Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Θεμιστοκλέους: Καμία επιβάρυνση για τα απογευματινά χειρουργεία στους ασθενείς που βρίσκονται σε λίστα αναμονής

Τη δυνατότητα να μπορούν οι πολίτες να κλείνουν ραντεβού για τα νοσοκομεία του ΕΣΥ από τον Ιούλιο μέσω του e-gov, ενημέρωσε ο υφυπουργός Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ.

Αναφερόμενος στην ενιαία λίστα χειρουργείων τόνισε ότι άρχισε να εφαρμόζεται από την 1η Φεβρουαρίου.

Όπως είπε στη χώρα μας, έχουμε 102.000 περιστατικά σε αναμονή για χειρουργείο. Από αυτά τα 45.000 είναι σε αναμονή λιγότερο από τέσσερις μήνες, ωστόσο 55.000 πολίτες περιμένουν από τέσσερις έως 12 μήνες ενώ υπάρχουν και περιστατικά που περιμένουν πάνω από 12 μήνες για χειρουργείο. 

Ο Υφυπουργός Υγείας υπογράμμισε πως έχει εξασφαλιστεί ένα κονδύλι από το ταμείο ανάκαμψης περίπου 60 εκατομμυρίων ευρώ για τα απογευματινά χειρουργεία προκειμένου να μειωθούν τα περιστατικά που είναι στη λίστα αναμονής χωρίς καμία επιβάρυνση του πολίτη.

‘Όποιος είναι στη λίστα χειρουργείου θα εξυπηρετηθεί με σειρά προτεραιότητας και δεν θα πληρώσει τίποτα”,  τόνισε ο κύριος Θεμιστοκλέους.

Διευκρίνισε πως θα αρχίσει η προτεραιοποίηση των περιστατικών από τα παλαιότερα δηλαδή πρώτα θα εξυπηρετηθούν τα περιστατικά που είναι σε αναμονή πάνω από 12 μήνες.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό στα απογευματινά χειρουργεία πέρα από τη λίστα αναμονής, ο πολίτης θα καταβάλει ένα αντίτιμο το οποίο θα είναι σίγουρα πολύ φθηνότερο αν έκανε το χειρουργείο σε ιδιωτική κλινική.

Ξεκαθάρισε πως κανένας ασθενής για ογκολογικό χειρουργείο δεν έχει αναμονή στη χώρα μας.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ