Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Ρομπέρτα Μέτσολα: Η Ευρώπη θα στηρίξει τους αγρότες, ακούμε τις ανησυχίες τους

Η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα, έστειλε μήνυμα ισχυρής στήριξης προς τους αγρότες, τονίζοντας ότι η Ευρώπη θα τους παραστεί στις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν.

Μιλώντας στον Alpha, η κ. Μέτσολα αναγνώρισε τις ανησυχίες του αγροτικού κόσμου, λέγοντας: «Ακούω τις ανησυχίες, καταλαβαίνω τις προκλήσεις και νομίζω ότι είναι στο χέρι μας να είμαστε ειλικρινείς μαζί τους για το τι μπορούμε να κάνουμε και να θυμηθούμε ότι στις αρχές της πανδημίας στηριχτήκαμε στους αγρότες για να διασφαλίσουμε ότι είμαστε αυτάρκεις σε ό,τι τρώμε και στη ζωή που έχουμε», είπε αρχικά η κυρία Μέτσολα στον Alpha.

«Νομίζω ότι είναι προς το συμφέρον και ευθύνη μας να διασφαλίσουμε ότι στην ελληνική μετάβαση οι αγρότες θα είναι στο ίδιο μήκος με εμάς καθώς δημιουργούμε τις κοινωνικές και οικονομικές επιπτώσεις που απαιτούνται από τις πολύ δύσκολες και φιλόδοξες αλλά αναγκαίες αποφάσεις που παίρνουμε» συμπλήρωσε απαντώντας «απολύτως» στο ερώτημα αν η Ευρώπη θα στηρίξει τον πρωτογενή τομέα.


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czakw7yzz1jl)

Η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κάλεσε τους Έλληνες να συμμετέχουν στις ευρωεκλογές λέγοντας «ψηφίστε γιατί αν είστε απογοητευμένοι ή αν έχετε ερωτήματα για την κατεύθυνση που θα πάρει η Ελλάδα και η Ευρώπη τα επόμενα 5 χρόνια οι 21 ευρωβουλευτές θα κάνουν τη διαφορά για εσάς».

Η κυρία Μέτσολα ρωτήθηκε και για το φαινόμενο πολίτες να επιλέγουν τα ακροδεξιά κόμματα στην Ευρώπη και απάντησε ότι «πρέπει να αντιπαλέψουμε αυτό το αφήγημα της καταφυγής στην ακροδεξιά. Αν νιώθετε απογοητευμένοι μην αναζητάτε παρηγοριά στις παρυφές Η πολιτική δεν είναι άσπρο ή μαύρο αλλά έχει χίλιες αποχρώσεις του γκρι. Χρειαζόμαστε την πολιτική μετά την πανδημία και δύο πολέμους, θέλετε πολιτικούς ηγέτες που έχουν το θάρρος και την πλειοψηφία να πάρουν δύσκολες αλλά απαραίτητες αποφάσεις. Έχω μια αρχή να εμπιστευόμαστε αυτούς που φέρνουν ελπίδα και όχι αυτούς που προκαλούν φόβο».

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ