Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

ΣΥΡΙΖΑ: Νέος γύρος αντιπαραθέσεων λίγο πριν από την έναρξη του Συνεδρίου – Κόντρα Κασσελάκη με Τεμπονέρα και Βασιλειάδη

Εσωκομματικές τριβές εξακολουθούν να υπάρχουν στον ΣΥΡΙΖΑ, λίγο πριν από την έναρξη του 4ου Συνεδρίου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, το οποίο είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσει σήμερα το απόγευμα και να ολοκληρωθεί την Κυριακή 25/02.

Συγκεκριμένα, λίγες ώρες πριν από την έναρξη του συνεδρίου, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκηςπροχώρησε στην απομάκρυνση του Διονύση Τεμπονέρα από επιστημονικό συνεργάτη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος (σ.σ.: Τη σχετική αποκάλυψη για την απόλυση είχε κάνει η εφημερίδα “Καρφί” το περασμένο Σάββατο).

*Διαβάστε εδώ: Το άγνωστο επεισόδιο μεταξύ Κασσελάκη – Βασιλειάδη και η απειλή για παραίτηση

Το αίτημα για την απόλυση του Διονύση Τεμπονέρα φαίνεται πως έγινε με αφορμή τη συμμετοχή του στην εκδήλωση των τριών (Τεμπονέρα, Αχτσιόγλου, Χριστοδουλάκη) για την Κεντροαριστερά.

Τότε, άτομα από το περιβάλλον του Στέφανου Κασσελάκη, σύμφωνα με πληροφορίες, είχαν ζητήσει τη διαγραφή του Διονύση Τεμπονέρα από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Και παρόλο που δεν διαγράφηκε, τελικά απολύθηκε από τον Στέφανο Κασσελάκη.

Εκνευρισμός με τη στάση Τεμπονέρα

Υπενθυμίζεται ότι η κόντρα μεταξύ των δύο ανδρών εκδηλώθηκε την Τρίτη 20/02 στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας.

Συγκεκριμένα, η στάση Τεμπονέρα και τα όσα διαρρέονται από το περιβάλλον του, δηλαδή ότι εξαιτίας της σθεναρής του θέσης υποχώρησε ο Στέφανος Κασσελάκης, φαίνεται πως εκνεύρισαν τους πάντες.

Οι πρώτοι που αντέδρασαν είναι τα στελέχη της Πολιτικής Γραμματείας, καθώς ενοχλήθηκαν από τη στάση του γνωστού εργατολόγου.

«Αδικεί τα 17 μέλη της Πολιτικής Γραμματείας, οι οποίοι κάναμε μια σκληρή, αλλά ουσιαστική συζήτηση με τον Στέφανο Κασσελάκη το να θέλει να παρουσιαστεί ο Διονύσης Τεμπονέρας ως το μοναδικό πρόσωπο που αντιπαρατέθηκε με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ», έλεγαν χαρακτηριστικά.

Οι ίδιοι άνθρωποι ανέφεραν μάλιστα ότι όταν ο Στέφανος Κασσελάκης μέσα στη συνεδρίαση αναρωτήθηκε «γιατί με αμφισβητείτε;», ο Διονύσης Τεμπονέρας τον ρώτησε: «Ποιος, πρόεδρε, σε αμφισβητεί;».

«Εσύ», του απάντησε ο Στέφανος Κασσελάκης, με τον εργατολόγο να του απαντά: «Εγώ, πρόεδρε; Όχι, δεν σε αμφισβητώ».

Είναι χαρακτηριστικό, άλλωστε, ότι ο Στέφανος Κασσελάκης στο τέλος της συνεδρίασης είπε: «Εφόσον βεβαιώνετε την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό μου αποσύρω την επιστολή, φραστικά για όλους, εκτός από σένα».

Το άγνωστο επεισόδιο μεταξύ Κασσελάκη – Βασιλειάδη και η απειλή για παραίτηση

Κόντρα φαίνεται να υπάρχει και ανάμεσα στον Στέφανο Κασσελάκη και τον Γιώργο Βασιλειάδη.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο αναπληρωτής γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Βασιλειάδης, απείλησε ακόμη και με παραίτηση στην πρόσφατη Πολιτική Γραμματεία, γιατί, όπως είπε, «δεν μπορούσε να μπει στο iSYRIZA για να δει το ερωτηματολόγιο».

Πηγές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης λένε ότι πριν από μερικές ημέρες ο Στέφανος Κασσελάκης είχε ένα θερμό επεισόδιο με τον αν. γραμματέα και την κ. Συμεωνίδου, οι οποίοι είχαν χρεωθεί τη διοργάνωση του συνεδρίου και την εκλογή των συνέδρων. 

Μέχρι και πριν από μερικές ημέρες όλα ήταν στον αέρα, καθώς οι πληροφορίες λένε ότι σε κάποιες οργανώσεις δεν έγιναν ούτε καν εκλογές. Οι ίδιοι άνθρωποι επιμένουν ότι ο Γιώργος Βασιλειάδης επιθυμεί να κάνει ηρωική έξοδο, καθώς την επομένη του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ θα αναζητηθούν ευθύνες από τον Στέφανο Κασσελάκη για το μπάχαλο που υπήρξε μέχρι και την τελευταία στιγμή.


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czbkzsoxz9ft)

Παρών στο συνέδριο ο Αλέξης Τσίπρας

Στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ θα παρευρεθεί το Σάββατο ο πρώην πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες τoυ parapolitika.gr, ο πρώην Πρωθυπουργός αναμένεται να παρευρεθεί το Σάββατο στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ και να μιλήσει. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι δεν έχει καταλήξει στο αν θα απευθύνει έναν σύντομο χαιρειτσμό ή αν θα κάνει ολοκληρωμένη τοποθέτηση για τα όσα λαμβάνουν χώρα το τελευταίο διάστημα εντός του κόμματος.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ