποδεχτούμε ότι οι χριστιανοί στην πραγματικότητα είμαστε μειοψηφία και χρειάζεται να αναδιοργανώσουμε τόσο τις ενορίες μας όσο και την ποιμαντική μας, για να μπορέσουμε να αντισταθούμε στην κυριαρχία ενός πολιτισμού, ο οποίος διαπνέεται από τις αρχές του κινήματος WOKE και της κουλτούρας του εξοστρακισμού. Όσον αφορά στην ποιμαντική, σημασία έχει να προτείνουμε τη διδασκαλία της Εκκλησίας, η οποία στηρίζεται στην αγάπη για τον κάθε άνθρωπο, τονίζοντας όμως την αδήριτη ανάγκη για μετάνοια και επιστροφή στην οδό της ζωής της πίστης και της τήρησης των εντολών του Θεού, που δεν αποδέχονται το αφύσικο ως φυσικό.

Μετά από εκτενή συζήτηση που συντόνισε ο Σεβασμιώτατος, και τοποθετήσεις των ιερέων, ομόφωνα η σύναξη των ιερέων της τοπικής Εκκλησίας κατέληξε στο παρακάτω ψήφισμα, το οποίο θα κοινοποιηθεί στους τοπικούς βουλευτές και όπου δει.

«Σήμερα 1η Φεβρουαρίου του έτους 2024, συναχθήκαμε στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Κερκύρας, κατόπιν προσκλήσεως του Ποιμενάρχου μας Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκταρίου, σε έκτακτη Ιερατική Σύναξη, οι Ιερείς και οι Διάκονοι της Ιεράς Μητροπόλεως και αφού ακούσαμε εμπεριστατωμένες εισηγήσεις και μετά από διαλογική συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων, συμφωνήσαμε ομόφωνα στα κάτωθι:

Ο Ιερός Κλήρος της Ι. Μητροπόλεως Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων, σε απόλυτη συστοίχιση με τις αποφάσεις της Σεπτής Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος καθώς και με ανάλογα ψηφίσματα τα οποία υιοθετήθηκαν σε ιερατικές συνάξεις άλλων Ιερών Μητροπόλεων, μετά την απόφαση της Κυβέρνησης να καταθέσει προς ψήφιση από την Βουλή το Νομοσχέδιο περί δικαιώματος πολιτικού γάμου και τεκνοθεσίας για “ομόφυλα ζευγάρια” δηλώνει τα εξής:

1. Η Ορθόδοξη Εκκλησία ευλογεί, ως γνωστόν, μόνον τον εκκλησιαστικό γάμο και σύμφωνα με την διδασκαλία της, την οποία εκφράζει και η πρόσφατη απόφαση της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, απορρίπτει τον πολιτικό γάμο ασχέτως φύλου, τα σύμφωνα συμβιώσεως ετερόφυλων και “ομόφυλων ζευγαριών” και τον προωθούμενο για νομιμοποίηση “γάμο των ομοφυλοφίλων”.

2. Μετά μεγάλης μας λύπης διαπιστώνουμε ότι νομοσχέδιο που κατατίθεται για ψήφιση από τη Βουλή και αφορά τον “γάμο των ομόφυλων ζευγαριών” έρχεται ως συνέχεια των προσπαθειών ενός κινήματος αποδομητικού των ταυτοτήτων, εθνικών, θρησκευτικών, κοινωνικών, το οποίο εκφράζεται με την ορολογία WOKE και στην πραγματικότητα υπηρετεί την μετάλλαξη και ανατροπή της ανθρώπινης οντολογίας και φυσιολογίας. Αποδομεί δε και καταργεί ουσιαστικά την ισχύ του άρθρου 21 του Συντάγματος της Πατρίδος μας, που περιφρουρεί το οικογενειακό δίκαιο. Εκφράζουμε λοιπόν τη θλίψη μας και την απογοήτευσή μας, διότι στο όνομα του δικαιωματισμού και χωρίς να υπάρχει ουσιαστικός λόγος, καθότι τα όποια δικαιώματα ανθρώπων με διαφορετικές σεξουαλικές επιλογές ήδη έχουν κατοχυρωθεί διά των λεγομένων “συμφώνων συμβιώσεως”, το νομοσχέδιο αυτό ανατρέπει την σύσταση και την δομή της παραδοσιακής μορφής της οικογένειας και συνεπάγεται την επίσημη εκ μέρους της πολιτείας απόφαση για συστηματική αποδόμηση των αρχών, των αξιών και των ιδανικών του λαού μας.

3. Συμφωνούμε απόλυτα με την άποψη ότι η παράλληλη θέσπιση της ομοφυλόφιλης γονεικότητας” μέσω τεκνοθεσίας και, όπως πιθανότατα αργότερα θα καθιερωθεί και μέσω παρένθετης κύησης, συμβάλλει στην κατάργηση της πατρότητας και της μητρότητας, στην μετατροπή τους σε ουδέτερη γονεικότητα, καθώς και στην εξαφάνιση των ρόλων των δύο φύλων μέσα στην οικογένεια, ενώ θέτει πάνω από τα συμφέροντα των παιδιών τις σεξουαλικές επιλογές των ομοφυλόφιλων ενηλίκων. Τα παιδιά ουσιαστικά εγκαταλείπονται να μεγαλώσουν σε ένα αμφιλεγόμενο περιβάλλον, που εξ αρχής δεν εγγυάται την ομαλή ψυχοσωματική τους ανάπτυξη, κάτι που παραβιάζει και τις παγκόσμιες διακηρύξεις για τα δικαιώματα των παιδιών.

4. Ο “γάμος των ομόφυλων ζευγαριών” συνιστά βαρύ αμάρτημα κατά την διδαχή της Αγίας Γραφής και σύμφωνα με τις επιστολές του Αποστόλου Παύλου (Ρωμ. 1, 26-27), (Α’ Κορ. 6, 9-10), (Α’ Τιμ. 1, 10). Μαζί με άλλα πάθη σαρκολατρίας αποκλείει τους αμετανοήτους από την Βασιλεία των Ουρανών.

5. Για την Εκκλησία μας η λέξη αμαρτία, ανάλογα με το βάρος της, σηματοδοτεί την ύπαρξη ψυχοσωματικής ασθένειας. «Από των πολλών μου αμαρτιών ασθενεί το σώμα, ασθενεί μου και η ψυχή» (Παρακλητικός Κανόνας της Παναγίας). Για την αρχαία ελληνική γραμματεία σημαίνει «αποτυχία, αστοχία, σφάλμα». Κάθε παρερμηνεία της, είτε απόρριψη και χλευασμός της, δεν ανατρέπει την πνευματική και την ετυμολογική της έννοια.

6. Η Εκκλησία μας ως Κιβωτός σωτηρίας και Εκκλησία μετανοούντων, ακολουθεί τους λόγους του Κυρίου περί της αγάπης. Γι’ αυτό και βλέπει με συμπάθεια και αγάπη κάθε αμαρτωλό άνθρωπο. Έχει δε να προτείνει φιλόστοργα και το μόνο φάρμακο θεραπείας κάθε αμαρτίας, κάθε αποτυχίας που οδηγεί τον άνθρωπο μακριά από τον Θεό: την μετάνοια!

7. Το υπό ψήφιση νομοσχέδιο αποτελεί καταφανή διαστρέβλωση της φυσιολογικής κινήσεως του ερωτικού αισθήματος, καθιστώντας ως κανονικότητα μία στάση ζωής που είναι αφύσικη. Και το αφύσικο δεν μεταβάλλεται μέσα από νομικές διατάξεις: παραμένει αφύσικο και συνεπώς αμαρτία.

8. Μετά από αυτά ως Εκκλησία δεν μπορούμε να δεχθούμε ως «τρόπο ζωής», ούτε «ως δικαίωμα», έναν τρόπο που οδηγεί στον πνευματικό θάνατο. Πολύ περισσότερο, όταν αυτός ο τρόπος αυτοπεριβάλλεται τον τίτλο της «υπερηφάνειας» και όχι της ταπείνωσης (Pride πάρτυ, Pride πορείες κ.λπ.).

9. Έχοντας λοιπόν πλήρη συναίσθηση της ευθύνης μας για το μέλλον της πατρίδας μας και των παιδιών μας, καλούμε όλους τους Χριστιανούς να αντιταχθούν στην ψήφιση αυτού του Νομοσχεδίου. Ιδίως τους Βουλευτές της Περιφέρειάς μας, που είναι οι εκπρόσωποί μας στη Βουλή με την λαική ψήφο, καλούμε να καταψηφίσουν το Νομοσχέδιο (μια και η αποχή μόνη της γέρνει την πλάστιγγα προς την ψήφιση), ανεξαρτήτως κομμάτων, αναλογιζόμενοι τις ευθύνες τους τις ιστορικές απέναντι του Έθνους μας, της Ελληνορθόδοξης Πατρίδας μας και των ερχόμενων γενεών. Δηλώνουμε δε ξεκάθαρα ότι όποιοι έχουν τη δυνατότητα να αποτρέψουν μία τέτοια ψήφιση, εάν θέλουν να θεωρούνται πιστά μέλη της Εκκλησίας, οφείλουν να ακολουθήσουν την διδασκαλία της.

Πηγή: vimaorthodoxias.gr

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ