Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

ΣΥΡΙΖΑ: Τι σημαίνει η αποχή Πολάκη από τη χθεσινή ψηφοφορία στη Βουλή – Όλο το παρασκήνιο της υπόγειας σύγκρουσης με τον Κασσελάκη που αναμένεται να φτάσει ως το συνέδριο


Μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να μετράει τις λιγότερες απώλειες ανάμεσα στα μεγάλα κόμματα του κοινοβουλίου που υπερψήφισαν το νομοσχέδιο για την ισότητα στον γάμο, το γεγονός, ωστόσο, ότι ανάμεσα στους τρεις βουλευτές που απείχαν ή ψήφισαν παρών ήταν και ο Παύλος Πολάκης δίνει άλλη διάσταση στο θέμα. Και αυτό γιατί ο βουλευτής Χανίων έχει την δική του έντονη διαδρομή μέσα στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με ό,τι αυτό σημαίνει.

Οι συνέπειες που αναμένεται να υποστεί ο βουλευτής Χανίων πάντως – με βάση την δήλωση του Στέφανου Κασσελάκη- έχουν να κάνουν μόνο με την παραίτησή του από την θέση του υπεσυντονιστή της Κοινοβουλευτικής ομάδας, ενώ δεν υπάρχει θέμα διαγραφής του.

Σε ότι αφορά την βουλευτή της Β’ Πειραιά Νίνα Κασιμάτη, η οποία ψήφισε “παρών” επι της αρχής, ενω υπερψήφισε συγκεκριμένα άρθρα, το θέμα της αναμένεται να συζητηθεί τις επόμενες ημέρες. Το ίδιο θα γίνει και για τον βουλευτή Επικρατείας, Οθωνα Ηλιόπουλο, ο οποίος απείχε από την ψηφοφορία, καθώς ζει και εργάζεται στην Αμερική.

Παύλος Πολάκης: Ο λόγος που απείχε από την ψηφοφορία για τα ομόφυλα ζευγάρια και τα μηνύματα

Ο Παύλος Πολάκης μετά την ψηφοφορία στην Βουλή εξήγησε με μία ανάρτηση του, τους λόγους για τους οποίους απείχε από την ψηφοφορία: 
«Οι ενστάσεις και οι ανησυχίες που έχω σχετικά με το επίμαχο νομοσχέδιο για την ισότητα στον πολιτικό γάμο αφορούν κυρίως στην επέκταση των δικαιωμάτων, μέσω Ευρωπαϊκού Δικαίου, στην τεκνοθεσία και το δικαίωμα απόκτησης παιδιών μέσω παρένθετης κύησης. Θεωρώ ότι τα όποια νομικά ζητήματα υπήρχαν θα μπορούσαν να λυθούν με διεύρυνση των όσων προβλέπονται από το σύμφωνο συμβίωσης».

Στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιμένουν, ωστόσο, ότι ο Παύλος Πολάκης αποφάσισε να απέχει από την χθεσινή ψηφοφορία περισσότερο για να στείλει ένα μήνυμα προς τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανο Κασσελάκη παρά για να καταγράψει την διαφωνία του γι’ αυτό το θέμα.

Θέλησε, δηλαδή να διαμηνύσει με αυτό τον τρόπο ότι δεν φοβάται τις απειλές περί διαγραφής του παρά το γεγονός ότι το προηγούμενο διάστημα υπήρχαν τέτοιες πληροφορίες από την πλευρά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ. 


Διαβάστε ακόμα: Νέα ανάρτηση Πολάκη για αποχή από την ψήφιση του νομοσχεδίου: “Δεν δέχομαι μαθήματα προοδευτικότητας από την κυβέρνηση Μητσοτάκη”


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cz5y3bennt9d)

Σε ακραίο σημείο οι σχέσεις Κασελάκη – Πολάκη

Οι σχέσεις άλλωστε των δύο ανδρών βρίσκονται σε ακραίο σημείο εδώ και αρκετό καιρό. Πρίν από λίγες μέρες, ωστόσο, ο βουλευτής Χανίων ενημέρωσε αρμοδίως ότι θα απείχε από την ψηφοφορία. Γι’ αυτό τον λόγο άλλωστε χθες το πρωί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης έστειλε ένα μήνυμα – στο οποίο είχε και προσωπικές αναφορές- προτρέποντας όλους τους βουλευτές να υπερψηφίσουν το νομοσχέδιο.

«Σκεφτείτε όλους τους συνανθρώπους σας που το νομοσχέδιο αυτό τους αφορά προσωπικά σαν αδέρφια σας, σαν παιδιά σας. Έχουν -έχουμε- δικαίωμα. Είμαστε πολίτες. Είμαστε κομμάτι ισότιμο της ελληνικής κοινωνίας. Η καταψήφιση είναι για την ακροδεξιά πτέρυγα της ΝΔ. Η αποχή είναι για τους Βορίδηδες αυτού του τόπου. Μας χωρίζει ηθική και αξιακή άβυσσος από αυτούς. Σας καλώ σήμερα στη Βουλή να πείτε ένα δυνατό «ναι» περηφάνιας, αξιοπρέπειας, συμπερίληψης», ανέφερε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θέλοντας στην πραγματικότητα να προσκαλέσει τα αντανακλαστικά του Παύλου Πολάκη συγκρίνοντας τον με τον Μάκη Βορίδη.

Η ένταση μεταξύ του Στέφανου Κασσελάκη και του Παύλου Πολάκη ξεκίνησε ωστόσο από την συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής ομάδας, όπου ο βουλευτής Χανίων είχε εκφράσει τον προβληματισμό του για τις αντιδράσεις που υπήρχαν στα ορεινά της Κρήτης σχετικά με το νομοσχέδιο. Δεν είχε πει πάντως ότι θα καταψήφιζε το νομοσχέδιο.

Το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ πληροφορήθηκε πάντως από ρεπορτάζ ότι ο Στέφανος Κασσελάκης θα τον διέγραφε από το κόμμα στην περίπτωση που δεν θα ψήφιζε το νομοσχέδιο. Αυτές οι πληροφορίες εκνεύρισαν ιδιαίτερα τον Παύλο Πολάκη ο οποίος θεώρησε ότι δεχόταν επίθεση από τον ίδιο τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ενώ αυτός τον είχε στηρίξει στην εκλογική διαδικασία.

Πληροφορίες, πάντως, ανέφεραν ότι εξωθεσμικοί παράγοντες οι οποίοι βρίσκονταν κοντά στον Στέφανο Κασσεκάλη είχαν πείσει τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ότι η στάση Πολάκη δεν κάνει καλό στο προφίλ του και άρα θα έπρεπε κάποια στιγμή να απεγκλωβιστεί από αυτόν. Όλα αυτά φυσικά έφτασαν στα αυτιά του βουλευτή Χανίων ο οποίος αποφάσισε να τραβήξει τα πράγματα στα άκρα.

Τα δύο τελευταία εικοσιτετράωρα εξαφανίστηκε και έτσι δεν υπέγραψε ούτε τη πρόταση που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ για ονομαστική ψηφοφορία, αλλά ούτε πήρε μέρος στην συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας που έγινε μέσω zoom. Μάλιστα έκανε και μία ανάρτηση όπου εμφανιζόταν μέσα στο χειρουργείο κάνοντας έτσι γνωστή την πρόθεση του να μην πάει στην Βουλή.

Ο Παύλος Πολάκης πάντως δεν είναι ένας εύκολος αντίπαλος και γι’ αυτό τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης περιμένουν να δουν πως θα εμφανιστεί ο βουλευτής Χανίων στο συνέδριο του κόμματος.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ