Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

“Βαρύ” σφυρί για δύο ξενοδοχεία 3 αστέρων στην Κέρκυρα

Δύο ξενοδοχεία 3 αστέρων στην Κέρκυρα έκαναν χθες την εμφάνισή τους στην πλατφόρμα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, με τη διαδικασία να στρέφεται εις βάρος της ίδιας εταιρείας. 

Πρόκειται για έναν διπλό πλειστηριασμό, που επισπεύδεται από την doValue και -εφόσον δεν μεσολαβήσει κάποια προσπάθεια αναστολής της διαδικασίας- έχει προγραμματιστεί για τις 6 Μαρτίου 2024, με τη συνολική τιμή εκκίνησης να διαμορφώνεται στα 7.391.934 ευρώ. 

Το σφυρί αφορά συγκεκριμένα τα ξενοδοχεία “Ionian Princess” και “Θίναλος” (Thinalos). Τα δύο συγκεκριμένα ακίνητα είχαν προγραμματιστεί να βγουν στο σφυρί και τον Ιούνιο του 2022, αλλά τότε η διαδικασία είχε τεθεί σε αναστολή. 

Τα ακίνητα αυτά θα πλειστηριαστούν ταυτόχρονα, την ίδια ημέρα και ώρα, με διαφορετική τιμή πρώτης προσφοράς και ιδιαίτερη για κάθε ακίνητο κατακύρωση. 

Το “Ionian Princess” 

Πιο αναλυτικά, ο πρώτος πλειστηριασμός, με τιμή πρώτης προσφοράς τα 5,952 εκατομμύρια ευρώ, αφορά μια οικοπεδική έκταση, που βρίσκεται στη θέση “Καββαδίτη” ή “Φτελιά” ή “Άκολο” της περιοχής Αχαράβη στην Κέρκυρα, συνολικής επιφανείας 17.886,198 τ.μ., εκ των οποίων τα 11.263,557 τ.μ. βρίσκονται εντός του οικισμού και τα υπόλοιπα 6.622,641 τ.μ. εκτός, μετά των επ’ αυτής και εντός αυτής ανεγερθέντων και υφισταμένων κτιρίων και εγκαταστάσεων που αποτελούν το συγκρότημα ξενοδοχείου “Πριγκίπισσα Ιονίου (Ionian Princess)”. 

"Βαρύ" σφυρί για δύο ξενοδοχεία 3 αστέρων στην Κέρκυρα

Ειδικότερα, το συγκρότημα αποτελείται από τα εξής τρία ανεξάρτητα κτίρια: 

α) το κεντρικό κτίριο σε σχήμα “Τ”, αποτελούμενο από τέσσερα επίπεδα (υπόγειο, ισόγειο, πρώτος όροφος και υποστέγη). Το υπόγειο του κεντρικού κτιρίου έχει επιφάνεια 1.130,17 τ.μ. και αποτελείται από βοηθητικούς και αποθηκευτικούς χώρους, μηχανοστάσιο, πλυντήριο ρούχων, κουζίνα παρασκευαστήριο, γραφεία και WC. Στο ισόγειο, το οποίο έχει επιφάνεια 1.668,84 τ.μ., περιλαμβάνονται οι χώροι υποδοχής, καθιστικό, μπαρ, τραπεζαρία εστιατόριο, WC, 11 σουίτες 3 κλινών, 8 μονόκλινα δωμάτια και 2 τρίκλινα δωμάτια. Ο πρώτος όροφος του κεντρικού κτιρίου έχει επιφάνεια 1.680,55 τ.μ. και αποτελείται από 23 σουίτες 3 κλινών, 10 δίκλινα δωμάτια και ένα μονόκλινο. Ο δεύτερος όροφος, επιφάνειας 911,50 τ.μ., περιλαμβάνει νόμιμα και νομιμοποιημένα αυθαίρετα (υποστέγη) και αποτελείται από 8 σουίτες 3 κλινών, 7 δίκλινα δωμάτια και 2 μονόκλινα. Συνολικά το κεντρικό κτίριο αποτελείται από 72 δωμάτια δυναμικότητας 177 κλινών.

β) ένα διώροφο κτίριο, στα δεξιά της κεντρικής εισόδου. Το ισόγειο του εν λόγω κτιρίου αποτελείται από 4 δίκλινα (δίχωρα) και 5 μονόκλινα (μονόχωρα) δωμάτια και έχει επιφάνεια 319,41 τ.μ. Ο πρώτος όροφος του κτιρίου “εισόδου” αποτελείται από 8 μονόκλινα και 1 σουίτα δύο δωματίων και τριών κλινών και έχει επιφάνεια 266,34 τ.μ. Συνολικά το κτίριο “εισόδου” αποτελείται από 19 δωμάτια δυναμικότητας 24 κλινών. 

Γ) ένα ακόμη διώροφο (εν μέρει ισόγειο) κτίριο, το οποίο είναι μικρότερο και βρίσκεται στα νότια. Στο εν λόγω κτίριο πραγματοποιούνταν εργασίες ανακαίνισης κατά την περίοδο σύνταξης της έκθεσης επανεκτίμησης, οι οποίες ωστόσο, είχαν ήδη διαμορφώσει τη διαρρύθμισή του. Αναλυτικότερα, το ισόγειο του “κτιρίου Β” θα αποτελούνταν από 6 δίκλινα δωμάτια (4 από τα οποία προορίζονται για ΑΜΕΑ) και έχει επιφάνεια 164,60 τ.μ., ενώ ο (μικρότερος) πρώτος όροφος θα περιλαμβάνει 2 δίκλινα δωμάτια κι έχει επιφάνεια 49,04 τ.μ. Συνολικά το κτίριο Β αποτελείται από 8 δωμάτια δυναμικότητας 16 κλινών. 

Ionian Princess 1 15.02.2024

Το συγκρότημα απαρτίζουν επίσης ένα ισόγειο κτίσμα επιφάνειας 46,75 τ.μ. όπου στεγάζονται οι εγκαταστάσεις του βιολογικού καθαρισμού, ημιυπαίθριοι χώροι συνολικής επιφάνειας 1.030,65 τ.μ., 2 πισίνες, υπαίθριο μπαρ δίπλα στη δεύτερη πισίνα, υπαίθριο αμφιθέατρο, γήπεδο τένις, παιδική χαρά και υπαίθριο πάρκινγκ.

Σημειώνεται ότι βάσει της τελευταίας εσωτερικής αυτοψίας που είχε πραγματοποιηθεί στο ακίνητο (2/2017) για τη σύνταξη εκτίμησης για την εταιρεία, βρίσκονταν σε εξέλιξη εργασίες για την επέκταση, τον εκσυγχρονισμό και την αλλαγή χρήσης τελικής τάξης 4* κλασσικού τύπου. Σημειωνόταν ότι οι εργασίες ανακαίνισης στο πρώτο διώροφο κτίριο (“εισόδου”) είχαν ολοκληρωθεί. Στο δεύτερο διώροφο κτίριο (εν μέρει ισόγειο) του εξεταζόμενου ξενοδοχειακού συγκροτήματος βρίσκονταν σε εξέλιξη εργασίες ανακαίνισης (χωρίσματα με γυψοσανίδες, ψευδοροφές, πλακίδια στα λουτρά κ.ά.), οι οποίες σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη αναμένονταν να ολοκληρωθούν πριν από την έναρξη της (τότε) ερχόμενης τουριστικής περιόδου.

Το “Θίναλος”

Ο δεύτερος πλειστηριασμός, με τιμή πρώτης προσφοράς το 1.439.934 ευρώ, αφορά οικόπεδο εκτάσεως 3.254,60 τ.μ. στη θέση “Τσιγκουνάτικα” Αχαράβης στην Κέρκυρα, μετά των επ’ αυτού οικοδομών, ήτοι μιας παλαιάς ισόγειας οικίας και ενός ξενοδοχείου επιπλωμένων διαμερισμάτων Β’ τάξεως με συνολική δόμηση 1.408,69 τ.μ. πλέον υπογείου εμβαδού 210,84 τ.μ. και δύο κολυμβητικών δεξαμενών ολικού εμβαδού 200 τ.μ. 

Thinalos 1 15.02.2024

Πρόκειται για ξενοδοχειακό συγκρότημα τύπου επιπλωμένων διαμερισμάτων 3 αστέρων, που φέρει την επωνυμία “Θίναλος”. Το εν λόγω ακίνητο αποτελείται από τρία κτίρια (τριών επιπέδων):

α) το κεντρικό κτίριο: ένα διώροφο αποτελούμενο από υπόγειο εμβαδού 210,84 τ.μ., με χρήση αποθηκευτικών χώρων, ισόγειο εμβαδού 173,59 τ.μ., που περιλαμβάνει χώρους υποδοχής, καθιστικό, μπαρ με δυνατότητα εξυπηρέτησης των πελατών, τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά προς το μέρος της πισίνας, τραπεζαρία εστιατόριο, μαγειρείο, γραφείο, WC, αποδυτήρια πισίνας και βοηθητικούς χώρους και πρώτο όροφο εμβαδού 119,83 τ.μ., που περιλαμβάνει διαμερίσματα. Επίσης, διαθέτει ημιυπαίθριους χώρους, συνολικού εμβαδού 74,90 τ.μ. 

β) τριώροφο κτίριο, αποτελούμενο από ισόγειο και δύο ορόφους, με κάθε όροφο να έχει εμβαδόν 227,82 τ.μ. και να αποτελείται αποκλειστικά από διαμερίσματα.

γ) επίσης τριώροφο κτίριο (ισόγειο και δύο όροφοι), με κάθε όροφο να έχει εμβαδόν 120,58 τ.μ., στο οποίο χωροθετούνται επίσης διαμερίσματα. 

Τα τρία κτίρια επικοινωνούν μεταξύ τους με εξωτερικά κλιμακοστάσια, καθώς και με ανελκυστήρα. Εντός του γηπέδου υπάρχει και τέταρτο κτίριο, εμβαδού 53,26 τ.μ., το οποίο παλαιά χρησιμοποιούνταν ως κατοικία του ιδιοκτήτη, ενώ κατά την αυτοψία έδειχνε εγκαταλειμμένο και δίχως χρήση. Στους χώρους του ξενοδοχείου περιλαμβάνονται επιπλέον μία μεγάλη πισίνα εμβαδού 184,00 τ.μ. και μια εφαπτόμενη παιδική, καθώς και βιολογικός καθαρισμός. 

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας, το συγκεκριμένο συγκρότημα διαθέτει 40 δωμάτια και 70 κλίνες, ενώ λειτουργεί κατά την τουριστική περίοδο (Ιούνιος – Σεπτέμβριος).

Η περιοχή

Η Αχαράβη είναι παραθαλάσσιος τουριστικός οικισμός μεσαίων διαστάσεων που αναπτύχθηκε κατά μήκος του παραλιακού δρόμου που διασχίζει τη βόρεια περιοχή της νήσου, βρίσκεται σε απόσταση 39 περίπου χιλιομέτρων από την πόλη της Κέρκυρας. Εντάσσεται σε μια περιοχή ευρύτερου τουριστικού ενδιαφέροντος, καθώς είναι αρκετά κοντά στους τουριστικούς οικισμούς της Ρόδας (απόσταση 5 χλμ.) και της Κασσιόπης αντίστοιχα (απόσταση 12 χλμ.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ