Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Στελέχη ΠΑΣΟΚ: Πολιτικά άστοχες οι αριθμητικές συγκρίσεις της ΝΔ για την ψήφιση του νομοσχεδίου για τα ομόφυλα ζευγάρια

Όλοι οι παρόντες βουλευτές του ΠΑΣΟΚ υπερψήφισαν το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια. Τελικά 11 βουλευτές επέλεξαν την αποχή, καθώς δεν είχε τεθεί θέμα κομματικής πειθαρχίας. Όπως λένε στελέχη του κόμματος, στις επόμενες μέρες το θέμα της αποχής θα συζητηθεί στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ.

Απάντηση από κύκλους του ΠΑΣΟΚ: Ανεδαφικές οι όποιες αριθμητικές συγκρίσεις 

Πάντως, κύκλοι του κόμματος απαντούν στις κυβερνητικές διαρροές επισημαίνοντας πως όποια επιχείρηση εκ μέρους της Νέας Δημοκρατίας για αριθμητικές συγκρίσεις είναι ανεδαφική και τουλάχιστον πολιτικά άστοχη, όταν το ένα τρίτο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας δεν υπερψήφισε το νομοσχέδιο που εισηγήθηκε η κυβέρνησή της.

Είναι χαρακτηριστικό, σημειώνουν, ότι 20 βουλευτές καταψήφισαν, με πρώτο τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος παρουσίασε μάλιστα διακριτή πλατφόρμα, όπως αναφέρουν. Τριάντα ένας βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας απείχαν και ο υπουργός Επικρατείας Μάκη Βορίδης χαρακτήρισε το κυβερνητικό νομοσχέδιο αντισυνταγματικό.

Αυτή η μεγάλη θεσμική αλλαγή δεν θα ήταν δυνατή χωρίς τη θετική ψήφο του ΠΑΣΟΚ, σημειώνουν κύκλοι του κόμματος και των άλλων κομμάτων της αντιπολίτευσης, καθώς από τη συμπολίτευση στήριξαν το νομοσχέδιο μόλις 107 βουλευτές.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ