Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Εκλογές ΕΝΠΕ: Νικητής με σαρωτική διαφορά ο Τζιτζικώστας – Έκπληξη και ιστορική πρώτη έδρα για τη Λαϊκή Συσπείρωση του ΚΚΕ

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας και η παράταξη του  “Σύγχρονες Ισχυρές Περιφέρειες – Απόστολος Τζιτζικώστας”, που πρόσκειται στη Νέα Δημοκρατία, αναδείχτηκε πρώτη με μεγάλη πλειοψηφία στις εκλογές της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος (ΕΝΠΕ).

Ειδικότερα, η παράταξη του Απόστολου Τζιτζικώστα πήρε το 78,9% των ψήφων στην ΕΝΠΕ, κερδίζοντας 9 έδρες.

Εκλογές Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος (ΕΝΠΕ): Η πρώτη έδρα στην ιστορία της Λαϊκής Συσπείρωσης του ΚΚΕ

Την έκπληξη στις φετινές εκλογές της ΕΝΠΕ έκανε η Λαϊκή Συσπείρωση (ΚΚΕ) η οποία για πρώτη φορά κέρδισε 1 έδρα, με ποσοστό 4,2%.

Aκολούθως, από μια έδρα έλαβαν οι παρατάξεις «Περιφερειακό Αυτοδιοικητικό Κίνημα» με ποσοστό 11,1% (ΠΑΣΟΚ), η «Περιφερειακή Συνεργασία» με ποσοστό 6% (ΣΥΡΙΖΑ).

Εκπρόσωπος του «Περιφερειακού Αυτοδιοικητικού Κινήματος» θα είναι ο Βαγγέλης Αλμπάνης, της Περιφερειακής Συνεργασίας ο Γιώργος Ιωακειμίδης και της Λαϊκής Συσπείρωσης ο Σωτήρης Αβραμόπουλος.

Οι αρχαιρεσίες για την συγκρότηση του νέου Δ.Σ. της ΕΝΠΕ θα πραγματοποιηθούν αύριο στα κεντρικά γραφεία της Ένωσης. Το 25μελές διοικητικό συμβούλιο συναποτελούν οι 12 εκλεγέντες περιφερειακοί σύμβουλοι και οι 13 περιφερειάρχες της χώρας. 

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ