Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Δύο νέα σκάφη στην υπηρεσία του Πυροσβεστικού Σώματος – Φέρουν τα ονόματα του  Σάββα Σάββαρη και του Αριστείδη Μουζακίτη που έπεσαν την ώρα του καθήκοντος

Mε δύο νέα πυροσβεστικά σκάφη ενισχύεται η δύναμη του Πυροσβεστικού Σώματος. Η τελετή ένταξης στο Π.Σ. και ονοματοδοσίας τους πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Λιμάνι του Πειραιά, παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος σε χαιρετισμό του αναφέρθηκε στους πόρους που διατίθενται στην πολιτική προστασία και υπογράμμισε την ανάγκη της κατάλληλης προετοιμασίας εν όψει της νέας αντιπυρικής περιόδου.

Ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε πως «η κλιματική κρίση με την οποία όχι μόνο εμείς αλλά όλος ο πλανήτης βρίσκεται αντιμέτωπος καθιστά αυτή την επένδυση στην πολιτική προστασία μονόδρομο» και εξέφρασε την ικανοποίηση του «για το γεγονός τι το πρόγραμμα Αιγίς σχεδιάζεται και υλοποιείται με γρήγορους ρυθμούς». «Θέλω να θυμίσω ότι θα διαθέσουμε πάνω από 2,1 δισ. ευρώ για υποδομές στην πολιτική προστασία, αυτοί οι πόροι συμπληρώνονται από πόρους άλλων ευρωπαϊκών προγραμμάτων» ανέφερε.

Σημείωσε ακόμη πως τα δύο σκάφη «χρηματοδοτήθηκαν από προηγούμενο επιχειρησιακό πρόγραμμα 2014-2020 και με προσπάθεια του Πυροσβεστικού Σώματος καταφέραμε και σώσαμε τους πόρους αυτούς ώστε σήμερα τα σκάφη αυτά διατίθενται στην υπηρεσία του Πυροσβεστικού Σώματος, αλλά και των υπόλοιπων κλάδων που μπορεί κάποια στιγμή να τα χρειαστούν».

Ο πρωθυπουργός εξήρε την προσφορά του προσωπικού της Πυροσβεστικής. «Τίποτε δεν μπορεί να γίνει χωρίς τις γυναίκες και τους άνδρες του Πυροσβεστικού Σώματος που 365 μέρες τον χρόνο, ταγμένοι στο καθήκον, προσφέρουν τις υπηρεσίες τους για το καλό και την ασφάλεια όλων» είπε.
«Είναι σήμερα μία συγκινητική στιγμή, καθώς αποφασίσαμε να δώσουμε τα ονόματα δύο στελεχών του Πυροσβεστικού Σώματος που έπεσαν την ώρα του καθήκοντος, του πυρονόμου Σάββα Σάββαρη και του δόκιμου ανθυποπυραγού Αριστείδη Μουζακίτη (ο 33χρονος δόκιμος ανθυποπυραγός Αριστείδης Μουζακίτης, έφυγε από τη ζωή μετά τον τραυματισμό του στην κατάσβεση φωτιάς στο Ζευγολατιό Κορινθίας).

Το ελάχιστο που οφείλουμε σε αυτούς που θυσίασαν τη ζωή τους στο καθήκον είναι να μην τους ξεχάσουμε και μέσα από συμβολικές κινήσεις να κρατούμε ζωντανή τη μνήμη τους» πρόσθεσε.
Επισήμανε τέλος πως πρέπει «με μεγάλη ταχύτητα να ετοιμαστούμε για τη νέα αντιπυρική περίοδο» και δήλωσε «απολύτως σίγουρος ότι το Πυροσβεστικό Σώμα θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων».

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ