Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

ΣΥΡΙΖΑ: Όσα αναφέρει το ψήφισμα κατά των εσωκομματικών εκλογών – Τι ζητεί από τους συνέδρους (Εικόνα)

Να αποφευχθεί η οποιαδήποτε εσωστρεφή διαδικασία που θα πλήξει περαιτέρω την αξιοπιστία του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν τα μέλη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης μέσω ψηφίσματος (συλλογής υπογραφών) για την αναβολή των εσωκομματικών εκλογών.

Όπως αναφέρεται μεταξύ άλλων στο ψήφισμα, «θεωρούμε ότι ο πρόεδρος και τα όργανα κάθε βαθμού έχουν την απόλυτη υποχρέωση να οδηγήσουν τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στις ευρωεκλογές συντεταγμένα και αποφασιστικά, αποφεύγοντας οποιαδήποτε εσωστρεφή διαδικασία που θα πλήξει περαιτέρω την αξιοπιστία μας».

«Να προχωρήσουμε στην αναγκαία οργανωτική και καταστατική αναδιοργάνωση του κόμματος», υπογραμμίζεται στο ψήφισμα.

Υπενθυμίζεται ότι ανάλογους προβληματισμούς εξέφρασε νωρίτερα ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος.

Διαβάστε εδώ: ΣΥΡΙΖΑ: Υπέρ της αναβολής των εσωκομματικών εκλογών ο Φάμελλος – ”Εκλογές θα γίνουν”, απαντάει ο Κασσελάκης

Αναλυτικά όσα αναφέρει το ψήφισμα

«Ως ενεργά μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ γνωρίζοντας

– Την ταλαιπωρία και την κούραση που έχουν υποστεί τα μέλη μας από τις αλλεπάλληλες διαδικασίες και τις αποχωρήσεις μελών μας και

– Τη σημαντική εργασία που έχει γίνει για την ανασυγκρότηση των Οργανώσεών, η οποία εξελίσσεται με στόχο να ολοκληρωθεί το επόμενο διάστημα.

Αλλά, πάνω από όλα, γνωρίζοντας τις υποχρεώσεις και τις ευθύνες μας μπροστά στη μάχη, πραγματική μάχη, των ευρωεκλογών που θα καθορίσει εν πολλοίς το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Θεωρούμε ότι ο πρόεδρος και τα όργανα κάθε βαθμού έχουν την απόλυτη υποχρέωση να οδηγήσουν τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στις ευρωεκλογές συντεταγμένα και αποφασιστικά, αποφεύγοντας οποιαδήποτε εσωστρεφή διαδικασία που θα πλήξει περαιτέρω την αξιοπιστία μας, και, στη συνέχεια, με άνεση χρόνου, να προχωρήσουμε στην αναγκαία οργανωτική και καταστατική αναδιοργάνωση του κόμματος που θα του επιτρέψει να παίξει τον ρόλο που όλες και όλοι θέλουμε για το παρόν και το μέλλον της Ελληνικής κοινωνίας.

Ως εκ τούτου

Ζητάμε από το σώμα του συνεδρίου να καταψηφίσει οποιαδήποτε διαδικασία για εκλογή προέδρου».

psifisma_syriza

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΟΠΙΚΑ