Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Αλ.Αυλωνίτης: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη καταπατά το κράτος Δικαίου και τις ατομικές ελευθερίες

Το Ευρωκοινοβούλιο με το 28 σημείων καταδικαστικό ψήφισμά του εγκαλεί την χώρα μας και την κυβέρνηση Μητσοτάκη γιατί καταπατά το κράτος Δικαίου και τις ατομικές ελευθερίες !
Βρισκόμαστε μπροστά σε ένα ντροπιαστικό ψήφισμα για την δημοκρατία και την θεσμική υπόσταση της Ελλάδας που αναδεικνύει επιτέλους αυτό που εμείς σαν ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ τονίζουμε ήδη από το 2019 όταν η Ν.Δ ανέλαβε την εξουσία .

Τι να πρωτοαναφέρουμε στον μακρύ κατάλογο της καθεστηκυίας αντίληψης Μητσοτάκη ;
• Τον έλεγχο της ΕΥΠ από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό και τις παράνομες παρακολουθήσεις πολιτικών καθώς και όσων άλλων αποφάσιζε το «Μαξίμου» ; 

• Τον έλεγχο του τύπου και την χρηματοδότηση των καναλαρχών μέσω της λίστας Πέτσα ;
• Την συγκάλυψη των ευθυνών του Υπουργού Μεταφορών και όλων των εμπλεκομένων για το μεγάλο έγκλημα των Τεμπών;
• Την άρνηση απονομής δικαιοσύνης σε περιπτώσεις δολοφονιών Καραιβάζ, ΖΑΚ Κωστόπουλου, αλλά και άλλες περιπτώσεις σωματικών επιθέσεων και απειλών κατά δημοσιογράφων κ.ά;
• Την υπερβολική χρήση αστυνομικής βίας κατά των πολιτών σε ειρηνικές διαδηλώσεις αλλά και κατά των Ρομά;
• Την ανησυχία μας για την άσκηση πίεσης στις Ανεξάρτητες Αρχές;

Ως βουλευτής του ελληνικού Κοινοβουλίου θλίβομαι και οργίζομαι για την θεσμική κατάντια που δυστυχώς βιώνουμε όλοι μας μέσα και έξω από την Βουλή σε κάθε επίπεδο που μας γυρνάνε σε άλλες ζοφερές εποχές .

Η λειτουργία των δημοκρατικών θεσμών είναι προϋπόθεση για να ενταχθεί μια χώρα στην Ε.Ε , οπότε το Ψήφισμα και η ανάδειξη της τραγικής κατάστασης των θεσμών και του κράτους δικαίου, πλήττει τον πυρήνα του ευρωπαϊκού κεκτημένου αλλά και της πανάρχαιας ιδέας του δημοκρατικού πολιτεύματος στην Ελλάδα ! Ο διεθνής πλέον διασυρμός και η κατρακύλα πρέπει να σταματήσει και η κυβέρνηση να επιστρέψει στον δημοκρατικό δρόμο, όπως επιτάσσει το ευρωπαϊκό ψήφισμα των 28 σημείων.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ