Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

ΠΑΣΟΚ για πληθωρισμό: Η Ελλάδα φιγουράρει στις πρώτες θέσεις της Ευρωζώνης – Πολυθενικές και μεσάζοντες θησαυρίζουν σε βάρος των πολιτών

“Για ακόμα έναν μήνα η ακρίβεια στην Ελλάδα επελαύνει συρρικνώνοντας την ήδη ισχνή αγοραστική δύναμη του ελληνικού λαού. Ενώ ο γενικός πληθωρισμός κυμαίνεται στο 3,1%, ο πληθωρισμός στα τρόφιμα αυξήθηκε κατά 8,3% τον Ιανουάριο συνεχίζοντας με φόρα από το 8,9% του Δεκεμβρίου”, τονίζει ο τομέας Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ.

Διαβάστε επίσης: ΕΛΣΤΑΤ: Στο 3,1% φρέναρε ο πληθωρισμός τον Ιανουάριο

“Δραματική είναι η εικόνα σε είδη πρώτης ανάγκης όπως το ελαιόλαδο, όπου η ετήσια αύξηση είναι 67,4%, στα φρούτα και τα λαχανικά οι ανατιμήσεις ξεπερνούν το 14%, την ώρα μάλιστα που υπάρχει έντονη αποκλιμάκωση στις τιμές της ενέργειας. Η συσσωρευμένη, δε, επιβάρυνση από τις αλλεπάλληλες ανατιμήσεις στα τρόφιμα την τελευταία διετία υπερβαίνει το 30%”, προστίθεται στην ίδια ανακοίνωση με αφορμή τα στοιχεία του πληθωρισμού για τον μήνα Ιανουάριο.

ΠΑΣΟΚ: Η Ελλάδα στις πρώτες θέσεις της Ευρωζώνης στο ύψος του πληθωρισμού – Ένας στους τρεις Έλληνες αμείβεται με μισθό κάτω των 800 ευρώ

“Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι η κυβέρνηση έχει χάσει τη μάχη της ακρίβειας, γιατί πολύ απλά δεν την έδωσε ποτέ. Η χώρα μας φιγουράρει συστηματικά στις πρώτες θέσεις στην Ευρωζώνη ως προς το ύψος του πληθωρισμού, ενώ ένας στους τρεις Έλληνες αμείβεται με κάτω από 800 ευρώ. Με αποτέλεσμα, οι πολυεθνικές και οι μεσάζοντες να θησαυρίζουν εις βάρος των πολιτών”, προστίθεται ακόμη.

“Σε αντίθεση με τις άδικες και ατελέσφορες πολιτικές επιλογές της κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη, οι προτάσεις του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής για την ακρίβεια δίνουν ρεαλιστική απάντηση στα προβλήματα του ελληνικού λαού και δικαιώνονται μέρα με τη μέρα”, καταλήγει η ανακοίνωση.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ