Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Κέρκυρα: Ραδιοερασιτέχνες στην υπηρεσία της πολιτικής προστασίας

Στα ορεινά της Κέρκυρας, στην πιο ψηλή κορυφή του βουνού ο σύλλογος ραδιοερασιτεχνών του νησιού εγκατέστησε ένα νέο αναμεταδότη πομπού για τη βοήθεια των επικοινωνιών μέσω ασυρμάτων, για τη χρήση των ίδιων των ραδιοερασιτεχνών, αλλά και για όποτε χρειαστεί, για χρήση που μπορεί να βοηθήσει τις κρατικές υπηρεσίες και κυρίως την πολιτική προστασία.

Ο Σπύρος Μπούζης, πρόεδρος του συλλόγου ραδιοερασιτεχνών μίλησε στην εκπομπή «Περίμετρο» της ΕΡΤ3.

«Ο συγκεκριμένος αναμεταδότης είναι ένα καινούριο μηχάνημα, έχει πολλές δυνατότητες, φηφιακής μορφής διαμόρφωση και αναλογικής. Ως επί το πλείστον χρησιμοποιείται από τους ραδιοερασιτέχνες, αλλά φυσικά ο μη γένοιτο μπορούμε να το διαθέσουμε αν χρειαστεί κάτι», όπως είπε και πρόσθεσε:

Μπορούμε να κάνουμε πολλά και γι’ αυτό διατηρούμε τους αναμεταδότες, τα μηχανήματά μας σε πολύ καλή κατάσταση για να εξυπηρετηθούνε καταστάσεις. Αυτός ο πομπός έχει μεγάλη εμβέλεια και έγινε χορηγία από τον οργανισμό Λιμένα Κέρκυρας και τον ευχαριστούμε».

https://www.ert.gr/webtv/live-uni/vod/dt-uni-vod.php?f=2024/ert3/themata-ert3/02/18-12-51-kerkira-radioerasitexnes.mp4&bgimg=https://www.ertnews.gr/wp-content/uploads/2024/02/18-12-51-kerkira-radioerasitexnes_2.jpg

Ρεπορτάζ: Γιάννης Ανδριώτης

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ