Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Επιχείρηση ανάπλασης κι… ομοιομορφίας στον  πεζόδρομο της Γ. Θεοτόκη  – Η υπηρεσία Πρασίνου έπιασε δουλειά στα παρτέρια

Έγκαιρα για πρώτη φορά εδώ και πολύ καιρό η υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου Κεντρικής  Κέρκυρας ασχολείται με τον πεζόδρομο της Γεωργίου Θεοτόκη  και ειδικότερα με τα παρτέρια, που τον διακοσμούν, όταν παλαιότερα έπρεπε να φτάσουμε  στο παρά πέντε  πριν το Πάσχα για να δούμε παρεμβάσεις και καλλωπισμό της περιοχής.

Από σήμερα λοιπόν υπό την επίβλεψη της αντιδημαρχίας Καθημερινότητας ξεκίνησαν την ανάπλαση, με παράλληλα αλλαγή των φυτών, μιας και βγαίνουν τα μικρά κυπαρίσσια και στη θέση τους φυτεύονται θάμνοι, προς χάρη ομοιομορφίας κατά την άποψη της υπηρεσίας και προφανώς διευκόλυνσης της περαιτέρω  περιποίησης των φυτών.

Παράλληλα, τα κυπαρισσάκια που απομακρύνονται θα μεταφερθούν στο δημοτικό φυτώριο για μελλοντική χρήση σε άλλα σημεία της πόλης, όπου και θα κριθεί πως είναι καλύτερη η τοποθέτησή τους ή θα συνάδει με τον σχεδιασμό της υπηρεσίας Πρασίνου.

Βέβαια, ο λόγος αντικατάστασης των φυτών θα βρει υποστηρικτές, όπως και διαφωνούντες, παρ’ όλα αυτά το γεγονός ότι ο τομέας καθημερινότητας δουλεύει είναι ένα θετικό μήνυμα, έστω  κι αν ασχολείται με τα απλά ή και κυνηγά την ουρά της προς το παρόν.

Άλλωστε σε αναμονή βρίσκονται όλοι, για να διαπιστωθούν οι κρίσιμες παρεμβάσεις, τόσο στο φωτισμό, στον ευπρεπισμό των πάρκων, στην κάλυψη των μικρών καθημερινών  ζημιών, τον καθαρισμό των δημοτικών και δημόσιων οικοπέδων και το δημοτικό οδικό δίκτυο αλλά και στην προώθηση της εικόνας της πόλης, ως ενεργής κοινότητας!

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ