Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Live η συζήτηση στη Βουλή για τα ομόφυλα ζευγάρια

Σε εξέλιξη βρίσκεται η δεύτερη μέρα συζήτησης στη Βουλή για τον γάμο και την τεκνοθεσία των ομόφυλων ζευγαριών, στο πλαίσιο του νομοσχεδίου του υπουργού Επικρατείας Άκη Σκέρτσου «Ισότητα στον πολιτικό γάμο, τροποποίηση του Αστικού Κώδικα και άλλες διατάξεις».

Οι τοποθετήσεις των πολιτικών αρχηγών έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί με τα αίματα πολλές φορές να ανάβουν, όπως κατά την διάρκεια της σκληρής απάντησης του Κυριάκου Μητσοτάκη στον Σωκράτη Φάμελλο. Μιλώντας από το βήμα το Βουλής, ο πρωθυπουργός έκανε επίσης επίκληση της ιδρυτικής διακήρυξης της ΝΔ για την ψήφιση του νομοσχεδίου από τους βουλευτές του.

Απευθυνόμενος σε σκληρό τόνο απέναντι στους διαφωνούντες της ΝΔ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι «σε όσους ανησυχούν από τον δικό μας χώρο, να τους θυμίσω, να μας θυμίσω, για τον πυρήνα της ιδεολογίας μας τι έλεγε η δικιά μας ιδρυτική διακήρυξη που γράφτηκε πριν από 50 χρόνια. Να θεωρεί πάντα όλους τους πολίτες, όχι μόνο ίσους απέναντι των νόμων αλλά και με ίσα δικαιώματα. Να συντηρεί από την παράδοση, έλεγε η δικιά μας ιδρυτική διακήρυξη, όσα ο χρόνος απέδειξε χρήσιμα. Και τέλος να προχωρά με τολμηρά και ασφαλή βήματα στις νέες και διαρκώς εξελισσόμενες».

Υπενθυμίζεται ότι συνολικά οι βουλευτές που είναι εγγεγραμμένοι στον κατάλογο των ομιλητών ξεπερνούν τους 95, αποτυπώνοντας το ενδιαφέρον που υπάρχει για το νομοσχέδιο. Επίσης, στις 18:00 αναμένεται να πραγματοποιηθεί η τοποθέτηση του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά. Οι εκτιμήσεις στο «γαλάζιο» στρατόπεδο κάνουν λόγο για μία «πύρινη» ομιλία σε ό,τι αφορά τις προωθούμενες ρυθμίσεις, και όχι μόνο.

Δείτε live τη συζήτηση στην Βουλή:

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ