Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Θεοχάρης για ομόφυλα ζευγάρια: “Ισορροπημένο, σαφές και καίριο το νομοσχέδιο, αποκαθιστά την τάξη και το δίκαιο”

Ισορροπημένο, σαφές και καίριο που εκσυγχρονίζει με απόλυτη σαφήνεια το πλαίσιο της αποκαθιστά το δίκαιο, χαρακτήρισε ο υφυπουργός Οικονομικών, Χάρης Θεοχάρης το νομοσχέδιο για την ισότητα των φύλων τονίζοντας ότι «η μεγάλη φιλελεύθερη κεντροδεξιά παράταξη της ΝΔ τολμά και μαζί της τολμά και η Ελλάδα».

«Η νομοθετική αυτή πρωτοβουλία παντρεύει τις φιλελεύθερες αρχές, -την πίστη μας πως δεν είναι δουλειά του κράτους να θέτει εμπόδια στη ζωή των πολιτών παρά μόνο για συγκεκριμένους λόγους δημοσίου συμφέροντος- με την ενίσχυση ενός συντηρητικού θεσμού, του θεσμού του γάμου που σήμερα ενδυναμώνεται και γίνεται ισχυρότερος», τόνισε ο κ. Θεοχάρης και συμπλήρωσε:

«Αυτό σημαίνει κεντροδεξιά παράταξη, αυτό σημαίνει πολυδύναμος εκσυγχρονισμός της χώρας, αυτό υποσχεθήκαμε και αυτό υλοποιούμε. Και το υλοποιούμε με ένα νομοσχέδιο που διατηρεί με σεβασμό τα δύο βιολογικά φύλα, του άνδρα και της γυναίκας, χωρίς την παραμικρή ασάφεια, καλύπτοντας όλες τις ιδιαιτερότητες, ακόμη και τις τεκνοθεσίες στο εξωτερικό».

«Πάνω από όλα, είναι ένα νομοσχέδιο καίριο, εξαντλητικά μελετημένο από μια ομάδα εξαίρετων νομομαθών και ειδικών σε ζητήματα δικαιωμάτων. Ένα νομοσχέδιο που αποκαθιστά την τάξη και το δίκαιο, σε πλήρη εναρμόνιση με την προηγμένη Δύση, στο πλαίσιο του οράματος για μια Ελλάδα πιο ανεκτική, πιο ελεύθερη, πιο προοδευτική», ανέφερε ο υφυπουργός Οικονομικών.

Ο κ. Θεοχάρης στάθηκε ιδιαίτερα στο θέμα της προστασίας των παιδιών, σημειώνοντας ότι όπως έχει τονίσει επανειλημμένα ο πρωθυπουργός, το νομοσχέδιο για το γάμο ομοφύλων αποσκοπεί, κατ’ απόλυτη προτεραιότητα, στην προστασία τους».

«Την προστασία τους από τις διακρίσεις, από το νομικό κενό που αφήνει τα παιδιά εντελώς μετέωρα, αθέατα, κατά νόμο ανύπαρκτα, και μάλιστα στις πιο δύσκολες στιγμές που θα μπορούσαν να βιώσουν. Εννοώ την απώλεια του ενός από τους δύο γονείς ενός ομόφυλου ζευγαριού», επεσήμανε.

Όπως υπογράμμισε ο κ. Θεοχάρης, «αντικειμενικά, στη χώρα μας οι ομόφυλες οικογένειες είναι σχετικά περιορισμένες, και, αντίστοιχα, τα παιδιά των οικογενειών με αυτά τα χαρακτηριστικά είναι λίγα».

«Αυτό όμως δεν έχει καμία σημασία. Δεν μπορώ να διανοηθώ καν ότι δίπλα στα δικά μου παιδιά, κάποιοι συνομήλικοί τους θα υφίστανται φραστική ή και σωματική βία, θα περιθωριοποιούνται και θα τραυματίζονται ψυχικά, χωρίς να φταίνε σε τίποτα. Μόνο και μόνο επειδή έτυχε οι γονείς τους να είναι του ιδίου φύλου», επεσήμανε.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ