Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Συνάντηση του Περιφερειακού Τμήματος Ιονίων Νήσων Σ.Κ.Λ.Ε με τον Περιφερειακό Σύμβουλο Γιάννη Ζήκο, υπεύθυνο για θέματα Υγείας και Παιδείας της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων

Συνάντηση ενημέρωσης- συνεργασίας πραγματοποίησε η Πρόεδρος του Περιφερειακού Τμήματος Ιονίων Νήσων του Συλλόγου Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδας κ. Αγγελική Ρωμαίου και η Ταμίας κ. Σοφία Μπάρμπα με τον Περιφερειακό Σύμβουλο Γιάννη Ζήκο, υπεύθυνο για θέματα Υγείας και Παιδείας  της Περιφέρειας Ιονίων Νήσωνστα γραφεία της Περιφερειακής  Ενότητας Κέρκυρας.

Τα μέλη του  ΔΣ  ενημέρωσαν τον υπεύθυνο για θέματα Υγείας και Παιδείας,  για τομείς που αφορούν το σημαντικό ρόλο των Κοινωνικών Λειτουργών και της Κοινωνικής Εργασίας στην προάσπιση των αρχών της Κοινωνικής Αλληλεγγύης, της Ισότητας και της Κοινωνικής Δικαιοσύνης.

Επισημάνθηκε η αναγκαιότητα στελέχωσης των Κοινωνικών Υπηρεσιών σε όλους τους τομείς του Κράτους Πρόνοιας και Υγείας και διεκδίκησης μόνιμων προσλήψεων Κοινωνικών Λειτουργών ώστε να είναι δυνατή η πρόληψη, η παρέμβαση και η αποτελεσματική παροχή υπηρεσιών κοινωνικής φροντίδας στις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

Στο επόμενο χρονικό διάστημα προγραμματίζεται η  συνεργασία της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων με τον Σύνδεσμο Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδας Περιφερειακό Τμήμα Ιονίων Νήσων   με στόχο την ανάδειξη και την ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινότητας σε θέματα κοινωνικού ενδιαφέροντος και ειδικότερα της ολιστικής υποστήριξης των παιδιών και εφήβων, των οικογενειών και  της σχολικής κοινότητας.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ