Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Βουλή: Τον κώδωνα του κινδύνου έκρουσε ο Κωστής Χατζηδάκης σχετικά με το θέμα των POS

Να μην ακούν τις φήμες για τυχόν παρατάσεις και να εντείνουν τις προσπάθειές τους για την ταχύτερη διασύνδεση των ταμειακών μηχανών με τα POS, κάλεσε τόσο τους παρόχους όσο και τις επιχειρήσεις, ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης.

Στην τοποθέτησή του στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου, λέγοντας ότι αν το τεράστιο αυτό έργο δεν προχωρήσει άμεσα και πάμε από παράταση σε παράταση, υπάρχει ο κίνδυνος διακοπής της χρηματοδότησης από το Ταμείο Ανάκαμψης, καθώς γι´ αυτό είναι ένα έργο ορόσημο.

*Διαβάστε εδώ: Σύνδεση POS και ταμειακών: Παρέμβαση Χατζηδάκη προς τράπεζες και παρόχους για τις ”τσουχτερές” προμήθειες

Κωστής Χατζηδάκης: Θετικό για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής

«Αν τόσο οι πάροχοι όσο και οι υπόχρεοι κινηθούν με μεγαλύτερη ταχύτητα, το αποτέλεσμα σίγουρα θα είναι θετικό και για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και για τη χώρα συνολικά», τόνισε ο υπουργός.

Κατά τ´ άλλα, ο κ. Χατζηδάκης μιλώντας επί του νομοσχεδίου για την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας στις παραθαλάσσιες περιοχές, διαβεβαίωσε σε όλους τους τόνους, ότι από τον ορισμό ελάχιστου πλάτους παραλίας, δεν προκύπτει θέμα νομιμοποίησης αυθαιρέτων στις παραλίες, όπως ισχυρίζονται κάποιοι μεταξύ των οποίων και περιβαλλοντικές οργανώσεις.

«Με εκπλήσσει η επιπολαιότητά τους, καθώς ξιφουλκούν εναντίον ανεμόμυλων», είπε χαρακτηριστικά, καταλογίζοντας «κακοπιστία και δογματισμό» και στα κόμματα που υιοθετούν τέτοιους ισχυρισμούς «που είναι πέραν της κοινής λογικής».

Το νομοσχέδιο για τις παράλιες και τους αιγιαλούς ψηφίστηκε επί της αρχής του κατά πλειοψηφία από τους βουλευτές της ΝΔ, ενώ ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, Ελληνική Λύση ,Νίκη, Πλεύση Ελευθερίας και Σπαρτιάτες, επιφυλάχθηκαν για τη συζήτηση στην Ολομέλεια. Αρνητική ψήφο έδωσαν ΚΚΕ και Νέα Αριστερά.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ