Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Πολιτική Γραμματεία ΣΥΡΙΖΑ – Τελεσίγραφο Κασσελάκη: “Πρόεδρος και λευκή επιταγή μέχρι τις εθνικές ή αναβάπτιση της ηγεσίας μου στο συνέδριο, εγώ δεν θα γίνω Ιφιγένεια”

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ με την Πολιτική Γραμματεία του κόμματος να διεξάγει δεύτερη συνεδρίαση σήμερα (20/02) μετά την 6ωρη χθεσινή.

Στη συνεδρίαση, δίνει το παρών και ο Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες, απηύθυνε ένα ηχηρό τελεσίγραφο. Ζήτησε ουσιαστικά λευκή επιταγή από τα μέλη του καθοδηγητικού οργάνου του κόμματος λέγοντάς τους «ή πρόεδρος και λευκή επιταγή έως τις εθνικές εκλογές ή αναβάπτιση από το συνέδριο». 

Εγώ δεν θα γίνω «Ιφιγένεια»

«Ζητώ αναβάπτιση της βούλησης και εντολής των μελών αν δεν με εμπιστεύεστε. Σέβομαι τα όργανα, είμαι συλλογικός παρά τα ότι δεν υπάρχει συλλογική διαδικασία που να μην υπήρξαν διαρροές. Πώς μπορεί να λειτουργεί ένα όργανο αν δεν σέβεστε και οι ίδιοι τη διαδικασία; Αν κάποιος με αμφισβητηθεί να το κάνει εδώ τώρα, όπως είμαστε. Εγώ δεν θα γίνω Ιφιγένεια» είπε κατά πληροφορίες ο κ. Κασσελάκης.

Επί της ουσίας ο κ. Κασσελάκης απαίτησε από την ηγετική ομάδα του κόμματος να του «δώσει» κάτι που δεν είναι στη δικαιοδοσία τους. Με την έννοια ότι τα πάντα προβλέπονται από το καταστατικό σε ότι αφορά στην παραμονή του στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ. Επιπλέον δεν είναι στις καταστατικές αρχές του κόμματος να δώσει το σώμα του συνεδρίου «έγκριση» στον πρόεδρο του κόμματος. Τέτοια διαδικασία είναι εκτός της λογικής των συνεδρίων του κόμματος. Σε κάθε περίπτωση, αναμένεται η αντίδραση των μελών της Πολιτικής Γραμματείας, ακριβώς δυο 24ωρα πριν αρχίσει το προγραμματισμένο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ.

Στη συνέχεια ο Στέφανος Κασσελάκης μίλησε για ένα συνέδριο επανίδρυσης, προσθέτοντας ότι στόχος του είνα να κάνει την μεγάλη παράταξη της Κεντροαριστεράς. 

Η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ διεξάγεται σε ηλεκτρισμένο κλίμα, μετά και τις επιθέσεις που δέχθηκε ο κ. Κασσελάκης τις προηγούμενες ημέρες από κορυφαία στελέχη του κόμματος. Νωρίτερα ο κ. Κασσελάκης βρέθηκε στο Σύνταγμα και στο μεγάλο συλλαλητήριο των αγροτών, μαζί με άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Νέα επίθεση στα ΜΜΕ έκανε ο Στέφανος Κασσελάκης

Κατά την άφιξή του στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου, ο Στέφανος Κασσελάκης τόνισε: «Να τελειώνει αυτή η προπαγάνδα εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ», ενώ συμπλήρωσε πως «ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πολύ σκληρός για να πεθάνει και αυτό θα το δείτε πολύ σύντομα».

Τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας αναμένεται να συζητήσουν με τον Στέφανο Κασσελάκη τον τρόπο με τον οποίο θα αποσυμπιεστεί η κατάσταση στον ΣΥΡΙΖΑ, την ώρα που αρκετά μέλη θέτουν ακόμη και θέμα ηγεσίας.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ