Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

ΣΥΡΙΖΑ: “Μάχη συσπείρωσης” μέχρι την επόμενη σύγκρουση

Ο Στέφανος Κασσελάκης βάζει πλώρη για τις ευρωεκλογές μέσα σε κλίμα έντονης αμφισβήτησης. Στην Πολιτική Γραμματεία η συνεδρίαση έμοιαζε με σκληρή παρτίδα πόκερ που οι μπλόφες δεν απέδωσαν και πολλοί “παίκτες”, μεταξύ των οποίων και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, αναγκάστηκαν να “δείξουν τα χαρτιά τους”.

Ο Κασσελάκης ζήτησε να του δώσουν χώρο και χρόνο ως τις εκλογές. Oι κορυφαίοι τού απάντησαν πως λευκή επιταγή δεν δίνουν και ο Τεμπονέρας τού έριξε το γάντι, να ζητήσει αν το θέλει επιβεβαίωση της ηγεσίας του.

Πρακτικά μπήκε θέμα νέας ηγεσίας. Η επιστολή Κασσελάκη απεσύρθη, ενώ άλλοι θα πουν πως εμπλουτίζεται.

Βάζουν την γκρίνια «κάτω από το χαλί» στον ΣΥΡΙΖΑ

Στο κόμμα δίνουν την μάχη της συσπείρωσης. «Η ΠΓ επαναβεβαίωσε την στήριξη στο πρόσωπο του προέδρου – Προχωρούμε ενωμένοι στο συνέδριο».

Και ο Αλέξης Τσίπρας αναδεικνύεται και πάλι σε καταλύτη εξελίξεων. «Ο Αλέξης Τσίπρας είναι ακόμη νέος για τα δεδομένα της πολιτικής. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι, ηλικιακά, έχει τις δυνατότητες για να επανέλθει. Το πρόβλημα είναι ότι πολιτικά δεν τις έχει και είναι αυτός ο λόγος για τον οποίο είναι μάταιο να περιμένει κανείς οτιδήποτε από πλευράς του», γράφουν «Τα Νέα».

Κασσελάκης: Το ερωτηματολόγιο του που «ανάβει φωτιές»

Την ίδια ώρα, στην νέα μαραθώνια συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας οι φωτιές που «άναψε» το ερωτηματολόγιο Κασσελάκη δεν φαίνεται να σβήνουν. Τα βλέμματα δείχνουν προβληματισμό και η προσπάθεια πολλών κορυφαίων να αποφύγουν τις δηλώσεις, υπογραμμίζει πως η πορεία για το ήρεμο λιμάνι θα είναι μακρά.

Οι δε δηλώσεις στα ΜΜΕ, όσες γίνονται, κρύβουν μεγάλη ένταση.

«Όπως φάνηκε χθες από τη συνεδρίαση ο αντίπαλος υπάρχει πλέον και αυτός είναι ο Διονύσης Τεμπονέρας που σήκωσε και το βάρος να απαντήσει με σαφήνεια στον Στέφανο Κασσελάκη. Μετά τα όσα τραγελαφικά έγιναν μόνο ως αστείο εκλαμβάνεται η ανακοίνωση της ΠΓ περί αμοιβαίας εμπιστοσύνης και στήριξης μεταξύ του Προέδρου και των μελών της Πολιτικής Γραμματείας. Σε αυτό το θέατρο του παραλόγου προστέθηκε και το πρωί της Τετάρτης άτυπη ενημέρωση υπό τον τίτλο για την αποκατάσταση της αλήθειας», γράφει «Το Βήμα».

Και μέσα σε αυτό το κλίμα, στον ΣΥΡΙΖΑ περιμένουν να ξημερώσει η μεγάλη ημέρα για το συνέδριο του κόμματος στο κλειστό του Ταε Κβο Ντο, με το κλίμα να είναι πολεμικό.

Αλέξης Τσίπρας: Οι τρεις εκδοχές για τη στάση του στο συνέδριο

Την Πέμπτη 22/2, ξεκινάει το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ και όλοι αναρωτιούνται για τη στάση που θα ακολουθήσει ο Αλέξης Τσίπρας. Όπως αποκάλυψε η δημοσιογράφος Χριστίνα Κοραή στο Mega, «μέχρι και πριν από λίγο, ούτε ο διευθυντής του γραφείου του Αλέξη Τσίπρα δεν ήξερε να απαντήσει αν θα δώσει το “παρών”».

Η ίδια πάντως υπενθύμισε, ότι ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχει προαναγγείλει ότι θα πάει στο συνέδριο.

«Ή θα κάνει ομιλία με τίτλο “Η άνοδος της ακροδεξιάς στην Ευρώπη” ή θα κρατήσει αυτόν τον τίτλο και θα προσθέσει κάποια μηνύματα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Υπάρχει ωστόσο και το ενδεχόμενο «να πάει και να κάνει μία δήλωση “αλά Καραμανλή”».


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czavnrxzzbt5)

ΣΥΡΙΖΑ: «Εμφύλιος» με… φόντο το ερωτηματολόγιο

«Πάντα κάτι καινούργιο προκύπτει στην εξίσωση. Ενώ χθες τελείωσε η Πολιτική Γραμματεία, μέσα σε ένα τεταμένο κλίμα, με τον κ. Κασσελάκη να ρίχνει εκ νέου την απειλή της προσφυγής στη βάση, σήμερα το πρωί μια νέα ενημέρωση από την Κουμουνδούρου, που είχε τον τίτλο “Αποκατάσταση της αλήθειας”, επιβεβαίωσε τη στήριξη στο πρόσωπο του προέδρου», επεσήμανε με τη σειρά του ο Σωτήρης Μπολάκης.

Σύμφωνα μάλιστα με το ρεπορτάζ του δημοσιογράφου του MEGA, το ερωτηματολόγιο παραμένει ενεργό στον iSYRIZA.

Την ίδια στιγμή, μπαίνει στο στόχαστρο ο Διονύσης Τεμπονέρας, που από χθες βρίσκεται εν μέσω πολλών διασταυρούμενων πυρών. «Δέχεται πυρά και από τα 17 μέλη της Πολιτικής Γραμματείας», ανέφερε ο Σωτήρης Μπολάκης.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΟΠΙΚΑ