Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Θεοχαρόπουλος: Ο πρόεδρος οφείλει να ενώνει και όχι να διχάζει

Ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος σε παρέμβαση του στο 4ο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρει:

Όσοι βρισκόμαστε εδώ θέλουμε έναν ισχυρό ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία. Αντίπαλος μας είναι η ΝΔ, δεν είμαστε αντίπαλοι μεταξύ μας, είμαστε σύντροφοι και συντρόφισσες. Απαιτούνται σοβαρότητα και πολιτικό σχέδιο. Προϋπόθεση για την επιτυχία του πολιτικού σχεδίου είναι η σοβαρότητα και η συνέπεια και αυτά πολλές φορές λείπουν.

Έχω καταθέσει δημόσια την άποψη μου για την ανάγκη ο ΣΥΡΙΖΑ να εκφράσει την μεγάλη πληθυντική κεντροαριστερά της χώρας. Στη βάση των αρχών και αξιών της Αριστεράς. 
Υπάρχει πολιτικό πρόβλημα, δεν πάμε καλά. Δεν γίνεται η επικοινωνία να υποκαθιστά την πολιτική.

Για να πετύχεις απαιτούνται δύο πράγματα α)αποφασιστικότητα και β)συνθέσεις . Σήμερα από την ηγεσία δεν υπάρχει καμία ικανότητα συνθέσεων. Ο πρόεδρος οφείλει να ενώνει και όχι να διχάζει. Έτσι ο ΣΥΡΙΖΑ έγινε κυβέρνηση από τον Αλέξη Τσιπρα.

Δεν είμαστε αρχηγικο κόμμα αλλά ένα κόμμα των μελών. 
Πριν έρθει ο Στέφανος Κασσελακης στο προηγούμενο Συνέδριο του 2022 δώσαμε μάχη για την εκλογή πρόεδρου από τη βάση, την εκλογή Κ.Ε. από τη βάση και για τα δημοψηφισματα που τα περάσαμε στο καταστατικό. Εμείς κατοχυρώσαμε τα μέλη να έχουν τον πρώτο λόγο.

Πρέπει να υπάρχει σεβασμός όμως στα όργανα και στο καταστατικο. Τα όργανα δεν είναι διακοσμητικά. Και δεν γινεται να μην σεβομαστε το καταστατικο, γιατί είμαστε δημοκρατικό κόμμα.

Δεν υπάρχει συνέπεια και αξιοπιστία και θα δώσω 3 παραδείγματα,  α) κομματική πειθαρχία στο νομοσχέδιο για γαμο ομοφυλων κανένα μέτρο μετά β) το κόμμα αρχικα και ο ιδιος ο προεδρος εναντίον της εκδήλωσης που έγινε και μετά παρευρίσκεται ο ίδιος ο προεδρος γ) ο κασσελακης πριν δύο ημέρες στην π.γ. λέει θα φτιάξω το κόμμα κεντροαριστερας, δύο μέρες μετά λέει άλλο πράγμα.

Από το “ηρθα να κερδίσω Μητσοτάκη” στο ” και να χάσω 20 μονάδες δεν έγινε τιποτα”. Είπε ο Στέφανος Κασσελακης στην ομιλία του ” Βάζουν προθεσμίες ευρωεκλογών…ξεχνώντας που κατέληξαν οι υπονομευτες” Υπονομεύτες;; Και λέει ο Αλέξης Τσιπρας “Ο νικητής φέρεται να ζητά λευκή επιταγή τριετίας ανεξαρτήτως αποτελέσματος στις ευρωεκλογές προεξοφλωντας έτσι την εκλογική αποτυχία και αδιαφορώντας για τις συνέπειες της”. Είναι υπονομεύτης και ο Αλέξης Τσιπρας; Είναι δυνατον;

Τα “βρείτε μου αντίπαλο και πάμε” δεν ειναι σοβαρα πραγματα. Δεν είμαστε αρενα , είμαστε σύντροφοι, όχι αντίπαλοι. Ναι να πάμε και θα πάμε στη βάση να μιλήσουν τα μέλη για όλα αλλά με βάση πολιτικά σχέδια, όχι ως αντίπαλοι. Πάμε μπροστά με εμπιστοσύνη στα μέλη μας.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΟΠΙΚΑ