Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Σήμερα η κηδεία του πρώην δημάρχου Βασίλη Αρμενιάκου

Σήμερα Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2024 θα γίνει η κηδεία του πρώην δημάρχου Μελιτειαίων και δημοτικού συμβούλου Κέρκυρας Βασίλη Αρμενιάκου.

Ο Βασίλης Αρμενιακός έφυγε από την ζωή την Τρίτη σε ηλικία 75 ετών. Τις τελευταίες εβδομάδες νοσηλευόταν με σοβαρά προβλήματα υγείας στο Νοσοκομείο Κέρκυρας, όπου και άφησε την τελευταία του πνοή.

Ήταν ο πρώτος Δήμαρχος του Δήμου Μελιτειαίων. Επίσης χρημάτισε πρόεδρος του χωριού και σύμβουλος στο προηγούμενο συμβούλιο του Δήμου Νότιας Κέρκυρας. Πάντα παρών και μπροστάρης στους κοινωνικούς αγώνες. Ακέραιος σε όλο το βίο του. Στις δύσκολες τελευταίες εβδομάδες στάθηκε δίπλα του η αγαπημένη του οικογένεια.

Με βαθιά θλίψη, η Τομεακή Επιτροπή Κέρκυρας του ΚΚΕ, αποχαιρετά τον σύντροφο Βασίλη Αρμενιάκο που έφυγε από τη ζωή στα 74 χρόνια του μετά από μακρόχρονη μάχη που έδωσε με τα προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε.

Όπως τονίζει η ΤΕ του ΚΚΕ:

«Αποχαιρετάμε έναν σύντροφο σημείο αναφοράς για το Κόμμα μας όχι μόνο στο χωριό και στην περιοχή του, αλλά σε ολόκληρο το νησί.

Ο σύντροφος Βασίλης ήταν ένας πραγματικός μαχητής της ζωής. Έβαλε τα πρώτα του ένσημα στην ηλικία των 14 χρονών σε χυτήρια στην Αθήνα ενώ δεν φοβήθηκε ποτέ και καμία δουλειά στην προσπάθεια να φροντίσει την οικογένειά του. Ένας άνθρωπος ειλικρινής, σταράτος και χειμαρρώδης που ήξερε να κερδίζει και την αγάπη και το σεβασμό του κόσμου γύρω του.

Μέλος του κόμματος από το 1981 έφερε σε πέρας με αυταπάρνηση όποιο καθήκον του ανατέθηκε. Όλη του η ζωή συνυφασμένη με τους αγώνες του εργατικού, του αγροτικού και του λαϊκού κινήματος, μέχρι το τέλος. Δε θα ξεχάσουμε ποτέ τις ενθουσιώδεις, ολοζώντανες και αυθεντικές ομιλίες του που μας γέμιζαν αισιοδοξία.

Διετέλεσε για χρόνια μέλος της Νομαρχιακής και της Τομεακής Επιτροπής Κέρκυρας του ΚΚΕ αναλαμβάνοντας ευθύνες σε διάφορους τομείς δουλειάς. Ήταν υποψήφιος Βουλευτής Κέρκυρας του ΚΚΕ σε αρκετές εκλογικές μάχες. Στην δύσκολη περίοδο της αντεπανάστασης, πάλεψε αταλάντευτα ενάντια στην προσπάθεια διάλυσης του Κόμματος.

Μέχρι και σήμερα ήταν Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Κέρκυρας ενώ είχε διατελέσει και Μέλος της Γραμματείας του Πανελλαδικού Συντονιστικού Μπλόκων έχοντας συμβάλει τα μέγιστα στον συντονισμό και τον προσανατολισμό του αγροτικού κινήματος, που σήμερα δίνει τέτοιους αγώνες σαν και αυτούς που ήξερε να δίνει ο σύντροφος Βασίλης.

Είχε εκλεγεί Δήμαρχος του Δήμου Μελιτειέων από το 1999 έως το 2002. Πρόεδρος της Κοινότητας Αγίου Ματθαίου από το 1995 έως το 1999. Δημοτικός Σύμβουλος με τη “Λαϊκή Συσπείρωση” στον ενιαίο Δήμο Κέρκυρας από το 2010 μέχρι το 2019 και Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Νότιας Κέρκυρας από το 2019 έως το 2023. Είχε υπάρξει μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Εργατικού Κέντρου Κέρκυρας, όπως επίσης και Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίου Ματθαίου.

Το κενό που αφήνει ο σύντροφος Βασίλης είναι πραγματικά μεγάλο, ο καλύτερος τρόπος να τον τιμήσουμε δεν είναι άλλος παρά, με την ίδια ορμή που ο ίδιος είχε, να συνεχίσουμε τον αγώνα για την κοινωνία που οραματιζόταν και ο Βασίλης, μία κοινωνία απαλλαγμένη από την εκμετάλλευση και την αδικία, τον σοσιαλισμό – κομμουνισμό.

Η ΤΕ Κέρκυρας του ΚΚΕ, εκφράζει τα συλλυπητήριά της στην οικογένειά του, που του στάθηκε με κάθε τρόπο στις δυσκολίες που αντιμετώπιζε τo τελευταίο διάστημα αλλά και σε όλους τους οικείους του».

Η κηδεία του θα γίνει στον Άγιο Ματθαίο την Πέμπτη 15/02 στις 4 το απόγευμα.

Συλλυπητήρια δήλωση του Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων κ. Γιάννη Τρεπεκλή για την απώλεια του Βασίλη Αρμενιάκου

Με βαθιά θλίψη πληροφορήθηκα τον θάνατο του Βασίλη Αρμενιάκου, ενός αυτοδιοικητικού και συνδικαλιστή ο οποίος ξεχώρισε για τους αέναους και διαρκείς αγώνες του, μένοντας πιστός στις αρχές και στις ιδέες του.

Ο Βασίλης Αρμενιάκος, από όποιο μετερίζι και αν υπηρέτησε, είτε ως Δήμαρχος Μελιτειέων, είτε ως Δημοτικός Σύμβουλος, είτε ως Πρόεδρος της Κοινότητας Αγίου Ματθαίου, αλλά και ως συνδικαλιστής, ξεχώριζε για το ήθος του, την εντιμότητα του, την αγωνιστικότητα του και το πάθος του για διεκδίκηση δίκαιων αιτημάτων των συμπολιτών του.

Εκφράζω τα ειλικρινή και βαθύτατα συλλυπητήρια μου στην οικογένεια του.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Νότιας Κέρκυρας

Το Δημοτικό Συμβούλιο Νότιας Κέρκυρας στην δια περιφοράς συνεδρίαση του, σήμερα Πέμπτη 15.02.2024, μετά από τη συμμετοχή όλων των δημοτικών συμβούλων του, έλαβε την υπ’ αριθ. 5-24/2024 απόφασή του με την οποία

Αποφάσισε ΟΜΟΦΩΝΑ:

Για το θάνατο του πρώην Δημάρχου Μελιτειέων και δημοτικού συμβούλου στο Δήμο μας, ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΑΡΜΕΝΙΑΚΟΥ, την έκδοση του κάτωθι ψηφίσματος :

1.Εκφράζει τα ειλικρινή και θερμά συλλυπητήρια του Δημάρχου Νότιας Κέρκυρας και του Δημοτικού Συμβουλίου στην οικογένεια και στους οικείους του.

2.Η κηδεία του εκλιπόντος να τελεστεί με δαπάνη του Δήμου Νότιας Κέρκυρας και με τιμές εν ενεργεία Δημάρχου, ως ένδειξη τιμής και αναγνώρισης της προσφοράς του.

3.Να παραστεί το Δ.Σ. σύσσωμο στην εξόδιο ακολουθία.

4.Να τηρήσει ενός λεπτού σιγή, κατά την πρώτη του τακτική συνεδρίαση, μετά την κηδεία.

5.Να επιδώσει το παρόν ψήφισμα στους οικείους του, καθώς και να το δημοσιεύσει στα τοπικά μέσα ενημέρωσης και στην ιστοσελίδα του Δήμου.

Η Πρόεδρος του Δ.Σ. Κυριακούλα Παυλοπούλου

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ